A HONOR visszanyeri piaci részesedését Kínában

forrás: Prím Online, 2021. augusztus 8. 17:31

A HONOR hamar visszanyerte piaci részesedését Kínában azt követően, hogy önálló vállalattá alakult. A Counterpoint havi Market Pulse adatai alapján a HONOR kínai piaci részesedése 8,4%-ra ugrott júniusban, a januári 5,1%-os értéket követően. A növekedés üteme kifejezetten erősnek tűnik, ezt alátámasztja, hogy a vállalat értékesítése májusban 38,9%-ot nőtt az előző hónaphoz képest, míg júniusban 27,5%-ot nőtt az előző hónaphoz képest.

 

A HONOR előző hónapokhoz viszonyított növekedése az értékesítést és a piaci részesedést tekintve (2020. szeptember és 2021. június között)

Forrás: Counterpoint Market Pulse

 

A HONOR kínai növekedését serkentő tényezők: end-to-end működés, stratégiai együttműködések és jelentős K+F tevékenység

Az új HONOR képes az end-to-end működésre lefedve a kutatás és fejlesztés, az ellátási lánc, a gyártás, az értékesítés, a marketing, a szolgáltatás és a pénzügyek területét. Ez kiemelt szereppel bír a HONOR erős visszatérésében Kínában. A HONOR nagyon rövid idő alatt több mint 30 partnerrel újra megalapozta stratégiai együttműködéseit, beleértve a világ vezető beszállítóit. Erőteljes K+F tevékenységének és az úttörő technológiák folyamatos fejlesztésének köszönhetően a vállalat versenyképes marad a nemzetközi piacra való visszatérés során is.

 

Előre tekintés: A HONOR újrarendezi a nemzetközi okostelefon-piacot

A HONOR 50 kínai bejelentésével, amely 500 millió jüan értékű rekord eladást produkált a bejelentés első percében, a vállalat megtartotta növekedési ütemét, ami 28 hét alatt 20%-os volt. Ezzel a versenytársakat megelőzve a lista elejére került az online értékesített okostelefonok terén. A HONOR 2,500-4,000 jüan (azaz 380-600 dollár) árkategóriájú okostelefonok terén a konkurencia előtt járt 17,9%-os piacrészedésével két egymást követő héten*. 

 

A HONOR Kínában tanúsított magabiztos teljesítménye megnyitja az utat a nemzetközi piacra való visszatéréshez. 

 

A hamarosan érkező HONOR Magic3, amit a magic hour, azaz a fényképezésben és videokészítésben legjobb időpontként számon tartott időszak inspirált, bejelentésére augusztus 12-én kerül sor. A HONOR eltökélt amellett, hogy kiaknázza az AI-ban rejlő lehetőségeket a HONOR Magic 2016-os megjelenése óta. Az új HONOR Magic3, Qualcomm Snapdragon 888 Plus platformmmal érkezik, és az 5G és az AI technológiák még tökéletesebb felhasználásán keresztül kategóriájának legjobb mobil és kamera élményét nyújtja a fogyasztóknak. 

 

___________________

*  Forrás: Sino riport. A teljes riport elolvasható az alábbi linken: https://www.counterpointresearch.com/china-smartphone-market-shakeup-with-honor-back/.

Kulcsszavak: Honor okostelefon

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Robbanás előtt a vállalati automatizáció

Az elmúlt években csúcsra pörgött a vállalati digitalizáció: 2022-ben 1,6 billió dollárt költöttek erre világszerte, 2026-ra pedig várhatóan meg is duplázódik ez az összeg. Ahogy a cégek a gazdasági és piaci kihívások közepette a költség- és erőforrásigények csökkentésének és az üzleti folyamatok optimalizálásának útjait keresik, egyre több területen kerül előtérbe a hiperautomatizáció. Ennek köszönhetően ugyanis az eddig időigényes, több kolléga közreműködését igénylő munkafolyamatok elvégzését a mesterséges intelligencia, a gépi tanulás és a robotikai eszközeivel automatizálhatják. 

2023. március 22. 18:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08

DEUTSCHE TELEKOM innovációk az idei Mobil Világkiállításon

2023. február 28. 12:48