Megjelent a Zyxel új tűzfalmegoldása

forrás: Prím Online, 2021. július 29. 12:55

A Zyxel Networks bejelentette új, Secure WiFi szolgáltatását, amely teljeskörű védelmet nyújt a távoli vezeték nélküli hozzáférési pontoknak, amivel a felhasználók még rugalmasabban és könnyebben férhetnek hozzá a hálózati kapcsolathoz.

 

Óriási felívelésben a távoli kapcsolatok

Mivel egyre többen csatlakoznak távolról a céges hálózatokhoz, a biztonsági rések és betörések mennyisége is megsokszorozódott. Ez a tendencia vélhetően egyre inkább növekszik majd, ezért fontos, hogy a kapcsolatokra védelmi rendszerek vigyázzanak. A Zyxel USG FLEX tűzfal készülékeivel pontosan ezek a végpontvédelmi megoldásokat lehet megerősíteni.

 

Rizikós, ha egyetlen kapcsolódási ponton múlik a cég WiFi-je

Akkor kezd nehézkesebbé válni a folyamat, amikor egy hozzáférési pontot távolról kell telepíteni, hiszen több felhasználó vagy gép csatlakozik ahhoz az eszközhöz, amely gyakorlatilag az egyetlen kapcsolódási pontot jelenti a központi hálózat felé. Ám számos cég alkalmazza ezt a megoldást azért, hogy könnyű hozzáférést nyújtson a távoli felhasználóknak a központtól távol eső iroda, üzlet, tanterem, szálloda vagy éppen egy szabadidő-komplexum egy részében. Ez a gyakorlat komoly biztonsági kockázatot rejt magában.

A hatékony védelem kiépítése nem gyerekjáték

Bármilyen okból is telepítünk távoli hozzáférési pontokat, fontos meggyőződnünk arról, hogy a kapcsolatok biztonságosak. „Sokan gondolják úgy, megfelelő, ha tűzfalat helyezünk el a hozzáférési pont és a hálózati átjáró között. Ám ez ennél összetettebb egy távoli hozzáférési pont esetében, hiszen a távoli felhasználók vagy eszközök a hozzáférési ponton keresztül csatlakoznak a hálózathoz.” – mondta Treso Tamás, a Zyxel Magyarországi vezetője. Nem egyszerű létrehozni ugyanis egy hagyományos VPN-t vagy egy pontok közötti kapcsolatot, hiszen nem könnyű megállapítani, hogy pontosan milyen eszközök csatlakoznak a WiFi-n keresztül, mivel a hozzáférési pont is távol van. 

 

Biztos jelerősség a virtuális magánhálózat szolgálatában

Az USG FLEX sorozathoz tartozó Secure WiFi a hálózatvirtualizáció technológiát használja az általános útválasztási beágyazás (NVGRE) segítségével, amelynek köszönhetően több biztonságos alagút hozható létre a távoli hozzáférési pont és a tűzfal között. Ezzel még nagyobb védelmet nyújt a távoli hozzáférési pont és az USG FLEX eszköz közötti kapcsolat lehallgatásának vagy feltörésének kísérleteivel szemben. A Secure WiFi használatával a távoli hozzáférési ponton keresztül csatlakoztatott eszközök ugyanolyan szintű védelmet kapnak, mintha közvetlenül csatlakoznának a központi hálózathoz. 

 

Jelerősség egyszerűen és gyorsan

A megoldásnak hála egyszerűen telepíthet távoli hozzáférési pontokat, valamint ennek köszönhetően a Zyxel USG FLEX tűzfaleszközökre fordított összeg többszörösen megtérül. A Secure WiFi több távoli hozzáférési pontot is képes támogatni, amelynek száma az adott USG FLEX eszköztől függ, emellett érdemes tudni, hogy a licencek egy- vagy kétéves időtartamra igényelhetőek. 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

December elején nyit az első magyar kriptotőzsde

2021. november 30. 21:13

Dr. Charaf Hassan a Vodafone Magyarország Alapítvány kuratóriumának új elnöke

2021. november 18. 16:49

A Magyar Telekom 2021. harmadik negyedévi eredményei

2021. november 9. 21:45

Magyar innováció nyert ezüstérmet az év egyik legfontosabb egészségügyi startup versenyén

2021. október 30. 14:59