Innovatív technológia segítségével támogathatjuk paralimpikonjainkat otthonról

forrás: Prím Online, 2021. augusztus 23. 12:41

Az elmúlt öt év legjelentősebb parasport eseményét rendezik meg idén augusztus 24. és szeptember 5. között: Magyarországot 39 parasportoló képviseli a kedden kezdődő tokiói paralimpiai játékokon. A ‘Seyu - Együtt a győzelemért!’ applikáció segítségével mától bárki a helyszínen buzdíthatja a magyar versenyzőket, a világ bármely pontjáról.

 

Innovációban az elsők között a Magyar Paralimpiai Bizottság

A testi- vagy értelmi fogyatékkal élő sportolók számára rendezett világverseny immár 61 éves múltra tekint vissza. A magyarok mostanáig 32 arany-, 48 ezüst- és 65 bronzérmet nyertek a paralimpiai játékokon, a legsikeresebb szereplés az 1984-es, New York-i tornához köthető. Ugyan a pandémia miatt a szurkolók idén nem lehetnek jelen személyesen a helyszínen, egy digitális megoldásnak köszönhetően a magyar parasportolók az otthoniak támogatását azonban így is érezhetik Tokióban.

 

 

Hála egy innovatív, virtuális megoldásnak, a szurkolói élmény és a parasportolók hangulata is jelentősen fokozható lesz a paralimpia alatt. A ‘Seyu - Együtt a győzelemért!’ applikáció letöltését követően már az esemény előtt, vagy akár az események közben is készíthetők szurkolói fotók, amelyeket tableteken és a paralimpiai faluban lévő, a magyar csapathoz tartozó digitális készülékeken  keresztül a parasportolók is látni fognak a versenyszámaik között. Az így készült, buzdító üzenetekkel is kiegészített fotók a közösségi médiában is büszkén publikálva lesznek a Magyar Paralimpiai Bizottság és a parasportolók által is, eljuttatva a szurkolás örömét széleskörben a magyar sportszerető emberekhez.

 

„Számunkra hasonlóan fontos a magyar ötletek, vállalkozások támogatása, mint a sportolóinké. Ezzel az együttműködéssel egészen a tokiói versenyhelyszínekig hozhatjuk a magyar szurkolókat, így segítve a parasportolók lelki és mentális állapotát, hiszen üzenni lehet nekik az alkalmazás segítségével. Minden támogatás, jókívánság lépéselőnyt jelenthet az ellenfelekkel szemben, amiért csak hálásak lehetünk.” - mondta Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke.

 

Az együttműködés a Magyar Paralimpiai Bizottság, a Seyu Solutions, a Startup Campus és a SportTech Hungary támogatásával valósulhatott meg. Utóbbi kiemelt célja a magyar sporttal kapcsolatos technológiai újítások felkutatása, és összekapcsolása a legsikeresebb magyar sportolókkal és parasportolókkal, akik a startupok hazai és nemzetközi piacra lépését segítik tapasztalatukkal. A közös kooperáció eredményeként a felek közösen teremthetnek értéket, hozzájárulva a magyar sport ökoszisztéma folyamatos fejlődéséhez.

Mobilalkalmazás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Kontakt jelnyelvi tolmácsszolgáltatás a Telekomnál

2023. szeptember 24-étől a Magyar Telekom 29 üzletében és telefonos ügyfélszolgálatán jelnyelvi tolmácsszolgáltatás vehető igénybe a hallássérült ügyfelei akadálymentes kiszolgálása érdekében.

2023. szeptember 24. 11:44

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38

Harminc évre előre tekintenek a 30. MENTA konferencia előadói

2023. augusztus 31. 12:59