A klímaváltozás kérdése erőteljesen foglalkoztatja a gyerekeket

forrás: Prím Online, 2021. július 6. 11:10

A Cartoon Network közzétette Európa-, Közel-Kelet- és Afrika-szerte elvégzett kutatását, amely a 6-12 éves gyerekek klímaváltozáshoz való viszonyulását vizsgálta. Kiderült, hogy bolygónk egészsége kiemelten fontos a gyerekek számára, akik aktívan részt is szeretnének venni korunk nagy kihívásának megoldásában.

A kutatás, amelyet 13 EMEA-régiós országban (Németország, Franciaország, Olaszország, Lengyelország, Egyesült Arab Emírségek, Belgium, Hollandia, Luxemburg, Egyesült Királyság, Dél-afrikai Köztársaság, Románia, Törökország, Csehország) végeztek el, kiderítette, hogy a gyerekek 91%-a érzi magát érintettnek a klímaváltozásban, legtöbbjük a szorongást, a félelmet és a szomorúságot jelölte meg a probléma által kiváltott érzelmekként.

 

A megkérdezett gyerekek 78%-a szeretne többet megtudni a klímaváltozásról. Ennél is magasabb arányban, 83%-ban mondták azt, hogy szeretnének többet tenni a klímavédelemért, 66% pedig aktívan keresi is erre a lehetőségeket.

 

Arra a kérdésre, hogy ki inspirálja őket a globális felmelegedés elleni küzdelmükben, a gyerekek 60%-a az édesanyját említette, mint plédaképet, aki tesz a klímaváltozás ellen. A gyerekek az apjukat és tanáraikat is említették még e téren fontos példaképként. A megkérdezettek 65%-a szeretné, hogy a Cartoon Network is segítsen nekik tenni a klímavédelemért.

 

 

Vanessa Brookman, a WarnerMedia EMEA-régiós gyermektartalmakért felelős igazgatója elmondta: „A tanulmány megerősíti mindazt, amit a fiatal rajongóinkkal folytatott beszélgetésekből leszűrtünk – a gyerekek rendkívül érdeklődőek bolygónk iránt és lelkesen szeretnének tenni érte. Ez alapján indítottuk el a Cartoon Network Klímabajnokok kampányt, egy átfogó éghajlatvédelmi kezdeményezést, amely EMEA-szerte arra bátorítja a gyerekeket, hogy napi kihívásokon keresztül tegyenek a környezetvédelemért. Június 1-jén indítottuk el a kampányt, de máris 300 ezer kihívást fogadtak el a gyerekek. Örömmel bátorítjuk a közönségünket, és lenyűgözőnek találjuk, hogy együtt mekkora változást érhetnek el.”

 

A kutatás a Cartoon Network multiplatform éghajlatvédelmi kampánya, a Klímabajnokok keretében készült, amely 2021. június 1-jén indult. A kezdeményezés célja, hogy kis kihívásokkal nagy változásokat indítsanak el a gyerekek bolygónk egészsége érdekében, mindezt szoros együttműködésben a WWF-fel.

 

Módszertan: a WarnerMedia reprezentatív online kutatásában 4124 gyermek vett részt a 6-12 éves korosztályból 13 EMEA-országban (Németország, Franciaország, Olaszország, Lengyelország, Egyesült Arab Emírségek, Belgium, Hollandia, Luxemburg, Egyesült Királyság, Dél-afrikai Köztársaság, Románia, Törökország, Csehország); Quantilope-ból irányítva 2021. május 28. és június 11. között.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A hazai kreatív ipari startupok számára hirdet versenyt a Tech In The City

A hazai kreatív ipari startupok számára hirdet versenyt a Tech In The City, a hazai forduló győztese pedig továbbjut a Creative Business Cup június végi nemzetközi döntőjébe.

2022. május 19. 17:10

A Sony bemutatja a LinkBuds-sorozat legújabb tagját, a LinkBuds S-t

A Sony bejelentette a LinkBuds-sorozat legújabb tagját: a LinkBuds S vadonatúj hangzásélményt biztosít a Sony érzékelő technológiáinak és partneri együttműködésének köszönhetően, mindezt úgy, hogy a felhasználók megtapaszthatják a “NEVER OFF” élményt.

2022. május 19. 15:26

A munkavállalók tájékozottságával csökkenthető a vállalati adatkiszivárgások száma

Az adathalászat az egyik legelterjedtebb kiberfenyegetésnek számít világszerte, mégis az adathalászok elleni védekezést nehezíti, hogy széles körű és megújuló eszköztárral – rosszindulatú szoftverek, szenzitív adatokat gyűjtő hamis weboldalak és emailek – rendelkeznek. A kiberbiztonsággal foglalkozó elemzések szerint naponta több mint 330 milliárd e-mailt küldenek és fogadnak a felhasználók, melyből 3,4 milliárd adathalász e-mail.

2022. május 19. 13:59

A szemkamerás kutatások, avagy látjuk-e, hova nézünk

A szem egy rendkívül összetett szerv, amely rengeteg információt képes befogadni. Viszont mi történik akkor, amikor magáról a szemről rögzítünk adatokat? Nos, akkor akár marketingkutatás is lehet belőle. A szemkamerás kutatási módszer alapja az a jelenség, hogy az ember folyamatosan mozgatja a szemét. Ezeket a mozgásokat a kamera rögzíti, ebből pedig számos faktor kiderül, valamint következtetni lehet továbbiakra is.

2022. május 19. 12:38

Hogyan hozhat változást az energiatárolás egy decentralizált energiarendszerben?

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentésével egyre fontosabbá válik az energiatárolás szerepe az egyes országok hálózati villamosenergia-ellátásában, valamint a kereslet és a kínálat ideális arányának megteremtésében. Európa-szerte már számos város vizsgálja, hogy miként válhatnak a középületek – például iskolák és kórházak – hatékony termelő-fogyasztókká, ezzel is segítve a hálózat egyensúlyának fenntartását.

2022. május 19. 11:20

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Témanapot tart a Neumann Társaság az úttörő magyar számítógépépítőről

2022. május 16. 11:18

Példátlan szövetségre lépett két globális vállalat

2022. május 10. 15:35

A legnagyobb forgalmú online kereskedők rangsora

2022. május 5. 11:20

Nívó-díjat kapott a Magyar Telekom

2022. április 29. 20:24