A Xiaomi továbbra is elkötelezett egy fenntartható világ építése iránti

forrás: Prím Online, 2021. július 16. 09:54

A globális technológiai ipar egyik vezető vállalata, a Xiaomi közzétette 2020. évi Fenntarthatósági Jelentését (a továbbiakban: Jelentés), amely részletesen bemutatja a vállalat fenntarthatósági stratégiáját és annak gyakorlati megvalósítását.

A több mint 30 oldalas Fenntarthatósági Jelentés bemutatja a Xiaomi széleskörű fenntarthatósági tevékenységét, a környezetvédelem, a társadalmi felelősségvállalás és a humanitárius segítségnyújtás terén végzett munkáját. Emellett a dokumentum beszámol arról is, hogy a Xiaomi miként tesz eleget a hozzáférhetőség, az adatbiztonság és az adatvédelem követelményeinek. A Jelentés bemutatja, milyen eredményességgel valósultak meg a Xiaominak a kínai és a tengerentúli piacokon indított fenntarthatósági kezdeményezései.

 

„A Xiaomi 2010-es alapításától kezdve arra kötelezte el magát, hogy jobbá tegye a világot, amelyben élünk. 2020-ban csatlakoztunk az ENSZ Globális Megállapodáshoz (UNCG), és vállaltuk, hogy követni fogjuk az abban lefektetett tíz vállalati felelősségvállalásról szóló alapelvet.” – fejtette ki a jelentésben Lei Jun, a Xiaomi elnöke és vezérigazgatója. „A Jelentésünkben arról is olvashatnak, hogy a vezetésünk miként gondoskodik arról, hogy a Xiaomi fenntarthatóságot érintő megközelítése a teljes vállalaton belül érvényesüljön, hogyan bánunk munkatársainkkal és a beszállítóinkkal, hogyan működünk együtt a közösségeinkkel, és hogyan reagálunk a globális környezeti kihívásokra.”

 

 

A Xiaomi szerint az innovációnak döntő szerepe van a fenntarthatóság megteremtésében és a globális problémák leküzdésében. Ezzel összhangban, a Xiaomi például aktívan részt vesz egy földrengés-előrejelző rendszer kifejlesztésében, amellyel az ENSZ fenntartható fejlődési céljaihoz kíván hozzájárulni. Az innovációt először Kínában helyezték működésbe, nemsokára azonban a világ más, földrengés sújtotta régióiban is elérhetővé válik. Ennek révén a MIUI (11 és ennél frissebb) operációs rendszert futtató Xiaomi okostelefonok és a Mi TV-k másodperceken belül értesíthetik a felhasználókat egy közelgő földrengésről. A riasztással egyidőben a funkció információt nyújt arról is, hogy hol található a legközelebbi szükségszállás, hogyan lehet elérni a helyi katasztrófa elhárítást vagy a mentőket, és a válsághelyzetben a mentési munkálatok előrehaladásáról is tájékoztat. 2020 folyamán a Xiaomi MIUI Earthquake Alert huszonkilenc, a Richter-skála szerint 4-esnél nagyobb erejű földrengést észlelt, és több mint 9,4 millió riasztást adott ki.

 

A Jelentésből azt is megtudhatjuk, hogy a Xiaomi mit tett annak érdekében, hogy a környezetvédelmi szempontok beépüljenek a termékfejlesztésbe és a gyártásába. Például 60 százalékkal kevesebb műanyagot használt fel tavaly a Xiaomi a Mi 10T és a Mi 10T Pro okostelefonok előállításához. A Jelentés szintén hangsúlyozza, hogy a Xiaomi több mint 40, kereskedelmi forgalomban kapható termékének vált az egyik legfontosabb jellemzőjévé a hatékony energiafelhasználás az elmúlt évben. A dokumentum szerint a Xiaomi termékei minden olyan országban, ahol értékesítik őket, megfelelnek a helyi és az uniós környezetvédelmi és biztonsági előírásoknak, ideértve a CE, REACH, RoHS és WEEE tanúsítványokat.

 

2020-ban a Xiaomi is aktív szerepet vállalt a COVID-19 elleni küzdelemben. 2020 márciusában több tízezer FFP3 arcmaszkot adományozott az olasz kormánynak, továbbá a járvány által súlyosan érintett Veneto régió lakosainak is segített. A vállalat Franciaországba, az Egyesült Királyságba és Lengyelországba is küldött szállítmányokat. Amikor az európai iskoláknak be kellett zárniuk és online oktatásra álltak át, a Xiaomi Spanyolország 1000 okostelefont adományozott a spanyol oktatási minisztériumnak, amelyeket a gyermekek között osztottak szét országszerte. 2020. július 15-ig a pekingi Xiaomi Alapítvány összesen 14 országnak, köztük Olaszországnak, Spanyolországnak, Japánnak, Koreának, Indonéziának és Mianmarnak adományozott orvosi eszközöket.

 

A Xiaomi 2020-as Fenntarthatósági jelentésének teljes szövege innen tölthető le.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05