Töltés újragondolva

forrás: Prím Online, 2021. augusztus 11. 14:25

Az OPPO okoseszköz márka az OPPO Flash Charge Open Day nyílt napon bemutatta a vállalat töltéstechnológiai kutatásainak és gyorstöltési megoldásainak fejlesztésével kapcsolatos legújabb eredményeit. Az OPPO Flash Charge újításainak köszönhetően minden korábbinál gyorsabban és biztonságosabban tölthetők fel mobileszközeik.

Az OPPO vezető globális okoseszköz márka bemutatta a VOOC Flash Charge gyorstöltési technológiával kapcsolatos kutatás-fejlesztési tevékenységének legújabb eredményeit. A vállalat kutatói elsősorban azt vizsgálják, hogy az új anyagok, a modern töltési architektúrák, és a mesterséges intelligencia alapú algoritmusok hogyan alkalmazhatók a töltési teljesítmény fokozásának és az akkumulátorok még biztonságosabb feltöltésének érdekében.

 

„Az OPPO VOOC Flash Charge egy gyorstöltési ökoszisztéma, amelynek fejlesztése a töltési rendszer minden elemét érinti, legyen szó az adapterről, a töltőkábelről, az akkumulátorról, az áramkörökről, vagy bármely egyéb egységről. A folyamatos innovációnak köszönhetően megoldásaink mára a legszélsőségesebb körülmények között is képesek kielégíteni a vezetékes és a vezeték nélküli töltéshez kapcsolódó változatos igényeket” – mondta Jeff Zhang, az OPPO VOOC Flash Charge technológia fejlesztéséért felelős vezető kutatója. 

 

 

Biztonságosabb töltés

Az OPPO legújabb fejlesztései hatékonyan képesek növelni a töltés sebességét, miközben egy új biztonsági rendszer előzi meg az akkumulátor károsodását. A rendszer öt elemből tevődik össze: továbbfejlesztett biztosítékokból, gallium-nitrid (GaN) kapcsolókból, egy speciális kétcellás akkumulátorból, egy biztonsági chipből, valamint az akkumulátorokban alkalmazott kompozit áramszedőkből:  

  •     A Flash Charge rendszerben található alacsony impedanciájú biztosíték túlterhelés vagy egyéb hibajelenség esetén azonnal leválasztja az áramellátásról az akkumulátort, így fizikailag védi meg a károsodástól. A továbbfejlesztett biztosíték alacsonyabb belső ellenállással rendelkezik, ami még biztonságosabbá teszi a töltőrendszer használatát
  •     Az OPPO először használ okostelefonjain Gallium-nitrid (GaN) kapcsolókat. Ezek a kapcsolók nemcsak kisebb területen képesek ugyanazt a funkciót betölteni, mint a hagyományos szilícium MOSFET kapcsolók, de működésük hozzájárul a hőtermelés csökkentéséhez, a töltés hatékonyságának és megbízhatóságának javításához.
  •     A kétcellás akkumulátorok lehetővé teszik az ingadozásmentes áramellátást, miközben csökkentik a feszültséget és a hőtermelést. A kettős akkumulátorcellákat egy szerkezetben egyesítő megoldás kevesebb helyet foglal el, miközben ugyanazt a biztonsági teljesítményt nyújtja, és lehetővé teszi az akkumulátor kapacitásának legalább 5%-os növelését.
  •     Az OPPO szabadalmaztatott MI-algoritmusokat használó akkumulátor okos chipje valós időben képes felismerni a feszültségkieséseket. Ha a feszültségcsökkenést az akkumulátor károsodása okozta, a telefon figyelmezteti a felhasználót és további megelőző biztonsági intézkedéseket kezdeményez.
  •     Az OPPO új biztonsági akkumulátora kompozit áramszedővel rendelkezik, ami felváltja a tipikus, kizárólag alumíniumot tartalmazó megoldásokat. Az ötrétegű, „szendvics” szerkezetű áramszedő további védőanyaggal van bevonva, ami megvédi az akkumulátort a külső sérülések okozta rövidzárlatoktól. Az OPPO Lab teszteredményei szerint az új akkumulátor 100%-os sikerrel teljesít a szúrás és ütés teszteken.

 

Intelligens töltés: optimalizálja a sebességet és az akkumulátor élettartamát 

Az OPPO az eseményen bemutatta új intelligens töltési megoldásait is. A mesterséges intelligencia alkalmazása több területen is javulást eredményezhet az akkumulátor teljesítményében, egyrészt növelhető az akkumulátor élettartama, bizonyos esetekben pedig jobb töltési sebesség is elérhető. Az új technológia a 65 W-os SuperVOOC gyorstöltés használata során akár 1500 töltési ciklus után is képes az eredeti kapacitás 80%-át fenntartani. Az intelligens megoldásoknak köszönhetően a töltés sebessége mindig az akkumulátor által maximálisan, de még biztonságosan felvehető töltési teljesítményig növelhető. Mindez a 65 W-os SuperVOOC gyorstöltés esetében a töltési idő kb. 20%-kal történő csökkentését teszi lehetővé, így egy 4500mAh-s akkumulátor már akár 30 percen belül feltölthetővé válik. A technológia ugyancsak képes a töltési teljesítmény szabályozására az akkumulátor hőmérsékletének függvényében. Ennek eredményeként a felhasználók hőhatással járó kellemetlenség nélkül használhatják telefonjukat töltés közben is.

 

Extrém töltés: a Flash Charge még a leghidegebb környezetben sem adja fel

A vállalat gyorstöltési technológiája rendkívül alacsony hőmérsékleten is optimális töltési teljesítményt biztosít. Az intelligens algoritmusok a töltés megkezdése előtt meghatározzák az ideális töltési hőmérsékletet. A vizsgálati eredmények azt mutatják, hogy -20 ℃ és 10 ℃ között az akkumulátor hőmérséklete kevesebb mint egy perc alatt elérheti az ideális tartományt, lehetővé téve az akkumulátor normál feltöltését.

 

A VOOC Flash Charge gyorstöltési megoldások 2014-es bemutatása óta az OPPO több mint 3000 szabadalmi kérelmet nyújtott be a technológiához kapcsolódóan. A technológiát támogató eszközökön keresztül a vállalat világszerte több mint 195 millió embernek biztosítja a gyors, kényelmes és biztonságos töltés lehetőségét. Az Internet of Experience korában az OPPO Flash Charge technológiája tovább fejlődik, hogy újgenerációs megoldásokat és töltési élményt kínáljon a felhasználóknak, ezért 2021-ben az OPPO útjára indította a The Flash Initiative projektet, amely keretében a technológiát járművekben, nyilvános terekben és chipekben is elérhetővé teszi. 

 

Az OPPO Flash Charge Open Day eseményről készült videó:

Kulcsszavak: okoseszköz OPPO

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Széchenyi-egyetem: még több szakmai kihívással tér vissza az Audi Development Camp

Még több szakmai kihívással érkezik 2023-ban az Audi Development Camp, a győri Széchenyi István Egyetem és az Audi Hungaria nyári programja. Az angol nyelvű tábor projektalapú képzést biztosít hazai és nemzetközi hallgatók számára annak érdekében, hogy a motivált, szorgalmas és kihívásokat kereső diákokat megtanítsa arra, miként hozhatják ki a legtöbbet a karrierjükből.

2023. március 23. 20:59

A Kingston Technology vezeti a 2022-es rangsort a viszonteladói SSD-piacon

A memóriatermékek és technológiai megoldások terén globális piacvezető Kingston Technology Company, Inc. flash-memóriákat gyártó leányvállalata, a Kingston Digital Europe Co LLP bejelentette, hogy 2022-ben SSD-piaci részesedés szempontjából az első helyen végzett a viszonteladói szegmensben. Bár az előző évhez képest csökkent a kliens SSD-k iránti kereslet, a végfelhasználói piacon tapasztalt folyamatos árcsökkenés következtében kialakult rugalmasság és diverzifikáció fenntartotta az egészséges keresletet a Kingston kiváló minőségű SSD-megoldásai iránt. 2022-ben a Kingston az új NV2 kliens NVMe meghajtóval bővítette portfólióját, valamint konzol- és PC-gamerek számára ideális hűtőbordás modellel frissítette a díjnyertes Kingston FURY Renegade SSD-t.

2023. március 23. 19:27

Kiskaput nyitott a hirdető cégeknek a Facebook

30-40 százalékkal is jobban támogatja a Facebook algoritmusa a videókat a képeknél és a szöveges tartalmaknál, de a nem hirdetett bejegyzések nagyságrendekkel kevesebb embert érnek el a platformon. Berta Gergő, a Maximum Business Web és Marketing Ügynökség ügyvezető tulajdonosa arról beszélt, 2023 egyik nagy újdonsága, hogy a Facebook dedikált ügynökségekkel szerződik le annak érdekében, hogy minél egyedibben tudja kiszolgálni a közönséget. Az együttműködő partnerek így olyan béta fejlesztésekhez, algoritmus frissítésekhez és beállítási opciókhoz jutnak hozzá, melyeknek köszönhetően eredményesebb és költséghatékonyabb kampányokat tudnak folytatni már a tesztidőszakban.

2023. március 23. 17:58

Új csúcskategóriás okoseszközöket mutat be a Huawei Európában

Számos új csúcskategóriás terméket mutatott be a Huawei március 23-án Kínában. Az innovatív eszközök között szerepel a HUAWEI P60 Pro és a HUAWEI Mate X3 zászlóshajó okostelefon, a HUAWEI MateBook X Pro notebook, a HUAWEI WATCH Ultimate okosóra és a HUAWEI FreeBuds 5 vezeték nélküli fülhallgató. Az új termékek hamarosan Európában is elérhetőek lesznek, a bemutatót május 9-én, Münchenben tartja a gyártó.

2023. március 23. 16:33

Már toronymagasan előzik a zenei CD-k a bakelitlemezeket a Vaterán

Míg négy évvel ezelőtt a “bakelitek” voltak a legkelendőbb használt fizikai zenei kiadványok az online piactéren, a 2022-es számok a zenei CD-k előretörését mutatják, mára toronymagasan ez a legnépszerűbb zenei formátum a Vaterán. Mindez teljesen ellentétes a globális trendekkel, amelyek épp a CD hanyatlását, és a vinyles kiadványok forgalmának növekedését mutatják. A Vaterán 2019-hez képest 60 százalékkal, 2021-hez képest pedig durván hatezerrel több, mintegy 36 ezer zenei CD-vel kapcsolatos tranzakció valósult meg, vinylből viszont 42 százalékkal kevesebb.

2023. március 23. 15:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08

DEUTSCHE TELEKOM innovációk az idei Mobil Világkiállításon

2023. február 28. 12:48