Világszínvonalú egyetemi képzést támogat a Vodafone

forrás: Prím Online, 2021. július 5. 11:06

A Vodafone, az edUcate innovációs tanácsadó cég és a new yorki Columbia Business School között létrejött nemzetközi együttműködést a közös problémamegoldás és tudásmegosztás hívta életre, melynek keretein belül az egyetem MBA szakos hallgatói a mérnöki karral együtt egy 5 napos intenzív kurzuson vehettek részt. A program célja egyfelől felhívni a figyelmet a gyors, innovatív termékfejlesztés és a digitalizáció adta előnyök kihasználásának fontosságára, másfelől támogatni azon hallgatókat, akik olyan innovációk fejlesztésén dolgoznak, amelyek később a társadalom széles körében hasznosulhatnak.

A világszínvonalú Columbia egyetem hallgatói és oktatói, az edUcate és a Vodafone támogatásával a telekommunikációs iparág jövőbemutató kérdéseire keresték a választ. A programban résztvevő 40 MBA hallgató a Vodafone által ismertetett, széleskörű üzleti problémákat dolgozták fel közös koncepcióalkotással, miközben új design és digitális ismereteket sajátítottak el ’design thinking’, és ’prototyping’ területeken. Száznál is több ötlet született, amely több mint 60 interjún alapult, melyekből 11 különböző koncepciót alkottak meg a résztvevők, a digitális oktatás, egészségügy, adatvédelem témaköreiben. A legkiemelkedőbb megoldás a Vodafone Launchpad elnevezésű globális startup versenyén is megmérettetheti magát, melynek tétje a tanulmány megvalósítása. 

 

„A programmal lehetőséget szerettünk volna teremteni arra, hogy innovatív, digitalizációt támogató koncepciók születhessenek, mindezt úgy, hogy közben a diákok humán-központú, design thinking szemléletét és eszköztárát is fejlesztjük. A Vodafone-nál kiemelten fontos számunkra a tehetséggondozás, tesszük mindezt azzal a céllal, hogy piacképes tudással vértezhessük fel a jövő szakembereit.” – mondta Tóth Zsuzsanna, a Vodafone Magyarország HR Vezérigazgató-helyettese.

 

„2019 óta él az edUcate partnersége a Columbiával, mely keretében rendszeresen vendégelőadunk és partner vállalatainktól valós üzleti problémákat hozunk be esettanulmányként a kurzusokra. Kulcsfontosságúnak tartom a kapocs fenntartását az elméleti és a gyakorlati képzés között. Mivel az edUcate-nél izgalmas innovációs projekteken dolgozunk, így adta magát, hogy háromoldalú együttműködéseket alakítsunk ki az innovációs oktatás érdekében, amivel minden fél csak nyerhet” – nyilatkozta Nőthig-Hegedüs Enikő, az edUcate társalapítója és ügyvezetője. 

 

„Azt gondolom, a tradicionális termékfejlesztési módszertanokon túlmenően különösen értékesek a design thinking segítségével születő megoldások a Vodafone számára, hisz így empátiára építve tárhatunk fel igazi humánus igényeket, majd építhetünk nagyszerű digitális megoldásokat. Ma már csak így érdemes komplex üzleti problémák megoldásának nekiállni és örülünk, hogy a Vodafone is partnerünk volt idén ebben. A tény, hogy partnerségbe léphettünk egy innovációs tanácsadó céggel, akiken keresztül mindig valós problémákat hozhatunk a diákjainknak, módfelett kiemeli a kurzusunkat a többi közül” – mondta Gita Johar, A Columbia Business School professzora.

 

A Vodafone-nál már hagyománya van a digitális innovációk felkarolásának: az elmúlt években számos, az oktatás és az egészségügy digitalizációját, valamint a fenntarthatóság megteremtését segítő innovációt karoltak fel. Előbbiek közé tartozik többek között az ExaMe applikáció, melynek segítségével a diákok egyetlen appból tudnak felkészülni az érettségi vizsgáikra, valamint a BOOKR Suli applikáció, amely interaktív, animált hangoskönyvek segítségével járul hozzá a gyerekek olvasásszeretetének kialakításához. Egészségügyi digitalizáció terén pedig példaként említhető a mentőhívás folyamatát gyorsabbá és hatékonyabbá tevő ÉletMentő applikáció, valamint a DokiApp alkalmazás, amelynek segítségével a páciensek online, videóbeszélgetés formájában konzultálhatnak orvossal. A vállalat ezeken felül nagy hangsúlyt fektet a vállalkozásokra is: folyamatosan dolgoznak olyan digitális megoldásokon, amelyek a vállalkozások versenyképességének növelését szolgálják. 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Gazdaságos megoldás egyszerűsíti az áruszállítást

Ahhoz, hogy egy termék eljusson A-ból B pontba, az esetek nagyon nagy százalékában egy dologra biztosan szükség van: ez az úgynevezett sztreccsfólia. A raklapcsomagolás gazdaságosabb és kedveltebb fóliatípusát lehetővé tette egy magyar cég úgy, hogy az nemcsak gazdaságosabb lett a piacon kapható termékeknél, de környezetbarát is, hiszen a vékonyabb fólia használatával kevesebb hulladék keletkezik. Az AMCO Csomagolástechnikai és Konzultációs Kft. innovációja az áruszállítást nagyságrendekkel könnyítheti meg a közeljövőben.

2023. június 8. 15:40

Kényszerből előny: emiatt állhatnak át zöld működésre az irodaházak

A tavaly ősszel bekövetkezett gázáremelkedés hatására feje tetejére állt az irodaházak piaca, a magas fenntartási költségek miatt ugyanis a legtöbb üzemeltető zöld útra lépett. Kaloczkai Sándor, a Gree légkondicionálók műszaki vezetője arról beszélt, ma már nem az a kérdés, hogy az energiahatékonysági beruházások megtérülnek-e, hanem az, hogy azok nélkül a működés fenntartható marad-e. Zöld irányban is példaértékű a világ első számú klímamárkája magyarországi vezérképviseletének szarvasi irodaháza, a Hi-Tech épület ugyanis látványban és műszaki tartalomban is a világ elithez tartozik.

2023. június 8. 12:49

Füstöljenek a gumik: a norelem szabványos alkatrészekkel segíti a tanulókat a drift triciklik építésében

A norelem folyamatosan támogatja a fiatal mérnöki tehetségeket, aminek újabb állomásaként számos szabványos alkatrésszel támogatta a Müncheni Műszaki Iskola diákprojektjét. A hallgatók dolgozták ki a motoros drift trike koncepcióját, és a projektet a tervezéstől a befejezésig vitték végig.

2023. június 8. 09:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39