No speed limit: kortárs képzőművész kiállítását támogatta a Maserati Wallis

forrás: Prím Online, 2021. augusztus 5. 19:15

A Maserati története során sosem félt tabukat döntögetni és nincs ez másként most sem: az olasz luxusautó-márka kizárólagos hazai forgalmazója, a Maserati Wallis Mr. Tibowsky, hazánk egyik leghírhedtebb képzőművészének „no speed limit” című kiállítását karolta fel. Mr. Tibowsky „hálából” kézjegyével látta el az őt szállító Maserati Levante-t. 

A művészetéhez börtönökben is inspirálódó Mr. Tibowsky, hazánk egyik leghírhedtebb tetováló- és képzőművészének kollázsait 2021. július 29-től a Kempinski Hotel Corvinus Budapest állítja ki. Az Európa-szerte ismert kortárs művész műalkotásait a világ számos pontján bemutatták már.  

 

Mr. Tibowsky egy kis, Győr melletti településről, Rábacsanakról származik. Már fiatalon érdekelte a művészet, amelynek több ágazatát autodidakta módon sajátított el: belekóstolt a graffitibe és a street art-ba is, de végül a tetoválás és a festés felé fordult. Mr. Tibowsky művészete során széleskörűen használja a különböző technikákat és anyagokat, vászonra és papírra vetett munkáit a zene és a street art inspirálja. Képes a mindennapi tárgyakat és idézeteket saját hasznára fordítani, ezekből mindenki számára élvezhető műalkotásokat kreálni.

 

 

A művész „no speed limit”, azaz „sebességkorlátozás nélkül” című estjét a sebesség, az életérzés és a kortárs design szimbóluma, a Maserati is támogatta.

 

„Az autóipar és a művészet kapcsolódása néhányaknak első hallásra talán idegenként hathat. Ugyanakkor a Maserati kiemelt hangsúlyt fektet arra, hogy a művészi ihletésű hagyományok a kész – utcákon látható – modellekben is megjelenjenek. A Maserati formatervezői, külső és belső dizájnerei a legmagasabb szintű ízlést és minőséget képviselik. Így nem is volt kérdés számunkra, hogy nagy lelkesedéssel vegyünk részt a „no speed limit” projektben, hiszen ez egy olyan merész és tabudöntögető kiállítás, amivel teljes mértékben azonosulni tudunk. Felhívja a figyelmet arra, hogy a kortárs művészet mindennapjaink része, hiszen a tárgyak akár autó, akár festmények vagy graffitik formájában hatással vannak érzéseinkre, hétköznapjainkra, az ebből fakadó szemléletformálással a világunkra is” – mondta el az együttműködés kapcsán Dósa Péter, a Wallis Motor marketing vezetője. 

 

 

A művész, Mr. Tibowsky egyik legnagyobb álma valósulhatott most meg: „Sose felejtem, hogy egy rábaközi faluból jöttem, ahol kiskamasz graffitis fiúként csak álmodoztam egy olyan projektről, ami most megvalósult. Megérkezem egy Maseratival a kiállításomra a csapatommal egy ötcsillagos szállodába. Kiszállok, a kézjegyem pedig otthagyom a kocsi motorháztetején. Adrenalin, katarzis, eufória. Mit kívánhatok még?” – meséli. 

 

Mr. Tibowsky „hálából” egy festékspray segítségével – az estre érkező vendégek legnagyobb döbbenetére – kézjegyével látta el az őt a rendezvényre szállító Maserati Levante-t. 

Kulcsszavak: Wallis Motor

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

250 millió forintos befektetést kap a mobilos videógyártást forradalmasító magyar startup

Manapság már szinte bárkiből lehet hobbivideós, de sokak számára egyben hivatást és megélhetést is jelent az audiovizuális tartalmak készítése. A verseny óriási az online térben, és nem csupán a mennyiség, de a minőség is sokat számít a telített piacon. A magyar RECnGO mobilalkalmazása éppen erre a kihívásra kínál megoldást: segítségével bárki levezényelhet egy akár 6 kamerás élő közvetítést is saját okoskészülékeivel. Az applikációval profi képi anyagok állíthatók elő egyszerűen és költséghatékonyan, ezzel tökéletes eszköz lehet a kisebb vállalkozások vagy szabadúszó tartalomgyártók kezében is. A RECnGO az MFB Csoporthoz tartozó Hiventures magvető programjából kapott 250 millió forintos tőkebefektetéssel fejlesztheti tovább platformját.

2021. szeptember 27. 20:28

Már használt telefonokra és egyes kiegészítőkre is köthető készülékbiztosítás a Telenornál

A KSH és a Telenor Magyarország adatai alapján is jelentősen nőtt az okoseszközök használatával töltött óráink száma az elmúlt két évben. A mobilok szerepének felértékelődésének és a tudatosabb tervezésnek is köszönhető, hogy egyre többen kötnek a mobilszolgáltatójuknál biztosítást az ott vásárolt telefonjaikra és kiegészítőikre. A változó ügyféligények kiszolgálására a Telenornál elérhető készülékbiztosítás mostantól használt – akár máshol vásárolt – telefonokra, valamint IMEI- vagy sorozatszámmal rendelkező egyéb készülékekre, például táblagépekre, okosórákra is elérhető lesz, lakossági és üzleti ügyfelek részére egyaránt.

2021. szeptember 27. 18:55

Jelentősen csökkent a SIM-kártyás visszaélések száma

Adataink és vagyonunk biztonsága érdekében egy egyszerű meghatalmazás már nem elég, ha a SIM-kártyánk cseréjére készülünk. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) a szolgáltatói gyakorlatok ellenőrzése után új eljárások bevezetését kérte a Telekomtól, a Telenortól és a Vodafone-tól. A hírközlési hatóság és a szolgáltatók a szigorított intézkedésektől azt várják, hogy jelentősen csökkenni fog az ilyen típusú visszaélések száma. Számíthatunk a cserélendő SIM-kártya ellenőrzésére, az új kártya késleltetett aktiválására, meghatalmazás esetén hitelesítés megkövetelésére, de ellenőrző kód, tájékoztató sms küldésére is.

2021. szeptember 27. 17:13

Online játékokon keresztül segíthetnek rászoruló közösségeknek a gamerek az LG jóvoltából

2021-es, Egészséges otthoni megoldások (Healthy Home Solutions) elnevezésű kampányának részeként az LG Electronics (LG) arra buzdítja az Animal Crossing the Horizon és a Fortnite játékok rajongóit, hogy virtuálisan próbálják ki legújabb, az egészséget szolgáló elektronikai megoldásaikat, ezzel párhuzamosan pedig vigyenek pozitív változást embertársaik életébe. Azzal, hogy a játékmenetről készült képernyőképeket a játékosok feltöltik közösségimédia-felületeikre, az LG jóvoltából adományozhatnak a rászoruló közösségeket segítő, dél-koreai Habitat for Humanity számára.

2021. szeptember 27. 15:30

Az ABB várja az egyetemi hallgatókat 2022-es női mentorprogramjára

A Női Mentorprogram célja, hogy erősítse a nők részvételét és növelje a munkavállalási kedvüket műszaki területeken, és lehetőséget adjon, hogy a női hallgatók már tanulmányaik során megismerkedhessenek egy nemzetközi cég termékeivel, szolgáltatásaival, működésével. 

2021. szeptember 27. 13:56

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Tapasztalja meg a legendás játékot

2021. szeptember 20. 18:29

A világon egyedülálló drónra szerelhető szállítódobozt fejlesztettek

2021. szeptember 15. 14:15

Öt érmet is elhoztak a magyar diákok a juniorok informatikai diákolimpiájáról

2021. augusztus 31. 09:58

A Xiaomi várakozásokat felülmúlóan teljesített a második negyedévben

2021. augusztus 26. 14:46