Aláírta első fenntarthatósághoz kötött hitelszerződését a Raben Group

forrás: Prím Online, 2021. július 18. 12:43

Aláírta első, fenntarthatósághoz kötött hitelszerződését (SLL) a Raben Group. A 225 millió euró értékű, ötéves futamidejű ügyletben – amely egyben az első ilyen jellegű klubhitel-megállapodások egyike az európai logisztikai ágazatban – 7 bank vesz részt.

A tranzakcióban hét pénzintézet vállalt szerepet. A BNP Paribas Bank Polska S.A. fenntarthatósági koordinátorként, az ING Bank Śląski S.A. ügynökként, míg a Coöperatieve Rabobank U.A. dokumentációs koordinátorként működik közre. A megállapodásban érintett további bankok a Commerzbank AG, az Mbank S.A., a Powszechna Kasa Oszczędności Bank Polski S.A. és az UniCredit Bank AG.

 

A zöldhitel (sustainability-linked loan – SLL) kamata a vállalat öt fő teljesítménymutató (KPI) szerinti eredményeitől függ, amely mutatók a közúti szállítási, valamint a logisztikai szektorra vonatkozó környezeti, társadalmi és irányítási (Environmental, Social and Governance – ESG) kérdéseket ölelik fel, és innovatív módon ötvözik a belső teljesítménymutatókat egy külső fél által végzett ESG értékeléssel.

 

A Raben öt teljesítménymutatójának kombinációja átfogó módon kezeli a cég tevékenységével kapcsolatos tárgyilagos ESG kérdéseket, többek között az üvegházhatású gázok kibocsátásának számítását, a nemek sokféleségét és a vállalatirányítási gyakorlatokat. Az SLL ügylet ezért az európai közúti szállítási és logisztikai ágazat, valamint a lengyel pénzügyi piac számára egyaránt mérföldkőnek számít.

 

 

Az SLL fő teljesítménymutatója a Raben Group ECO2WAY 2025 célrendszerének részét képezi, a vállalat 2020-as fenntarthatósági jelentésében meghatározottak szerint:

  • a károsanyag-kibocsátás intenzitásának 30 százalékos csökkentése a Raben létesítményeiben,
  • a károsanyag-kibocsátás intenzitásának 10 százalékos csökkentése a szállítási folyamatokban,
  • a gépjárműflotta 96 százaléka Euro V és VI besorolású,
  • a közúti árufuvarozás relatív csökkentése a szállítás hatékonyságának fokozása révén,
  • az üvegházhatású gázok kibocsátásának számítása – a szállításban alkalmazott CO2-kalkulátor frissítése és továbbfejlesztése.

 

„A fenntarthatóság évek óta a működésünk szerves részét képezi, és a mostani ügylet is igazolja az ezirányú törekvéseinket és elkötelezettségünket. Ez egyben a folyamatos jövőbeli fejlesztéseket tekintve is hatalmas kötelezettségvállalás. Azonban örömmel állunk e kihívás elé, mivel hisszük, hogy a Raben Groupot nagyon jelentős hajtóerő viszi a fenntarthatóság felé” – mondta Ewald Raben, a Raben Group vezérigazgatója. Hozzátette: „A mai megállapodás bizonyítja, hogy egyéb szektorok, például a bankok is a jövő gazdasági és üzleti élete szempontjából kulcsfontosságúnak ítélik a felelős üzleti magatartást. Örömünkre szolgál, hogy közös erővel dolgozhatunk azon, hogy fenntartható megoldásokat nyújthassunk a jövő nemzedékeinek. Meggyőződésem, hogy mind a piac, mind a téma iránti tudatosság sokat fejlődik majd a következő 3–5 évben, és az ügyfelek előnyben fogják részesíteni a fenntarthatóságot szívükön viselő vállalatokat.”

 

„Ez a lengyel szállítmányozási és logisztikai piacon megvalósított konzorciális SLL megállapodás jól mutatja, hogy a BNP Paribas Bank Polska hogyan tudja kamatoztatni tanácsadói képességét egy olyan vezető iparági szereplő, mint a Raben Group első ESG-teljesítményhez kötött finanszírozásának támogatása érdekében. A dekarbonizáció, a társadalmi hatások és az irányítási célkitűzések stratégiai fontosságúvá válásával a vállalatoknak egyre inkább a fenntartható finanszírozási megoldások felé kell fordulniuk a nettó zéró kibocsátást célzó ambícióik teljesülése érdekében” – mondta André Boulanger, a BNP Paribas Bank Polska Igazgatóságának vállalati és intézményi, valamint kkv és nagyvállalati banki tevékenységért felelős alelnöke.

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Irodát nyit Budapesten az Amazon Web Services

Az Amazon Web Services 2023. június 5-én nyitja meg az első budapesti irodáját, ami része az AWS folyamatos közép-kelet-európai bővülésének a növekvő számú régiós ügyfelek, partnerek kiszolgálásához. Az új magyarországi központ révén a munkatársak még több támogatást adhatnak az AWS felhőszolgáltatásaira való átálláshoz a különböző méretű magyarországi szervezetek, köztük induló vállalkozások, startup-ok, vállalatok, valamint a közszféra szervezetei számára.

2023. június 5. 14:09

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39