2 millió eurós befektetési kört zárt a magyar Okoskassza

forrás: Prím Online, 2021. július 21. 10:11

Android alapú, all-in-one online pénztárgépével, az Okoskasszával vált nemzetközi szinten is ismertté a PSC CEE. Az MFB Csoporthoz tartozó Hiventures, illetve a Bonitás Befektetési Alapkezelő most egy közös, 700 millió forintos befektetéssel járul hozzá a cég további terjeszkedéséhez.

A tavalyi év végén lépett életbe Magyarországon az a szabályozás, miszerint az online kasszával rendelkező kereskedőknek kötelező elektronikus fizetési lehetőséget biztosítaniuk ügyfeleik számára. Mindez nagyban hozzájárult az Okoskassza (SmartKassa) térnyeréséhez, amelybe beleépítették az adóügyi egységet és a nyomtatót, valamint integrálták az elektronikus fizetési módozatokat. A kompakt megoldás mellett további funkciókat és szolgáltatásokat is élvezhetnek az Okoskasszával rendelkezők. Ilyen a raktárkészlet-nyilvántartó, a tranzakciós riportok és üzleti elemzési lehetőségek és webshop. Mindezt felhő alapon és biztonságosan.

 

A négy éve alapított PSC CEE Kft-t két körben is finanszírozta már a Hiventures, hogy közvetlenül a cég exponenciális növekedését, indirekt módon pedig a cég célcsoportjának számító kkv szegmens digitalizációját segítse. Előbb 230, majd 140 millió forintot fektetett be az alapkezelő, most pedig újabb 350 millió forinttal száll be, miközben a Bonitás is bizalmat szavazott a fejlődő startupnak: ők szintén 350 milliót invesztálnak a PSC CEE-be.

 

 

„Ez a 60. befektetési körünk, amelyet egy társbefektetővel, inkubátorral vagy üzleti angyallal közösen valósítunk meg. Ezzel az ügylettel pedig partnereink befektetéseinek összértéke eléri a 6 milliárd forintot, ami komoly validációt jelent számunkra is. Egy befektető munkáját az exit mellett az igazolja leginkább, amikor egy másik befektető is fantáziát lát az általa már finanszírozott vállalkozásban.” – jelentette ki Katona Bence, a Hiventures vezérigazgatója.

 

A PSC CEE menedzsmentje átfogó szakértelemmel vágott bele a cégalapításba: a három szenior cégalapító több évtizednyi tapasztalattal rendelkezik a FinTech iparágban. „A legfontosabb jövőbeni célunk a hazai és a lengyel piaci terjeszkedés és a nyílt bankolás, így a két alapkezelő közös befektetését elsősorban ennek elősegítésére, valamint hardver- és eszközparkunk fejlesztésére használjuk fel.” – mondta Molnár Tamás, a PSC vezérigazgatója.

 

„Csilingelő pénztárgép, fizikai kassza? Ne tévesszen meg senkit! A PSC egy igazi, hamarosan PISP licensszel rendelkező FinTech cég, amely a KKV kereskedő szektorban egyedi, de biztos belépési pontot talált a kötelező, fiskalizált kassza és a kapcsolódó szolgáltatáscsomagok értékesítésén keresztül. A lényeg az az ökoszisztéma, amit az Okoskassza köré felépített a PSC, mint az integrált fizetési rendszer és webshop, értékesítést támogató háttérrendszerek. Ez biztosítja a hosszú-távú ügyfélkapcsolatot, további szolgáltatások értékesítését, idővel egy hatalmas adatvagyont és nem utolsó sorban a folyamatos bevételt.” – nyilatkozta Borbély András a Bonitás befektetési igazgatója.    

 

 „A világjárvány még inkább felgyorsította a kereskedelem egyébként is rohamtempójú digitalizációját, ami a kelet-közép európai régióban egy gazdaságfehérítési szándékkal is párosul. A PSC innovatív, egyablakos termékmegoldásai épp ezekre a kihívásokra kínálnak megoldást.” - indokolja Katona Bence a mostani befektetési kört. Ráadásul a felmérések alapján mind Magyarországon, mind Lengyelországban dinamikusan növekszik a kártyás és online fizetések aránya, ezért az integrált kártyaelfogadási szolgáltatások iránti igény is egyre nő.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05