Internetes kalkulátorok, amelyeket a leggyakrabban használunk

forrás: Prím Online, 2021. július 20. 14:46

Teljesen rászoktunk már arra, hogy ha valami tüzetesebben érdekel minket, vagy ha ki szeretnénk számolni valamit, akkor rákeresünk az interneten, hiszen előfordul, hogy éppen nincs személyes segítségünk a problémánk megoldására, a számadatok átbeszélésére, a tervezésre. Napjainkban már szinte mindenre van kalkulátor, így az élet különféle területein tudnak segítségünkre lenni. Nézzük meg, melyek a leggyakrabban használatos és egyben leginkább hasznos kalkulátorok!

Táplálkozással kapcsolatos kalkulátorok

 

Az elmúlt 1,5 évben sokszor hónapokra a lakásunkba voltunk kényszerítve, és sokan voltak olyanok, akik egy évig is távmunkában dolgoztak. Ehhez még hozzájött a stressz, az új helyzet okozta változások, és bizony a testmozgás gyakorisága is csökkent, a táplálékbevitel mennyisége pedig nőtt. A karantén elmúltával itt az ideje, hogy számba vegyük teendőinket, és megnézzük, miből mennyit fogyasszunk, hogy visszanyerjük korábbi testsúlyunkat. Ehhez nyújtanak segítséget a különböző, kalóriabevitelt számláló kalkulátorok.

 

 

Idő- és távolságszámlálók

 

Gyakran kerülünk olyan helyzetbe, hogy ki kell számolnunk, hogy hány nap van még egy adott jeles dátumig. Még ha jók is vagyunk matekból, akkor is időbe telik kiszámolni többéves időtartamokat napokban. Erre jók a különböző időkiszámító kalkulátorok.

 

Egy utazás megtervezésekor vagy csak kíváncsiságból érdekelhet minket, hogy mennyi idő alatt jutunk el egyik városból a másikba, és mekkora távolságra helyezkedik el a két település. Ilyenkor segítenek az útvonaltervezők, melyek használatát a Google Maps applikáció (térképes megjelenítés) segítségével is kiegészíthetünk.

 

Pénzügyi kalkulátorok

 

Sokszor kényszerülünk arra, hogy az anyagiakkal kapcsolatos kérdésekben döntsünk. Szerencsére most már lehet utazni, így érdemes utasbiztosítást kötni, mely nem igényel sok számítást, viszont egy kötelező gépjármű-biztosítás annál inkább. Ehhez nyújt hasznos segítséget az Allianz Hungária online gépjárműbiztosítási díjkalkulátora, melybe csak a rendszámot kell beírnod.

 

Ha új autó vásárlásán töröd a fejed, használd az autóvásárlást segítő kalkulátort, amely megmutatja, milyen járulékos költségek merülnek még fel a vételár mellett!

 

Gyakori keresés jellemzi a különböző hitelkalkulátorokat. Ahány pénzintézet létezik, annyiféle hitelkalkulátorra bukkanhatunk, és pénzintézetenként minden termék saját tarifálóval bír. Aki valamilyen ingatlanvásárlásban gondolkodik, mindenképpen merüljön el ezekben a számításokban!


Lakásátalakítással kapcsolatos kalkulátorok

 

A lakásfelújítási kalkulátorok abban nyújtanak segítséget, hogy megadott m2-re kiszámolják, milyen alapanyagból mekkora mennyiségre van szükségünk. Nem mindegy, ha amatőrként festőként, lakásfelúítóként a boltban meg tudjuk határozni, hogy mennyit kell vásárolnunk a szobai tapétából vagy a fürdőszobába szánt csempéből, és azt is, hogy mennyi festéket kell vennünk.

 

Ez csak néhány példa volt a kalkulátorok széles skálájából, amelyekre még temérdek fajta található az interneten. Ha valamiben segítségre szorulunk, jó érzés, hogy nem vagyunk magunkra hagyva, és ki tudjuk számolni, miből mennyire van szükségünk a céljaink megvalósításához!

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Magyar nyelvű szekció az idei Ignite programjában

A Windows 11-ről is szó lesz, sok egyéb újdonság mellett, az idei Microsoft Ignite nemzetközi fejlesztői konferencián, amelyre 2021. november 2. és 4. között kerül sor a virtuális térben. Aki nem tud részt venni az esemény mindhárom napján, az a legfontosabb újdonságokról egy félórás összefoglalót is meghallgathat a Microsoft Magyarország szakértőinek tolmácsolásában. A magyar nyelvű szekció november 3-án, délután 4:30 és 5 óra között lesz. Regisztrálni azonban már most is lehet!

2021. október 26. 20:04

Így vásárolnak elektronikai cikkeket a magyarok

Elsősorban ár alapján választanak elektronikai eszközt a magyarok, a termék márkája közepesen meghatározó szempont, míg dizájnja szinte alig – derül ki az Euronics Műszaki Áruházlánc nemrégiben készült belső kutatásából, amelynek során a cég saját dolgozói körében mérte fel a magyarok elektronikai cikkekkel kapcsolatos vásárlási szokásait. A felmérés eredményeiből kiderül, hogy milyen elektronikai termékeket keresnek leginkább a hazai vásárlók és mi alapján döntenek egy-egy eszköz mellett.

2021. október 26. 18:31

Robotika: Európa-bajnoki dobogón a Széchenyi István Egyetem csapata

Bronzérmet szerzett a győri Széchenyi István Egyetem csapata a Szakmák Európa-bajnokságán az ipari robotika kategória első magyar résztvevőjeként. A siker mutatja, hogy az intézmény számára mennyire fontosak az ipari együttműködések, valamint az, hogy a hallgatók a magas szintű elméleti ismeretek mellett valós gyakorlati tudással is felvérteződjenek. A két fiatal, Kuller Máté és Hökkön Szilárd elhelyezkedéséhez is jó ajánlólevél volt a verseny.

2021. október 26. 16:55

A magyar piacon is elérhető a Hisense új hangprojektora

A HS312 névre hallgató modell hat hangszóróval és egy különálló aktív mélynyomóval rendelkezik, támogatja a Dolby Atmos hangtechnológiát, továbbá 300 wattos összteljesítménnyel biztosítja a különleges, egész teret betöltő hangélményt.

2021. október 26. 15:26

Széles sávú hálózat és infrastruktúrafejlesztés a tabi járásban

A Vidanet Zrt. sikeresen megvalósította és lezárta a tabi járás 3 települését érintő szélessávú internetszolgáltatást biztosító hálózat és központi infrastruktúrafejlesztési projektjét. A fejlesztéshez jelentősen hozzájárult a Széchenyi 2020 program keretében kiírásra került GINOP-3.4.1-15 Újgenerációs NGA és felhordó hálózatok fejlesztése elnevezésű pályázat keretében a Vidanet Zrt. által elnyert 146,47 millió forint összegű vissza nem térítendő európai uniós támogatás is.

2021. október 26. 13:57

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hosszabbít Az Év Honlapja Pályázat

2021. október 15. 18:12

Google: környezetbarát keresési funkciók érkeztek

2021. október 7. 17:13

Radikális változások jönnek a Google keresésben: itt a MUM!

2021. szeptember 30. 19:07

Megújul a Vodafone vezetékes internet és TV portfoliója

2021. szeptember 29. 11:20