Idén is lesznek intenzív komplex terápiás nyári táborok Fóton

forrás: Prím Online, 2021. június 25. 17:13

A kedvező járványhelyzetben a Magyar Lovasterápia Szövetség idén nyáron is szervez táborokat a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat fóti Lovasterápiás és Oktató Központja foglalkozásaira járó gyerekeknek, hogy nyáron is találkozhassanak kedvenc lovaikkal, és játékos fejlesztő foglalkozásokon vehessenek részt.

Az idei táborok a MOL Gyermekgyógyító Program és az E.ON Hungária Csoport támogatásával valósulnak meg. A programra olyan gyerekek jelentkezhettek, akik a tanév során lovasterápián vettek részt. Mivel a táborok létszáma már betelt, a szervezők az idei nyárra már nem tudnak további jelentkezőket fogadni.    

 

A Magyar Lovasterápia Szövetség több mint 20 éve folytat fejlesztő-rehabilitáló céllal lovasterápiát. 

A táborokat korosztályos bontásban, a résztvevők képességeinek és problémáinak megfelelő tematikával tervezzük. A programban részt vesznek különböző pszichés problémákkal küzdő, tanulásban akadályozott, értelmileg akadályozott, autizmussal élő, valamint halmozottan sérült gyermekek. Munkánk során a gyógypedagógiai lovaglás és lovastorna, a pszichológiai lovasterápia, valamint a hippoterápia módszereit használjuk, kiegészítve ezeket más élményterápiás eszközökkel. Minden tábort egy-egy téma köré építünk fel.  A kiegészítő terápiás foglalkozásokhoz külsős terapeutákat (szomatopedagógus, fejlesztő pedagógus, gyógytornász, logopédus) is meghívunk.  

 

Az első tábor július 5-9. között lesz, címe: „Szabad-Nem szabad? - Hogyan viselkedjünk a lovak körül? A táborba főleg hiperaktív, figyelemzavaros és magatartásproblémás gyermekeket várunk.

 

Sok gyermek számára nehézséget okoz annak eldöntése, hogy mi a helyes, és mi a helytelen, akár a hétköznapi, az otthoni, az iskolai, vagy a lovasterápiás környezetről beszélünk. Gyakran a családban sem kapnak egyértelmű útmutatást arra vonatkozóan, hogy hol vannak pontosan a határok, amin belül gyermekként szabadon dönthetnek, és hol van az a vonal, amit semmilyen körülmények között nem lehet átlépni. Jelen táborunk programjával és tematikájával játékos és szórakoztató formában segítjük a résztvevőket abban, hogy könnyebben eligazodjanak az őket körülvevő szabályok között. Ebben lesznek segítőtársaink a lovak.

 

 

Július 12-16 között kerül megrendezésre „Micimackó és barátai a Százholdas Pagonyban ” című táborunk. 

A sajátos nevelési igényű gyermekeket nevelő családokra sokkal nagyobb nyomás nehezedik, mint az átlagosakra. Ilyen probléma az iskolai szünetek alatti gyermekfelügyelet is. Kevés olyan nyári tábor van, ahol fogadják őket, ezek a táborok érthető okokból gyakran szegregáltan tudnak csak megvalósulni, ami azt jelenti, hogy a testvérek nem csatlakozhatnak a programokhoz.

 

Ezért szervezünk egy olyan tábort, ahova nem csak a hozzánk terápiára járó, sérüléssel élő gyerekek, hanem azok testvérei is eljöhetnek. A tábor tematikája A. Milne Micimackója köré szerveződik, aki barátaival számtalan kalandot él át. A Százholdas Pagony elevenedik majd meg a lovarda szenzoros erdejében.  A tábor minden napján egy-egy szereplő bőrébe bújnak a gyerekek, és megismerkednek a karakterek jellemzőivel. Terveink szerint pszichológust, drámapedagógust és meseterapeutát is bevonunk a programba, hogy minél sokrétűbben tudjuk feldolgozni a mesét.

 

 

„Legjobb barátaink a lovak és a kutyák”- a komplex állatasszisztált terápiás tábor július 19-23. között lesz.  

A táborban a lovasterápiás kereteket terápiás kutyák részvételével bővítjük ki, összekapcsoljuk a kétféle terápiás lehetőséget. Célunk az is, hogy megmutassuk a résztvevő gyerekeknek, milyen sok mindenre alkalmasak a segítő kutyák és a munkakutyák.

 

A program megvalósításához külsős szakembereket hívunk meg: kutyás terapeutákat, kutyakiképző szakembereket, kutató-mentő kutyás csapatot, de a tábor programját gazdagítják olyan pedagógusok és szakemberek is, akik a megélt élményeket segítenek vizuális úton formába önteni.

 

A negyedik tábor július 26-30. között lesz, a címe „Kalandra fel!”  

Célunk, hogy különböző mozgásos élményeken, tapasztalatokon keresztül fejlesszük a  gyerekek motoros funkcióit. A lovakkal és a lovak körül végzett játékok, gyakorlatok, mozgásos feladatok, valamint a szabadidős és egyéb tevékenységek, mind a motoros és orientációs képességeket, a nagy és finommozgások koordinációját, az egyensúly fejlődését, a térérzékelés, a testséma, a testtudat kialakulását, fejlődését segítik elő, játékos, szórakoztató formában. A gyerekek ráéreznek arra, hogy a „tanulás” öröm is lehet. A táborban értelmileg akadályozott, tanulási nehézségekkel küzdő, részképességzavaros gyerekek vesznek részt.

 

Reméljük, hogy idén is felejthetetlen élményekkel gazdagodnak a gyerekek a táborokban!  

Az MLTSZ munkájáról további információ olvasható a www.lovasterapia.hu weboldalon.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az ügyfélszolgálati technológia fejlesztése a kkv-kat is versenyhelyzetbe hozhatja

Itthon is elindította felhőszolgáltatását az Avaya.  A nagyvállalatok közül már Magyarországon is sokan áthelyezték üzleti kommunikációjukat a felhőbe, de most a hazai kis- és középvállalkozásokat is versenyhelyzetbe hozhatja a világ egyik legnépszerűbb ügyfélkommunikációs felhője. Az online értékesítésben ugyanis már nem az ár az egyetlen tényező, legalább ilyen fontos szerepe van az ügyfélkiszolgálás minőségének is.

2021. október 15. 19:21

Találjuk meg együtt Magyarország legnépszerűbb játékait!

Neked mi a kedvenc játékod? Sokszor halljuk ezt a kérdést, de van erre jó válasz valójában? Van kedvenc játékunk, ha gyerekekkel vagyunk, van kedvenc játékunk, ha egyedül ütnénk el az időt, van kedvenc játékunk, ha kevés időnk van, és van megfelelő választás a hosszú téli estékre. Nem beszélve arról, hogy életkor és érdeklődési kör szerint is változik a kedvenc. Woody jó fej, de egy ideje már a padláson van, míg a kedvenc társasjáték kiemelt helyet kapott a könyvespolcon.

2021. október 15. 18:53

A Sony új szintre emeli a kiemelkedő képalkotást

A Sony bejelentette G Master kínálatának legújabb objektívjét, az FE 70-200mm F2.8 GM OSS II-t, amely kiemelkedően ötvözi a felbontást, a bokeh effektust és a Sony G Master-széria kialakításra jellemző páratlan autofókusz teljesítményt. 

2021. október 15. 17:03

A nők arányának növelését szorgalmazza az IKT szektorban a Huawei

A nők számának növelése a technológiai területeken kiemelt érdek, Magyarországon is támogatni kell a női mérnökök, műszaki végzettségűek minél nagyobb arányát az IKT ágazatban. Ezért a Huawei Technologies bejelentette, csatlakozik a Woman in Technology Hungary Egyesülethez, hogy jó példák felkeresésével, bemutatásával és képzések támogatásával tegye vonzóbbá Magyarországon a nők, lányok számára a technológiai ágazatot. A vállalat lépése különösen annak fényében jelentős, hogy az Eurostat legfrissebb adatai szerint az elmúlt tíz évben tovább csökkent - 19,6-ról 17,2 százalékra - az informatikai, műszaki végzettséggel foglalkoztatott nők aránya az EU-ban.

2021. október 15. 16:01

A digitalizációt is a klímavédelem szolgálatába állítaná Bécs

Miként tehetik a digitális szolgáltatások és eszközök klímabarátabbá a városokat? Milyen technológiai kihívásokkal jár a városok együttműködése és hálózatosodása? Ilyen és hasonló kérdésekre keresik a választ a Digital Days konferencián, amelyet 2021. október 18-19-én rendeznek meg Bécsben. 

2021. október 15. 09:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hosszabbít Az Év Honlapja Pályázat

2021. október 15. 18:12

Google: környezetbarát keresési funkciók érkeztek

2021. október 7. 17:13

Radikális változások jönnek a Google keresésben: itt a MUM!

2021. szeptember 30. 19:07

Megújul a Vodafone vezetékes internet és TV portfoliója

2021. szeptember 29. 11:20