A Xiaomi két terméke is Kitemark tanúsítványt szerzett

forrás: Prím Online, 2021. augusztus 15. 13:07

A világ egyik vezető technológiai nagyvállalata, a Xiaomi bejelentette, hogy a vállalat Mi 360° otthoni biztonsági kamerája elnyerte a British Standard Institution (BSI), a brit üzleti fejlesztésekkel és szabványokkal foglalkozó vállalat Kitemark tanúsítványát a Lakossági IoT-eszközök kategóriában. A Xiaomi Home alkalmazás szintén megkapta a tanúsítványt a Biztonságos Digitális Alkalmazások kategóriájában.

A Kitemark tanúsítványok megszerzése azt jelenti, hogy a Xiaomi termékek teljesítik a ma legfejlettebbnek tartott biztonságtechnikai követelményeket, beleértve az Európai Távközlési Szabványügyi Intézet (ETSI) által kiadott EN303645 szabvány előírásait is. Ez egy újabb jelentős mérföldkő abban a termékfejlesztési folyamatban, amellyel a Xiaomi a fogyasztók személyes adatait és magánéletét igyekszik a lehető leghatékonyabban megvédeni.

 

Frank Zhang, a BSI Greater China ügyvezető igazgatója elmondta: "Nagyon örülünk annak, hogy a Xiaomi Mi 360° Home biztonsági kamerája és a Home alkalmazása megszerezte a Kitemark tanúsítványokat. A Xiaomi komoly erőfeszítéseket tett azért, hogy termékei megfeleljenek a  nemzetközi biztonsági szabványoknak és hogy kivívják a fogyasztók bizalmát. A BSI örömmel folytatja az együttműködését a Xiaomival, hogy együtt fejleszthessük tovább az IoT ökoszisztémát, amelynek fontos eleme a fogyasztói bizalom megerősítése a márkák iránt."

 

 

 

A Kitemark egy termék- és szolgáltatás-minőségi védjegy, amelynek tulajdonosa és gondozója a BSI. A BSI a ETSI/EN303645 szabványon alapuló IoT-rendszerek műszaki tesztelését és biztonsági ellenőrzését végzi, ezzel segítve a fogyasztókat abban, hogy egyszerűen és gyorsan azonosíthassák a garantáltan biztonságos és megbízható IoT-eszközöket.

 

A Xiaomié a világ legnagyobb fogyasztói AIoT platformja, amelyhez mintegy 49 millió felhasználó több mint 351 millió eszköze csatlakozik világszerte*. A Xiaomi a felhasználói adatok biztonságát és a magánélet védelmét mindig is prioritásként kezelte, ezért átfogó adatbiztonsági, irányítási és technológiai keretrendszert dolgozott ki. A Xiaomi Mi AIoT platformjának biztonságosságát a BSI mind az ISO/IEC 2700 információbiztonsági irányítási szabvány, mind az ISO/IEC 27701 adatvédelmi információkezelési rendszer szerint tanúsította. Ezzel egyidejűleg a Xiaomi közzétette a Cyber Security Baseline for Consumer Internet of Things Devices (Kiberbiztonsági Alapok a Fogyasztói IoT Eszközökhöz) és a Xiaomi IoT Privacy White Paper** című dokumentumokat, amelyek átfogó képet adnak a vállalat biztonsági és adatvédelmi irányelveiről, gyakorlatáról.

 

 

 

Cui Baoqiu, a Xiaomi alelnöke és a Xiaomi Biztonsági és Adatvédelmi Bizottságának elnöke elmondta: "A Mi 360° otthoni biztonsági kamera és a Xiaomi Home alkalmazás jól példázzák, hogyan ültetjük át a biztonsági és adatvédelmi keretrendszer előírásait a gyakorlatba. A BSI Lab által végzett fejlett biztonságtechnológiai tesztek és -auditok révén az intézmény igazolta, hogy a tesztelt termékeket a legszigorúbb biztonsági és adatvédelmi elveknek megfelelően fejlesztették ki. A felhasználók adatainak és magánéletének védelme mindig is messzemenő prioritást élvezett nálunk, az összes piacunkon."

 

________________ 

* 2021. március 31-i adat, okostelefonok és laptopok nélkül.

** A Xiaomi Cyber Security Baseline for Consumer Internet of Things és a Xiaomi IoT Privacy White Paper letölthető a https://trust.mi.com/ weboldalról.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Magyar nyelvű szekció az idei Ignite programjában

A Windows 11-ről is szó lesz, sok egyéb újdonság mellett, az idei Microsoft Ignite nemzetközi fejlesztői konferencián, amelyre 2021. november 2. és 4. között kerül sor a virtuális térben. Aki nem tud részt venni az esemény mindhárom napján, az a legfontosabb újdonságokról egy félórás összefoglalót is meghallgathat a Microsoft Magyarország szakértőinek tolmácsolásában. A magyar nyelvű szekció november 3-án, délután 4:30 és 5 óra között lesz. Regisztrálni azonban már most is lehet!

2021. október 26. 20:04

Így vásárolnak elektronikai cikkeket a magyarok

Elsősorban ár alapján választanak elektronikai eszközt a magyarok, a termék márkája közepesen meghatározó szempont, míg dizájnja szinte alig – derül ki az Euronics Műszaki Áruházlánc nemrégiben készült belső kutatásából, amelynek során a cég saját dolgozói körében mérte fel a magyarok elektronikai cikkekkel kapcsolatos vásárlási szokásait. A felmérés eredményeiből kiderül, hogy milyen elektronikai termékeket keresnek leginkább a hazai vásárlók és mi alapján döntenek egy-egy eszköz mellett.

2021. október 26. 18:31

Robotika: Európa-bajnoki dobogón a Széchenyi István Egyetem csapata

Bronzérmet szerzett a győri Széchenyi István Egyetem csapata a Szakmák Európa-bajnokságán az ipari robotika kategória első magyar résztvevőjeként. A siker mutatja, hogy az intézmény számára mennyire fontosak az ipari együttműködések, valamint az, hogy a hallgatók a magas szintű elméleti ismeretek mellett valós gyakorlati tudással is felvérteződjenek. A két fiatal, Kuller Máté és Hökkön Szilárd elhelyezkedéséhez is jó ajánlólevél volt a verseny.

2021. október 26. 16:55

A magyar piacon is elérhető a Hisense új hangprojektora

A HS312 névre hallgató modell hat hangszóróval és egy különálló aktív mélynyomóval rendelkezik, támogatja a Dolby Atmos hangtechnológiát, továbbá 300 wattos összteljesítménnyel biztosítja a különleges, egész teret betöltő hangélményt.

2021. október 26. 15:26

Széles sávú hálózat és infrastruktúrafejlesztés a tabi járásban

A Vidanet Zrt. sikeresen megvalósította és lezárta a tabi járás 3 települését érintő szélessávú internetszolgáltatást biztosító hálózat és központi infrastruktúrafejlesztési projektjét. A fejlesztéshez jelentősen hozzájárult a Széchenyi 2020 program keretében kiírásra került GINOP-3.4.1-15 Újgenerációs NGA és felhordó hálózatok fejlesztése elnevezésű pályázat keretében a Vidanet Zrt. által elnyert 146,47 millió forint összegű vissza nem térítendő európai uniós támogatás is.

2021. október 26. 13:57

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hosszabbít Az Év Honlapja Pályázat

2021. október 15. 18:12

Google: környezetbarát keresési funkciók érkeztek

2021. október 7. 17:13

Radikális változások jönnek a Google keresésben: itt a MUM!

2021. szeptember 30. 19:07

Megújul a Vodafone vezetékes internet és TV portfoliója

2021. szeptember 29. 11:20