Az Ingatlantájolón elindult a licitrendszer

forrás: Prím Online, 2021. június 22. 16:42

Május-júniusban további 2-7 százalékkal csökkent az ingatlan-hirdetések száma a vezető hazai ingatlanhirdetési portálokon, mert sok ingatlan elkelt, miközben a piac is alaposan tisztul. Bár valamivel kevesebb a teljes hirdetésszám, azért ugyanúgy nehéz ma kitűnni a sok tízezer ajánlat közül. Ezért az Ingatlantájoló vadonatúj fejlesztésként most hirdetés-kiemelési licitrendszert indított.

A pandémia első hullámát követően, múlt év nyár közepén indult felfelé a hirdetések száma az összes fontos ingatlanportálon, így az Ingatlantájolón is. De 2021 első felében az újabb otthonteremtési támogatások bevezetése és a nyitás okán nagyon felpörgött az ingatlanpiac: számos lakás és ház elkelt az elmúlt hónapokban, így kikerült a rendszerből, és mivel mostanság gyorsan fogynak a lakóingatlanok, az elmúlt hónapokban az egész piacon lassú, havonta pár százalékpontos, folyamatos csökkenés figyelhető meg a hirdetések számában.

 

A kínálat csökkenésének a látványos támogatások mellett az is az oka, hogy az utóbbi hónapokban az inflációtól való félelem is megjelent, így a nagyobb megtakarításokkal bíró magánemberek is igyekeznek a pénzromlástól óvni megtakarításaikat, így sok esetben elmozdulnak a védettebb ingatlanok felé. Azaz újra megjelentek a befektetők, akik akár a támogatással felújítható ingatlanokat is keresik, vagy az újraindulás miatt bíznak a lakáspiacban.  Különösen így van ez, ha a sokszor duplájára ugró építőanyag árakat megnézzük, illetve az emiatt várható lakásár-emelkedésre gondolunk, akár az új, akár a felújított használt házak, lakások terén. Emellett ráadásul a hitelmoratórium kivezetése is óvatos lesz, így különösebben nagy, kényszerű eladói nyomás egy-két éven belül nem várható.

 

“Az Otthontérkép Csoportba tartozó Otthontérkép.hu és Ingatlantájoló.hu oldalak jelenleg mintegy 65-66 ezer, csak részben átfedésben álló lakóingatlan hirdetést tartalmaznak, így stabil, dobogós helyezést biztosítanak a Csoportnak. Az elmúlt hónapok kissé csökkenő tendenciája ellenére meglehetősen stabilak a hirdetési számaink. De ebben az ‘ajánlat-erdőben’ nagyon nem könnyű a vevő számára a legjobb ajánlat megtalálása; illetve az eladók nagyon nehezen tűnnek ki az egy-egy keresés során felugró több száz, több ezer ajánlat közül” - emeli ki Ballagó Antal, az Otthontérkép Csoport sales vezetője.

 

Ugyanis akár magánszemélyként akar ingatlant eladni valaki, akár nap, mint nap foglalkozik  ingatlanok adásvételével, azok hirdetésével, kiemelten fontos számára, hogy az érdeklődők minél könnyebben és gyorsabban ráleljenek a hirdetéseire és érkezzenek az érdeklődő telefonhívások. Ezt könnyíti meg jelentősen az Ingatlantájoló.hu új, most induló hirdetés-kiemelési licitrendszere.

 

A jelenlegi és új ügyfelek is jelentős mennyiségű bónusz kreditet kaptak az induláskor, hogy mielőbb kipróbálhassák a licitrendszert és megtapasztalják annak előnyeit. Így akár már ma licitálhatnak a legfontosabb hirdetéseikre, hogy az ingatlant keresők még könnyebben megtalálják az adott iroda vagy magánszemély hirdetett ingatlanát.

 

Miről is van szó? Lényegében mindenki tapasztalta már, hogy az ingatlant keresők általában csak a találati lista első két-három oldalát nézik meg, így nagyon lényeges, hogy egy-egy ingatlanhirdetés a listában minél előbbre kerüljön. Ehhez ezentúl nem kell mást tenni, mint a találati lista legjobb helyeire licitálni kreditekkel.

 

Felismerve a fenti kihívást az Ingatlantájolónál június elejétől  mind az ingatlanközvetítő irodák és referenseik, mind az ingatlanfejlesztő partnerek és a magánhirdetők számára lehetővé teszik a hirdetések előresorolását az úgynevezett licitrendszerben. A rendszer lényege, hogy annak a hirdetőnek a hirdetése kerül a találati lista élére, aki a legtöbb kredittel licitál. Természetesen a rangsorolás automatizált, programozott módon zajlik, akár egy nagy internetes keresőnél.

 

“Ez a rendszer igazságos, hiszen folyamatosan azok a hirdetések láthatók a találati lista elején, amelyeket a hirdetők kiemelnek” – teszi hozzá az Otthontérkép Csoport sales vezetője.

 

Ez az új megoldás az ingatlankeresőket is segíti, hiszen az ingatlanhirdetési portálok többségénél – így eddig az Ingatlantájolón is – sok esetben ingatlan kereséskor gyakran ugyanazok a régebbi hirdetések kerülnek/kerültek a találati listák elejére, amelyeket a hirdetők rendszeresen letörölnek, majd újra feladnak, hogy a hirdetés frissebbnek tűnjön, és emiatt előre kerüljön.

 

Ezzel szemben hirdetőként a jövőben mindenkinek azonos esélye lesz hirdetésével az első pozíciókban szerepelni, ingatlant keresőként pedig a legjobb ajánlatokkal találkozhatunk a találati listák elején, ahol a hirdető minél gyorsabban szeretné értékesíteni az ingatlant.

 

 

Az Ingatlantájoló.hu új licit szolgáltatása

Aki rendszeresen hirdet, vagy keres az Ingatlantájolón, az az elmúlt években is megtapasztalhatta, hogy az oldal folyamatosan frissül, fejlődik, mindig képes a megújulásra, rendszeresen jelentkezik valamilyen újdonsággal, ami mind a hirdetés feladását, megfelelő elhelyezését vagy kiemelését, mind az ingatlankeresést megkönnyíti.

 

Ezúttal viszont egy olyan újdonsággal jelentkezik az Ingatlantájoló, amire itthon ugyan van példa, de hasonlót nemzetközi szinten is csak kevés piaci szereplő alkalmaz.

 

Az új licitrendszert mindenki használhatja, aki az Ingatlantájolón hirdet, ráadásul, mivel a kreditek egységárasak (2 forint plusz áfába kerül egy kredit mindenkinek), teljesen egyenlő feltételeket teremt kisebb és nagyobb irodák, ingatlanfejlesztők, illetve magánszemélyek részére. 

 

A kreditek tehát ahhoz szükségesek, hogy egy ingatlant megfelelően pozícionáljunk, azaz a hirdetés minél előkelőbb helyet érjen el a találati listán. Krediteket bármikor lehet vásárolni és a bankkártyás fizetéssel megvásárolt kreditek azonnal jóváírásra kerülnek a kreditegyenlegben. 

 

Felmerülhet a kérdés, hogy mennyi kredit szükséges ahhoz, hogy a találati listán az első pozíciók egyikében szerepeljen egy-egy hirdetés? Erre nincsen egzakt válasz, mert a szükséges kreditmennyiség mindig attól függ, hogy adott helyre hányan licitálnak, a kiemelésért hányan versenyeznek. Például egy népszerűbb fővárosi kerületben, ahol több hasonló, jobban forgó – általában magas fajlagos árú – lakás van, ott többen versenyeznek, míg egy néhány eladó ingatlannal rendelkező kisvárosban valószínűleg kisebb a verseny az első helyekért.

 

Természetesen a felhasználó a hirdetésére kattintva bármikor ellenőrizheti, hogy hol áll adott pillanatban a hirdetése a találati listában, és mennyi kredittel kell licitálni ahhoz, hogy a kívánt pozíciót elérje. Mivel – mint említettük – a krediteket mindenki azonos áron vásárolhatja meg, ez egyenlő feltételeket teremt a versenyhez, és hirdetésünk pozícióját nem kiszámíthatatlan algoritmusok fogják szabályozni, hanem a felhasználó dönthet róla.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

27. Év Menedzsere Díjátadó Gála

A Menedzserszövetség május 21-én, immáron 27. alkalommal rendezte meg legfontosabb és legkülönlegesebb eseményét, az Év Menedzsere Díjátadó Gálát, a magyar vállalatvezetők Oscar-ját, ahol a 2021-es év legkiválóbb vezetőit díjazták 8 kategóriában. 

2022. május 23. 14:59

Az ABB Robotics bemutatta a visszanyert tengeri műanyagot felhasználó kiskereskedelem jövőjét

A kiskereskedelem jövőjébe egy izgalmas 3D nyomtatási bemutatón keresztül nyerhettek bepillantást az érdeklődők egy ABB robot segítségével London egyik legjelentősebb áruházában, a Selfridgesben, az Oxford Streeten. A bemutatót áprilisban, egy kirakatban tekinthették meg a vásárlók, ahol láthatták azokat a különféle személyre szabott dizájntárgyakat, melyek egy ABB robot segítségével 3D nyomtatással készültek Parley Ocean Plastic-ból, azaz a Parley globális tisztítóhálózatából összegyűjtött tengeri műanyaghulladékból.

2022. május 23. 13:51

Innovatív képzési programban vehetnek részt a hallgatók a Széchenyi István Egyetemen

Második alkalommal rendezi meg a győri Széchenyi István Egyetem innovatív járműipari képzési programját, az Audi Development Campet az Audi AG és az Audi Hungaria támogatásával. A július 3-án kezdődő négyhetes, angol nyelvű táborban a hallgatók nemzetközi szaktekintélyektől, mentoroktól tanulhatnak, miközben valós ipari problémát oldanak meg, és akár karrierlehetőséget is nyerhetnek. Az érdeklődők május 31-ig jelentkezhetnek.

2022. május 23. 12:40

Hivatalos szakma lett a növényvédelmi drónpilóta

A technika fejlődése újabb szakmákat hívott életre Magyarországon. A drónok egyre többféleképpen hasznosíthatóak, már nemcsak a  filmiparban, hanem az agrárszektorban is. Ezt felismervén a Nébih kezdeményezésére új képzés indult: a növényvédelmi drónpilóta alapképzés. Magyarországon elsőként az ABZ Drone Kft. szerezte meg a jogot, hogy megszervezhesse és elindíthassa az oktatást.

2022. május 23. 09:53

Hibaanalízis mesterséges intelligenciával

Evidenciának tűnik, hogy kifizetődőbb elvégezni a megelőző karbantartásokat, mint megvárni, amíg beüt a baj és le kell állítani az egész gyártósort. De honnan tudjuk, hogy pontosan hol és milyen karbantartásra van szükség? A választ a mesterséges intelligencia adhatja meg. A karbantartási és szerviztevékenységek valódi igényeknek megfelelő ütemezését célzó Siemens Predictive Service Analyzer megoldással akár 30 százalékkal is növelhető egy gyártóüzem rendelkezésre állása.

2022. május 22. 16:18

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Témanapot tart a Neumann Társaság az úttörő magyar számítógépépítőről

2022. május 16. 11:18

Példátlan szövetségre lépett két globális vállalat

2022. május 10. 15:35

A legnagyobb forgalmú online kereskedők rangsora

2022. május 5. 11:20

Nívó-díjat kapott a Magyar Telekom

2022. április 29. 20:24