A Microsoft megtartotta éves partnerkonferenciáját

forrás: Prím Online, 2021. július 15. 15:24

Cloud PC, a Teams-ből elérhető Dynamics 365 vállalatirányítási rendszer, újabb szoftverek  a Microsoft Viva platformon – többek között ezek voltak az idei Microsoft Inspire, a cég éves partnerkonferenciájának fontos bejelentései. A független szoftverfejlesztők az eseményen kiemelt figyelem övezte: ők a Microsoft Marketplace felületén speciális kedvezményekben, mentorált tréningekben, szaktanácsadásban és marketing támogatásban részesülnek, hogy hatékonyabban elérhessék célközönségüket.

 

 

A független szoftverfejlesztők kitüntetett figyelmet kaptak az idei Microsoft Inspire partnerkonferencián. A rendszergazdák, a CSP (Cloud Solution Provider) partnerek és általában minden Microsoft partner találhatott olyan új szolgáltatást vagy technológiai innovációt, amely a további üzleti növekedését támogatja. Az Év Microsoft Partnere 2021 díjak átadása után, amelynek nyertese Magyarországon a Kingsol lett, a Microsoft izgalmas technológiai innovációkat is bejelentett az eseményen.

 

A Windows a felhőben bármilyen eszközről elérhetővé válik

A tech szakma évek óta várta és találgatta, hogy mi lesz a Windows 365 márkanév sorsa, amit még 2015-ben védett le a Microsoft. A Microsoft bejelentette: az operációs rendszerét, vagyis a teljes Windows 10 (ősztől a Windows 11) élményt, az appokkal, adatokkal és beállításokkal együtt, elérhetővé teszi a Microsoft számítási felhőjéből streamelve, ami azt jelenti, hogy – a Windows 365 nevű felhőszolgáltatás révén – hozzáférhetővé válik bármilyen eszközön, épp abban az állapotában, ahogy a felhasználója a legutolsó használatkor hagyta. Ezzel egy új, hibrid PC kategória jön létre, az úgynevezett Cloud PC, amely egyszerre használja ki a felhő erőforrásait és az adott eszköz képességeit.  A Cloud PC összes adata a felhőben, nem pedig az adott eszközön tárolódik, amit – a Zero Trust jegyében – többfaktoros autentikáció véd.

 

 

A Windows 365 a vállalati rendszergazdák dolgát is nagyban megkönnyíti, hiszen a virtualizációs technológiákban szerzett jártasság nélkül lesznek képesek a munkatársak eszközeire telepíteni a Windows operációs rendszert, és annak frissítése és karbantartása is leegyszerűsödik. A rendszerintegrátorok és szolgáltatók ezzel a maximumot hozhatják ki a Windowsból az ügyfeleik számára. A független szoftverfejlesztők (ISV – independent software vendors) új applikációikat a felhőbe telepítve segíthetik a cégek digitális átalakulását, a hardvergyártók pedig a Windows 365 szolgáltatásaival bővíthetik tovább kínálatukat. A Windows 365 augusztus 2-ától lesz minden felhasználó számára elérhető.

 

Minden innováció a felhőre épül

A felhő a Windows 365-től függetlenül is fontos hívószó volt az Inspire konferencián: ezzel indul az adatelemzés, a biztonság, a mesterséges intelligencia és most már az operációs rendszer is. A Microsoft például iparágspecifikus felhőinfrastruktúrákat is bemutatott, amelyek a meglévő felhőszolgáltatások moduláris, az ügyfelek által rugalmasan tovább alakítható kiegészítései. A Microsoft Cloud for Sustainability azonban olyan újdonság, amelynek bármilyen iparágban hasznát fogják venni: a károsanyag-kibocsátás-csökkentéssel összefüggő adatok tárolását és riportok elkészítését  könnyíti meg. A fenntarthatóságért kifejlesztett felhőváltozat előzetese még ebben az évben várható.

 

A Microsoft szeretne maga is példát mutatni a fenntartható működés terén, ezért megújította korábbi, már eddig is ambiciózus célkitűzéseit: 2030-ra minden esetben, az összes általa felhasznált elektromos energiát kizárólag fenntartható forrásból fogja beszerezni (100/100/0 kötelezettségvállalás).

 

Dynamics 365 a Teamsben

Azoknak, akik ma egyaránt használják a Dynamics 365 vállalati irányítási rendszert és a Teams kollaborációs eszközt, mostantól nem kell alkalmazást váltaniuk ahhoz, hogy hozzáférjenek az egyik vagy másik platformon tárolt adataikhoz. Ezzel összeér az ügyfélkezeléssel és értékesítéssel foglalkozók és a Teams felhasználók 145 milliós, folyamatosan bővülő tábora – ennyien használják jelenleg napi rendszerességgel a kollaborációs eszközt. A Dynamics 365 ugyanis beépül a Teams-be, ezzel leegyszerűsödnek a munkafolyamatok és leomlanak a működési területek közötti falak – természetesen, a konfigurálható jogosultságoktól függően. A Dynamics 365-höz való hozzáférést a Teams felhasználóknak teljesen ingyenesen biztosítja a Microsoft.

 

Új szoftverek a Viván

A Microsoft Viva az idei év újdonsága, amit a home office rohamos terjedése keltett életre. Ma már a hibrid munkavégzés van terítéken, ami miatt hangsúlyosabbá vált a jobb munka-magánélet egyensúly megteremtése és a munkaeszközök távoli elérhetőségének biztosítása. A Microsoft friss tanulmánya igazolja, hogy a legjobb munkakörnyezetet biztosító vállalatok kétszer nagyobb eséllyel érik el a pénzügyi célkitűzéseiket és ötször nagyobb esélyük van arra is, hogy megtartsák a munkatársaikat.

 

A Microsoft Viva a hibrid munkavégzés új platformja, amely inkább egy többféle funkcióval rendelkező irodai eszközrendszer, mint egyetlen szoftver, amely többek között a Teams-t is magában foglalja, de a képzések, a munkatársak testi és lelki egészségének megőrzését vagy épp a tudásmegosztást támogató szoftverek is megtalálhatók ezen a közös felületen, a munkafolyamatokkal közvetlenül összekötve. A már meglévő szoftvereket kiegészítve, a Viva ezúttal több mint 20 új, független szoftverfejlesztő által kínált alkalmazással bővül, mint amilyen például a Workday, a Qualtrics és a ServiceNow. A Microsoft azt ígéri, hogy az év folyamán újabb applikációk is elérhetővé vállnak majd ezen a platformon, amelyet úgy alakítottak ki, hogy abba az újdonságok könnyen integrálhatóak legyenek.

 

Szoftverfejlesztők pörgetik a Microsoft piactereit

A Microsoft kiemelt figyelmet fordított a szoftverfejlesztőkre a konferencián, akik egyetlen év alatt 70 százalékkal növelték meg a Microsoft kereskedelmi piacterein közzétett applikációik számát. Jelenleg több mint 30 000 szoftver és szolgáltatás érhető el ezeken a felületeken, amelyeket minden hónapban 4 millió vásárló keres fel. A Microsoft bejelentette, hogy mind az Azure Piactéren, mind a betűfontokat értékesítő felületen, mind pedig a Microsoft AppSource-on, egységesen 3 százalékra mérsékli a szoftvereket publikálók számára megállapított értékesítési jutalékot, ami jóval kedvezőbb az iparágban elfogadott 20 százaléknál. A lépés több bevételhez juttatja a Microsoft partnereit és egyszerűsíti a díjkalkulációt. Ősztől a független szoftverfejlesztőknek módjukban áll majd külön díjat meghatározni az általuk kiválasztott CSP szolgáltatásközvetítő viszonteladó partnereknek, amivel még jövedelmezőbbé tehetik számukra a kereskedelmi piactéren közzétett applikációk tovább értékesítését.

 

Azokat, akik kifejezetten modern munkahelyi alkalmazásokat fejlesztenek a Microsoft Teams-re, vagy a Microsoft Vivára, speciális kedvezményekkel ösztönzi a Microsoft. Ők hozzáférést kapnak a Microsoft technológiákhoz, mentorált tréningekben és egyedi szaktanácsadásban részesülnek, továbbá a Microsoft Teams sokmillió felhasználójának megszólításához is segítséget kapnak. A két éve futó Business Applications ISV Connect program platformot, erőforrásokat és támogatást biztosít a szoftverfejesztőknek ahhoz, hogy még könnyebben létrehozhassák, publikálhassák és értékesíthessék az applikációikat. A konferencián ennek a programnak a megújításáról is megosztottak friss információkat.

 

A Microsoft 365 Lighthouse, valamint Project “Orland” for Microsoft 365 előzeteseit is elérhetővé tette a Microsoft, amelyek azzal segítik a partnerek növekedését és az új üzleti lehetőségek megragadását, hogy megkönnyítik a biztonsági szolgáltatások telepítését. Az előbbi a Microsoft 365 Business Premium csomagot használó kis- és középvállalkozások eszközeinek és adatállományának védelméhez járul hozzá, az utóbbi a Partner Központ újdonsága, amely a CSP partnereknek szolgáltat információkat ügyfeleik felhasználói szokásairól, így például arról, hogy igényelnek-e támogatást az applikációk kezeléséhez, vagy készen állnak-e új szolgálatások bevezetésére.

 

További információk a Microsoft Inspire konferencia újdonságairól: 2021 Inspire Book of News, Microsoft Inspire.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Elégedettebbek a magyarok a digitális munkahelyeken

A DreamJobs állásportál friss kutatása szerint a magyar munkavállalók kétharmada már a pandémia előtt is használt digitális megoldásokat feladatai teljesítésére. Kiderült, hogy minél nagyobb egy vállalat mérete, annál több területen élnek online eszközökkel, és minél több ilyen módszer áll a dolgozók rendelkezésére, annál vonzóbbá válik a munkahelyük. A digitális felületek használata alig okoz gondot a mindennapokban, ráadásul összetartóbb és gyorsabban dolgozó csapatok alakultak ki alkalmazásukkal. Az egyéni tapasztalatokban is jól teljesítenek az internetes megoldások; úgy a munkavégzés hatékonyságában, mint a személyes kapcsolatok és bizalom kialakításában.

2022. július 1. 15:19

A webáruházak sikere múlhat a futárcégen

Mivel a vásárlók számára a szállítás gyorsasága és a biztonság egyaránt fontos szempontok az online vásárlásnál, a webáruházak sikerében meghatározó lehet, hogy milyen futárszolgálatot választanak. A több ezer hazai webáruházzal dolgozó Packeta szakemberei hét pontban foglalták össze, mire érdemes figyelnie egy online kereskedőnek az automatahálózattól a mobilapplikációig.

2022. július 1. 13:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új vezető a Microsoft Magyarország élén

2022. július 1. 11:16

A hatás mechanizmusát keresik az IVSZ MENTA 2022 előadói

2022. június 30. 12:40

Az ESET új, hálózati szintű megoldást kínál a távközlési és internetszolgáltatók számára

2022. június 23. 11:24

A raktár nélküli webshopoké a jövő

2022. június 19. 13:24