A Kraftwork és a Clue PR dolgozik az OPPO magyarországi márkakommunikációján

forrás: Prím Online, 2021. július 14. 19:11

Ügynökséget választott az OPPO vezető globális mobil- és okoseszköz márka.  A világ egyik legnagyobb mobilgyártó cége – amely június 29-én jelentette be hivatalos indulását a magyar piacon - a Kraftwork Reklámügynökséget és a Clue PR-t bízta meg a márka kommunikációjának gondozásával. 

A Kraftwork Reklámügynökség és a Clue PR kommunikációs ügynökség dolgozik az OPPO vezető globális okoseszköz-márka magyarországi kommunikációján. Az együttműködés a Kraftwork részéről tartalmazza a hazai márkastratégia megalkotását, a márkaismertség növelését, a social média kommunikációt, illetve az influenszer kampányt, a Clue PR részéről a márka sajtóközpontjának létrehozását és üzemeltetését, valamint a PR kommunikációs aktivitások tervezését és megvalósítását.

 

Az OPPO a mobil-kommunikációs iparág egyik leginnovatívabb és legdinamikusabban növekvő szereplője. Az elmúlt 12 hónapban a pandémia kihívásainak ellenére globálisan 60 százalékkal tudta növelni a leszállított készülékeinek számát. A vállalat elsőként hozott forgalomba 5G okostelefont az európai piacon, valamint a világ 50 vezető szolgáltatójával dolgozik együtt, hogy innovatív technológiai megoldásainak révén felgyorsítsa az 5G technológia elterjedését. A vállalat stratégiai célja, hogy 2024-re az európai piacon egyike legyen a legnagyobb példányszámban értékesített három mobil márkának.  

 

„A Kraftwork Reklámügynökség digitális tervezésben és social mediában erős, integrált ügynökség, ahol a márkákat „krafttal” töltjük meg, és ahol a partneri és emberi tényező legalább annyira fontos, mint a szakmaiság. Nagyon örülünk, hogy egy nemzetközi szinten is ennyire ismert és elismert márka választott minket partnerének, így lehetőségünk nyílik nyomon követni, valamint lead ügynökségként felépíteni a márka stratégiáját és kommunikációját. Beletehetjük azt a „kraftot”, amitől élő lesz a brand. Izgalmas látni ezt az evolúciót.” – emelte ki Vesmás Bence, a Kraftwork ügyvezetője.

 

Az OPPO magyarországi bevezetését a márkastratégia és a key visual megalkotása mellett a Kraftwork teljes social media letámadással és influencer kampánnyal kezdte. Olyan neveket állítottak a márka szolgálatába, mint Tóth Gabi, Király Viktor, Magyarósi Csaba, vagy a Wellhello. „Az unboxing videók mellett nyereményjátékokat is szerveztünk az influenszerek saját csatornáin, melyek keretében a magyar piacra érkező OPPO Reno5 5G, valamint az OPPO Reno5 Z telefonokat lehetett megnyerni.  A márka hazai core üzenete, hogy bármi, amit létrehozunk, alkotunk, hozzátesz a világhoz, szebbé teszi azt, az OPPO pedig azért érkezett hozzánk, hogy alkotásra inspiráljon, így adott volt, hogy a nyereményjátékok feltétele is maga az alkotás legyen.” – tette hozzá Vesmás Bence. A kampány egyik legizgalmasabb eleme a Wellhelloval való együttműködés volt: a nyár legújabb bulihimnuszában, a „Csoda, hogy még élünk” c. dal klipjében ugyanis OPPO telefonokat villantanak a srácok. A videó a Youtube-on több mint félmilliós megtekintést ért el alig két hét alatt. A bevezetést természetesen egy nagyszabású teltházas sajtóesemény is kísérte, amelynek lebonyolításáért a Clue PR felelt.

 

„Az OPPO egy lendületes, gyorsan növekvő nemzetközi márka, amely nemcsak a készülékeivel, de marketingszemléletében is előremutató, így tökéletes összhangban van a Clue PR szellemiségével. Büszkék vagyunk arra, hogy részesei lehetünk a márka sikertörténetének és bízunk benne, hogy az OPPO márka nagy feltűnést fog kelteni a fogyasztók körében” – mondta Körömi János, a Clue PR ügyvezető igazgatója.

 

A Clue PR jelentős referenciával rendelkezik nemzetközi márkák hírnevének piacspecifikus felépítésében és gondozásában a közép- és kelet-európai régió eltérő piaci környezettel rendelkező országaiban, és több olyan vállalatnak ad tanácsot, amely szerepel az USA legnagyobb árbevételű vállalatainak listáján. Referenciáik között megtalálhatók az e-kereskedelem és a fintech piac olyan globális úttörői, mint a PayPal vagy az Ingenico Group.

 

 

Az OPPO Magyarországon 2021. július 1-jén két 5G telefonnal három vezeték nélküli fülhallgató modellel mutatkozott be. Először az OPPO Reno5 5G és OPPO Reno5 Z 5G okostelefonok, valamint három OPPO vezeték nélküli fülhallgató modell, az OPPO Enco Buds, az OPPO Enco Air és az OPPO Enco Free2 válnak elérhetővé kereskedelmi forgalomban, valamint a márka több bestseller készülékkel és okos-kiegészítővel fogja bővíteni kínálatát az év folyamán. Az márka bevezető promóciójának keretében az OPPO Reno5 5G készülék 169.900 Ft-os végfelhasználói áron lesz kapható, ami mellé ajándék Enco Air true wireless fejhallgató jár. Az ajánlat 2021. július 1.és 31. között minden partnernél elérhető lesz. Az OPPO Reno5 Z 5G mellé ajándékként az Enco Buds vezeték nélküli fülhallgató fog járni, ez az ajánlat 2021. július 10. és július 31. között lesz elérhető az OPPO összes magyarországi kereskedelmi partnerénél. 

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az Apple TV+ tartalmait vizsgálta a Médiatanács

A helytelen korhatár-besoroláson túl a korhatár-minősítés sem volt jól látható helyen feltüntetve az Apple TV+ műsorkínálatot tartalmazó felületén – állapította meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa. A testület bejelentés nyomán egy sorozatepizódot is vizsgált, illetve bírságot szabott ki a Körmend FM szolgáltatójára a szerződéses vállalások nem megfelelő teljesítése miatt.

2023. június 8. 20:27

Új switchekkel pörög fel a megfigyelési piac

A biztonsági kamera technológiák fejlődését követően a PoE switchek is fontos szerepet játszanak a megfigyelő rendszerek telepítésében. A switch kialakítás területén piacvezető Zyxel kifejezetten erre az igényre válaszolva alkotta meg a GS1350 PoW switch sorozatát. A portok változatos számának és a magas teljesítmény tartaléknak köszönhetően eszközeikkel akár úgy is könnyedén működtethetők a biztonsági kamera hálózatok, hogy egyszerre minden port csatlakoztatva van.

2023. június 8. 18:55

Sikeresen átköltöztek a DIGIMobil ügyfelei a Vodafone hálózatára

2023. június 1-től a DIGIMobil és a DIGINet Aktív 50 ügyfelei a Vodafone Magyarország belföldi mobilhálózatát használják, így az előfizetők jelentősen nagyobb, csaknem országos lefedettséget élvezhetnek – mindehhez a DIGI 2023. december 31-ig garantálja a korábbi előfizetésekben szereplő kedvező, 4 forint/perces tarifát. Az érintett ügyfeleknek nem kell kicserélniük SIM-kártyájukat az új hálózatra való átálláshoz, azonban az adatroaming bekapcsolására, illetve egyes készülékeken a manuális hálózatválasztásra is szükség lehet.

2023. június 8. 17:08

Gazdaságos megoldás egyszerűsíti az áruszállítást

Ahhoz, hogy egy termék eljusson A-ból B pontba, az esetek nagyon nagy százalékában egy dologra biztosan szükség van: ez az úgynevezett sztreccsfólia. A raklapcsomagolás gazdaságosabb és kedveltebb fóliatípusát lehetővé tette egy magyar cég úgy, hogy az nemcsak gazdaságosabb lett a piacon kapható termékeknél, de környezetbarát is, hiszen a vékonyabb fólia használatával kevesebb hulladék keletkezik. Az AMCO Csomagolástechnikai és Konzultációs Kft. innovációja az áruszállítást nagyságrendekkel könnyítheti meg a közeljövőben.

2023. június 8. 15:40

Értékké válik a személyes adat a vásárlók számára

Az online megoldások térnyerése tudatosabbá tette a vásárlókat, akik ma már legszívesebben csak akkor adnák meg a személyes adataikat, ha valódi kedvezményeket kapnak cserébe – derül ki az EY 21.000 fogyasztó körében végzett nemzetközi felméréséből. 

2023. június 8. 14:06

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39