MusicMatch Jukebox 1.0 for Linux

Tóth Kristóf, 2001. január 30. 22:21
A MusicMatch a CodeWeavers támogatásával bemutatta a MusicMatch Jukebox 1.0 for Linux szoftverét, amely egy nagyon hatékony digitális audiorendszert nyújt a Linux operációs rendszer felhasználói számára.
A CodeWeavers az egyik vezető fejlesztőcég a világon, amely a windowsos szoftvereket Linux-platform alá is elkészíti. Így nem csoda, hogy a MusicMatch éppen ezt a céget választotta partnerének. A közös fejlesztőmunkájuk eredményeként megszületett a Linux alatt is futtatható Jukebox 1.0. Ezzel elmondható, hogy ez az első olyan komoly, zenei alkalmazás, amely a Windows és Macintosh operációs rendszerek mellett még a Linuxot is támogatja. Alapvetően azért készült, hogy a felhasználók könnyen tudjanak zenéket rögzíteni, visszajátszani, és ezeket tetszésük szerint összerendezni - írta az Internetwire.

A MusicMatch Jukebox 1.0 for Linux készítésénél felhasználták a WINE eszközt. A WINE kifejezetten arra készült, hogy a Windows 3.1/95 és Windows NT bináris fájlokat könnyedén át lehessen alakítani úgy, hogy azok futtathatók legyenek Linux alatt is. Ez annyit jelent, hogy a windowsos C/C++ programok újrafordítás után Linux-kompatibilisek lesznek.

A MusicMatch Jukebox 1.0 for Linux rengeteg hasznos funkcióval rendelkezik. Természetesen a legfontosabb a digitális zenék lejátszása. Lehetőség van CD-k, valamint mp3- és WAV-fájlok hallgatására is. A Music Libraryvel ezekhez a zenékhez járulékos információkat, megjegyzéseket lehet kapcsolni. A következő fontos tulajdonsága a programnak, hogy nagyon jó minőségű mp3-fájlok készíthetők vele. A Fraunhofer-féle mp3 kódolási technológiát alkalmazza. A zeneszámokat akár CD-re is lehet rögzíteni. A programban természetesen minden fontosabb, felhasználói felülettel kapcsolatos jellemző a felhasználó ízlése szerint beállítható.

A MusicMatch Jukebox for Linux 1.0 futtatásához minimálisan kell egy Pentium 166 MHz-es processzor, 32 MB RAM, 40 MB üres hely a merevlemezen, SVGA monitor, 4x CD-ROM meghajtó és egy SoundBlaster-kompatibilis hangkártya. Ezeken kívül szükség van a Linux kernel 2.2.x vagy újabb verziójára és a Netscape Navigator böngészőre is.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A Nemzeti Közműszolgáltató nevében indult adathalász támadás

2020. február 25. 13:40

Lezárult a 28. Magyar Innovációs Nagydíj pályázat nevezése

2020. február 24. 11:45

Megjelent az NMHH 2020-as felügyeleti terve

2020. február 18. 10:35

Informatikai szakembereket keres az SAP Labs Hungary

2020. február 14. 10:33
online sportfogadás