2030-ra jelentős CO2 kibocsátást prognosztizálnak Európában

forrás: Prím Online, 2021. szeptember 5. 15:42

Jelentős előrelépést tesz a karbonsemleges Európa elérése felé az EIT InnoEnergy, mint a világ egyik vezető, fenntartható energetikai megoldásokra fókuszáló befektetési alapja. A portfoliójukban már több mint 250 olyan innovatív startup és fejlődő vállalkozás található, amelyek fejlesztései révén 2030-ra 1,1 gigatonna mennyiséggel csökkenthető az európai szén-dioxid kibocsátás mértéke, ami 9,1 milliárd eurós energetikai megtakarítást is eredményezne majd éves szinten. Ez a vállalás ugyanakkor megfeleltethető a kontinensen kitűzött céloknak, ami szerint az évtized végére a jelenlegihez képest 1/3 aránnyal kell visszaszorítani a karbon kibocsátás mértékét – áll a most kiadott EIT InnoEnergy Impact Report 2020 jelentésben.

A pandémia ellenére nagyon gyors növekedésnek indult az EIT InnoEnergy portfoliója, ami annak tudható be, hogy nő az érdeklődés az éghajlati kihívásokra megoldást kínáló innovációk iránt.

 

„Már az eddigi eredményeink is magukért beszélnek a szén-dioxid kibocsátás visszaszorítása terén. Az EIT InnoEnergy-vel dolgozó vállalkozások mostanáig annyi károsanyagtól mentesítették a környezetet, mint amennyit 250 millió autó termel. Valamint közvetve, vagy közvetlenül, 25.000 új munkahelyet teremtettünk a fenntartható energetikai startupoknál.” – hangsúlyozta Elena Bou, az InnoEnergy társalapítója és innovációs igazgatója az EIT InnoEnergy Impact Report 2020 bemutatásakor.

 

 

A jelentésből kiderül, hogy indulása óta az EIT InnoEnergy több mint 5000 startuppal került kapcsolatba, és eddig 300-nál is több terméket segített piacra. Az általuk felkarolt vállalkozások 85 százaléka már világszerte exportálja a fenntartható energetikai megoldásait, amelyeket globálisan alkalmaznak az éghajlatváltozással járó kihívások kezelése során, és ezeknek köszönhetően az EIT InnoEnergy a legnagyobb befektetővé vált ezen a területen. Beszédes az az adat, amely szerint az EIT InnoEnergy portfoliója 2030-ra 600TWh tiszta energiát fog előállítani. Ez fontos előrelépés, mert ma emberek milliárdjai szenvedik el a nagymértékű szén-dioxid szennyezés miatti hőmérséklet emelkedéseket, és az ezzel járó negatív folyamatokat, miután 1992 óta 60 százalékkal nőtt az energetika és az ipari termelés által okozott CO2 kibocsátás volumene, ami dráma emelkedés. 

 

„Megvalósítható tervekért dolgozunk, több mint 80 nemzet vállalkozásaival működünk együtt, és olyan megoldásokat fejlesztünk velük közösen, amelyek révén az energia biztonságosan előállítható módon, kellő mennyiségben, megfizethető áron és karbonsemleges formában állhat az emberiség rendelkezésére. Ennek megfelelően értékeljük, vizsgáljuk a hozzánk csatlakozó vállalkozásokat, és kellő gondosággal, alaposággal döntünk a befektetéseinkről a nagy cél, a fenntartható energetikára épülő jövő megteremtése érdekében” – mondta Elena Bou, aki kifejtette azt is, hogy az EIT InnoEnergy jelenleg olyan áttörő technológia innovációkat létrehozó startupokkal dolgozik együtt, mint a Hymeth, Naoden, Cascade Drives, Alpinov X, Wattsun, Nawa Technologies, SciBreak, SunRoof, NabraWind, CorPower, BetterSpace, Vilisto, Duckt és a Llewo. 

 

Az EIT InnoEnergy magyarországi képviselete részt vesz az Interreg InNow kezdeményezés megvalósításában, amely a vállalkozás és-városfejlesztés, zöld energia, startup világ területére koncentrál.  A magyar vállalkozók, startupperek már jelentkezhetnek az ingyenes InNow Online Tréningre, amely az Európa Unió által támogatott, több ország naprakész tudását átadó kurzus! Jelentkezés: https://greenbrother.hu/innow-apply 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Itt a kriptoról is mindent tudó ChatGPT és AI-képgenerátor

Kriptovilággal kapcsolatos, mesterséges intelligencián alapuló chatbotot és ingyenes AI-alapú képalkotó technológiát fejlesztett a Binance. A Bicasso nevű programban olyan alkotásokat hozhatunk létre a mesterséges intelligencia segítségével, amiket eddig inkább csak sci-fikben tudtunk elképzelni. 

2023. március 29. 15:43

A Fujitsu európai partnerkapcsolatra lép a Nuixszal

A Fujitsu kibővítette partnerkapcsolatát a nyomozati analitikai és hírszerzési szoftvereket szállító Nuixszal az adatvédelmi, valamint a bűnözés és csalás elleni megoldások piacán. A Fujitsu európai portfóliójába felvett Nuix termékekkel az ügyfelek megbízhatóan értelmezni tudják működési területük bármilyen adatát.

2023. március 29. 14:15

Marad vagy múlik az online kereskedelem térhódítása?

Az elmúlt években elképesztő mértékű átalakuláson ment keresztül az e-kereskedelem, nem csak Magyarországon, de szerte a világban. A Covid okozta korlátozások, lezárások kényszerűen megváltoztatták a fogyasztási szokásokat, a személyes vásárlási alkalmak jelentősen visszaestek, egyik napról a másikra megnőtt az igény az online jelenlétre. Mások mellett erről is szó lesz május 11-én, a magyar e-kereskedelem napján, melynek apropójából hamarosan összegyűlnek a szektor fontos szereplői.

2023. március 28. 20:16

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak a digitális marketingről szóló legjobb szakdolgozatok

2023. március 27. 12:43

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08