A Kraftwork és a Clue PR dolgozik az OPPO magyarországi márkakommunikációján

forrás: Prím Online, 2021. július 14. 19:11

Ügynökséget választott az OPPO vezető globális mobil- és okoseszköz márka.  A világ egyik legnagyobb mobilgyártó cége – amely június 29-én jelentette be hivatalos indulását a magyar piacon - a Kraftwork Reklámügynökséget és a Clue PR-t bízta meg a márka kommunikációjának gondozásával. 

A Kraftwork Reklámügynökség és a Clue PR kommunikációs ügynökség dolgozik az OPPO vezető globális okoseszköz-márka magyarországi kommunikációján. Az együttműködés a Kraftwork részéről tartalmazza a hazai márkastratégia megalkotását, a márkaismertség növelését, a social média kommunikációt, illetve az influenszer kampányt, a Clue PR részéről a márka sajtóközpontjának létrehozását és üzemeltetését, valamint a PR kommunikációs aktivitások tervezését és megvalósítását.

 

Az OPPO a mobil-kommunikációs iparág egyik leginnovatívabb és legdinamikusabban növekvő szereplője. Az elmúlt 12 hónapban a pandémia kihívásainak ellenére globálisan 60 százalékkal tudta növelni a leszállított készülékeinek számát. A vállalat elsőként hozott forgalomba 5G okostelefont az európai piacon, valamint a világ 50 vezető szolgáltatójával dolgozik együtt, hogy innovatív technológiai megoldásainak révén felgyorsítsa az 5G technológia elterjedését. A vállalat stratégiai célja, hogy 2024-re az európai piacon egyike legyen a legnagyobb példányszámban értékesített három mobil márkának.  

 

„A Kraftwork Reklámügynökség digitális tervezésben és social mediában erős, integrált ügynökség, ahol a márkákat „krafttal” töltjük meg, és ahol a partneri és emberi tényező legalább annyira fontos, mint a szakmaiság. Nagyon örülünk, hogy egy nemzetközi szinten is ennyire ismert és elismert márka választott minket partnerének, így lehetőségünk nyílik nyomon követni, valamint lead ügynökségként felépíteni a márka stratégiáját és kommunikációját. Beletehetjük azt a „kraftot”, amitől élő lesz a brand. Izgalmas látni ezt az evolúciót.” – emelte ki Vesmás Bence, a Kraftwork ügyvezetője.

 

Az OPPO magyarországi bevezetését a márkastratégia és a key visual megalkotása mellett a Kraftwork teljes social media letámadással és influencer kampánnyal kezdte. Olyan neveket állítottak a márka szolgálatába, mint Tóth Gabi, Király Viktor, Magyarósi Csaba, vagy a Wellhello. „Az unboxing videók mellett nyereményjátékokat is szerveztünk az influenszerek saját csatornáin, melyek keretében a magyar piacra érkező OPPO Reno5 5G, valamint az OPPO Reno5 Z telefonokat lehetett megnyerni.  A márka hazai core üzenete, hogy bármi, amit létrehozunk, alkotunk, hozzátesz a világhoz, szebbé teszi azt, az OPPO pedig azért érkezett hozzánk, hogy alkotásra inspiráljon, így adott volt, hogy a nyereményjátékok feltétele is maga az alkotás legyen.” – tette hozzá Vesmás Bence. A kampány egyik legizgalmasabb eleme a Wellhelloval való együttműködés volt: a nyár legújabb bulihimnuszában, a „Csoda, hogy még élünk” c. dal klipjében ugyanis OPPO telefonokat villantanak a srácok. A videó a Youtube-on több mint félmilliós megtekintést ért el alig két hét alatt. A bevezetést természetesen egy nagyszabású teltházas sajtóesemény is kísérte, amelynek lebonyolításáért a Clue PR felelt.

 

„Az OPPO egy lendületes, gyorsan növekvő nemzetközi márka, amely nemcsak a készülékeivel, de marketingszemléletében is előremutató, így tökéletes összhangban van a Clue PR szellemiségével. Büszkék vagyunk arra, hogy részesei lehetünk a márka sikertörténetének és bízunk benne, hogy az OPPO márka nagy feltűnést fog kelteni a fogyasztók körében” – mondta Körömi János, a Clue PR ügyvezető igazgatója.

 

A Clue PR jelentős referenciával rendelkezik nemzetközi márkák hírnevének piacspecifikus felépítésében és gondozásában a közép- és kelet-európai régió eltérő piaci környezettel rendelkező országaiban, és több olyan vállalatnak ad tanácsot, amely szerepel az USA legnagyobb árbevételű vállalatainak listáján. Referenciáik között megtalálhatók az e-kereskedelem és a fintech piac olyan globális úttörői, mint a PayPal vagy az Ingenico Group.

 

 

Az OPPO Magyarországon 2021. július 1-jén két 5G telefonnal három vezeték nélküli fülhallgató modellel mutatkozott be. Először az OPPO Reno5 5G és OPPO Reno5 Z 5G okostelefonok, valamint három OPPO vezeték nélküli fülhallgató modell, az OPPO Enco Buds, az OPPO Enco Air és az OPPO Enco Free2 válnak elérhetővé kereskedelmi forgalomban, valamint a márka több bestseller készülékkel és okos-kiegészítővel fogja bővíteni kínálatát az év folyamán. Az márka bevezető promóciójának keretében az OPPO Reno5 5G készülék 169.900 Ft-os végfelhasználói áron lesz kapható, ami mellé ajándék Enco Air true wireless fejhallgató jár. Az ajánlat 2021. július 1.és 31. között minden partnernél elérhető lesz. Az OPPO Reno5 Z 5G mellé ajándékként az Enco Buds vezeték nélküli fülhallgató fog járni, ez az ajánlat 2021. július 10. és július 31. között lesz elérhető az OPPO összes magyarországi kereskedelmi partnerénél. 

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megjelent az OPPO új ColorOS 12 mobil operációs rendszere

Az OPPO elérhetővé tette az új ColorOS 12 nyilvános bétáját Indonéziában, Thaiföldön és Malajziában, kezdetben a Find X3 Pro 5G készüléken. A globális bevezetés lépésről lépésre folytatódik további országokban és eszközökön 2021 és 2022 folyamán. A ColorOS 12 több mint 110 OPPO készüléktípus és 150 millió felhasználó számára kínál teljesen megújult felhasználói felületet és új megoldásokat.

2021. október 16. 14:33

Új, az adatok korának megfelelő, rugalmas NAS-rendszerek

A Dell Technologies bejelentette új Dell EMC PowerScale rendszerét, amely a világ legrugalmasabb, bővíthető NAS-megoldása. A legutolsó generációban megtalálható fejlesztések rugalmasabb lehetőségeket kínálnak a felhasználás, a felügyelet és a biztonság terén, amelyek elkerülhetővé teszik a különböző silószerű adattárolást. Segítségükkel a strukturálatlan adatok kezelése hatékonyabbá tehető. 

2021. október 16. 12:40

Újabb extrákat kínál a Telenor a Hiper tarifák előfizetőinek

A Telenornál a Hiper tarifák előfizetői eddig is igénybe vehettek kifejezetten az előfizetésükhöz kapcsolódó extra szolgáltatásokat, kedvezményeket, ezek köre pedig most tovább bővül. Készülékvásárlás esetén 30 napon belüli elállási lehetőséget és cseregaranciát, illetve okoskiegészítőre járó állandó kedvezményt vehetnek igénybe, és az ügyfélszolgálat kényelmi lehetőségei is bővültek számukra.

2021. október 16. 10:31

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hosszabbít Az Év Honlapja Pályázat

2021. október 15. 18:12

Google: környezetbarát keresési funkciók érkeztek

2021. október 7. 17:13

Radikális változások jönnek a Google keresésben: itt a MUM!

2021. szeptember 30. 19:07

Megújul a Vodafone vezetékes internet és TV portfoliója

2021. szeptember 29. 11:20