Öt érmet is elhoztak a magyar diákok a juniorok informatikai diákolimpiájáról

forrás: Prím Online, 2021. augusztus 31. 09:58

Minden korábbi évnél jobban szerepelt a  világ harminc országának 15 és fél éves, vagy ennél fiatalabb diákjai számára meghirdetett Európai Junior Informatikai Diákolimpián (eJOI) a magyar csapat: a hazai diákok egy arany-, egy ezüst-, és három bronzéremmel távoztak a megmérettetésről.

A 2021-es eJOI-t Románia rendezte meg augusztus 24. és 28. között, de a globális járványhelyzet miatt a diákolimpikonok az interneten keresztül kapcsolódtak be a versenybe.  Idén összesen nyolc magyar diák vett részt a két delegációban: négyen hivatalos meghívottként, négyen pedig gyakorló csapattagként kapcsolódtak a megmérettetésre Miskolcról. Mindkét delegáció tagjait a Neumann Társaság tehetséggondozási szakosztályának munkatársai készítették fel a versenyre.

 

 

Az eJOI 2021-en érmet szerzett mind a négy hivatalosan induló magyar diákolimpikon:

●  Molnár István Ádám, a miskolci Földes Ferenc Gimnázium tanulója aranyérmes lett, a 4. helyen végzett (A versenyre Csató Endre, az online részvételnek helyszínt biztosító gimnázium informatikatanára készítette fel.)

●  Németh Marcell, a szombathelyi ELTE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium tanulója az ezüstérmet érő 27. helyen végzett

●  Czanik Pál, a budapesti Fazekas Mihály Gimnázium tanulója a bronzérmet érő 30. helyen végzett

●  Fülöp Máté, a Békásmegyeri Veres Péter Gimnázium tanulója ugyancsak a bronzérmet érő 35. helyen végzett

 

Az eJOI-ba nem hivatalosan, gyakorlóként bekapcsolódó diákok közül Jenei Marcell (Szent László Katolikus Gimnázium, Kisvárda) a 39. helyen végzett, amely ugyancsak bronzérmet ért a diákolimpia honlapján elérhető hivatalos eredménylista szerint.

 

A nem hivatalos versenyzők közül Vámosi Bendegúz Péter (Debreceni Fazekas Mihály Gimnázium) az 55. helyezettel, Zsömböly Balázs (Szent István Gimnázium) a 81. helyezettel, Juhász-Molnár Erik (Fazekas Mihály Gimnázium, Budapest) pedig a 96. helyezettel egy szinten végzett.

 

Az eJOI a tizenöt és fél éves vagy annál fiatalabb diákok informatikai versenye – jó eséllyel sokuk nevével találkozhatunk majd a következő évek megmérettetésein, így a 2023-as Nemzetközi Informatikai Diákolimpián (IOI 2023) is. A számítógép atyjának tartott Neumann János születésének százhuszadik évfordulójának évében a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiát Szegeden fogják megrendezni a Digitális Jólét Nonprofit Kft., a Szegedi Tudományegyetem, és a Neumann Társaság  együttműködésében.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Sony World Photography Awards 2024 – kihirdették a nyerteseket

A World Photography Organisation egy különleges gálaünnepségen Londonban kihirdette a Sony World Photography Awards 2024. évi nyerteseit. Az immár 17. éve megrendezett díjátadó ünnepség napjaink legjobb fotográfiai alkotásait mutatja be, valamint az elmúlt év legközkedveltebb képeit és történeteit díjazza. A győztes, döntős és shortlistre került képek április 19-től láthatók a Sony World Photography Awards 2024 kiállításon a londoni Somerset House-ban.

2024. április 19. 20:08

Kiberbiztonsági útmutató készült a magyar kkv-knak

A magyar kisvállalkozásokat támogató kiberbiztonsági kézikönyvet mutatott be az Európai Innovációs és Technológiai Intézettel (EIT Digital), a Nemzetközi Digitális Alapítvánnyal (Global Digital Foundation) együttműködve a Huawei Technologies. 

2024. április 19. 18:43

A MITTE az ügynökségi partnere a világ első tokenizált naperőmű projektjének

A MITTE felel a globális zöld energia vállalat, a Sunmoney Solar Group almárkájának branding és social feladataiért, illetve a Sunmoney 360 app design feladataiért.

2024. április 19. 16:59

Ünnepel a Samsung Galaxy Team európai sportolói csapata

Már csak 100 nap, és elkezdődnek a 2024-es párizsi olimpiai és paralimpia játékok. Ez alkalomból a Samsung, az esemény nemzetközi partnereként bejelenti eddigi legnagyobb létszámú sportolói csapatát. A vállalat idén összesen 57, köztük 44 európai Team Galaxy versenyzőt támogat – olyan sportolókat, akik a játékok során országukat képviselik –, hogy az olimpián is kihozhassák magukból a bennük rejlő lehetőségeket. 

2024. április 19. 15:11

Új szintet léphet az MI-forradalom az adatközpontokban

Együttműködési megállapodást kötött a Schneider Electric és az NVIDIA, a két cég összefogásának köszönhetően megnyílik az út a mesterséges intelligencia (MI) alkalmazásokat még jobban támogató, ugyanakkor energiahatékonyan működő adatközpontok kialakítása előtt. A megállapodás részeként a Schneider Electric leányvállalata, az AVEVA digitális iker platformját összekapcsolják az NVIDIA Omniverse megoldásával, egységes környezetet biztosítva a virtuális szimulációhoz és az együttműködéshez.

2024. április 19. 13:24

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09