Új sofőr a városban

forrás: Prím Online, 2021. szeptember 6. 12:40

Szinte mindenki életében eljön az a pont, amikor költöznie kell: a diákok a felsőoktatásba való belépés miatt, a munkavállalók egy új lehetőség érdekében, míg másokat a kapcsolatuk szólít el addigi lakóhelyükről. Ilyenkor új helyzetekben, új emberek közt és új utakon kell helytállni, szó szerint! Azoknak, akik saját autóval vágnak neki az ismeretlennek, az adott város vezetési stílusához is alkalmazkodni kell. Hogy könnyebben menjen a beilleszkedés, a Mio összeszedte azokat a tippeket, amiket alkalmazva biztonságban érezheted magad a nagyvárosi forgatagokban!

 

1. Tervezz előre, háztól házig!

Első utad előtt ne csak a két város közti útvonalat ellenőrizd, hanem térképezd fel egészen a konkrét lakóhelyedig, hogy milyen „akadályok” várhatnak rád. Lezárások, sorompók vagy akár egy körforgalom is jelenthet meglepetést, ha nem vagy hozzászokva. Minél jobban tanulmányozod az adott útvonalat, annál felkészültebb leszel, így egy hirtelen felmerülő probléma esetén sem okoz majd gondot a korrigálás. 

+ Tipp: Ha hosszú út előtt állsz, használj menetrögzítő kamerát! A MiVue 846 kamera például olyan fejlett gépjárművezetés-támogató rendszerekkel felszerelt, mint a Sávelhagyás figyelmeztetés, a Fáradtság figyelmeztetés, a Gyorshajtás figyelmeztetés, az Ütközésre figyelmeztető rendszer vagy a Sebességmérő kamera figyelmeztetés átlagértékekkel.

 

2. Ismerd meg a várost!

Szánj időt rá és először gyalog, esetleg tömegközlekedéssel, majd autóval nézz körbe a városban, mindezt anélkül, hogy bárhová időpontra kellene menned. Járd be azokat az utakat, amiket a jövőben gyakran meg fogsz tenni, például a munkahelyedhez vagy az egyetemi épülethez, a bevásárlóközpontokhoz és a benzinkúthoz. Hidd el, sokkal magabiztosabb leszel, ha megismersz egy-két utcát vagy teret!

 

3. Adj magadnak elég időt!

Úgy is mondhatnánk: „Ne centizd ki!” Bár manapság szinte már mindenki használ GPS-t, így előre tudhatjuk, nagyjából mennyi idő lesz elérni A-ból B-be, ha egy ismeretlen városban vezetsz, nem árt az óvatosság. A menetidő akár útközben is változhat, ha pedig azok közé tartozol, akik erős stresszként élik meg a késést, ez akár a vezetésedre is hatással lehet. Nem is beszélve a parkolóhely keresésről, ami akár több időt is igénybe vehet, mint maga az út. Lényeg a lényeg: amíg nem ismered a környéket úgy, mint a tenyered, hagyj magadnak néhány extra percet! 

 

4. Parkolj okosan!

A nagyobb városokban parkolót találni sokszor igazi kihívás, ezért gyakran az úticéltól messzebb kell lerakni az autót. Ennek két hátránya is lehet: nem emlékszel a pontos utcára vagy kevésbé biztonságos helyet választasz. Épp ezért érdemes beszerezni egy olyan menetrögzítő kamerát, ami megoldást kínál az ilyen helyzetekben.

A MiVue 818-ban található legújabb Hol van a parkoló autóm? funkció a MiVue Pro alkalmazás segítségével elmenti a GPS koordinátákat, így könnyedén megtalálhatod az autódat. A funkció használatához GPS-jelre és Bluetooth-kapcsolatra van szükség.

    

A MiVue 818 másik kiemelkedően hasznos tulajdonsága a Smart Parking mód, amire a kamera, a motor leállításakor automatikusan átvált. Az érzékelő a jármű elejénél történő mozgás vagy ütközés észlelésekor aktiválja a videófelvételt. Ennek segítségével akkor is gyűjthetsz bizonyítékot, ha épp nem vagy az autóban.

5. Csak akkor vezess, ha kipihent vagy!

A költözés nehéz tud lenni. A rengeteg újdonság és információ megterheli a szervezetet, így nem meglepő, ha fáradékonyabb vagy. Ilyenkor jó hasznát veheted a MiVue 798 modellben is megtalálható Fáradtság-figyelmeztetés funkciónak, ami jelzi, ha pihenőt kell tartanod, ugyanakkor ne feledd: attól, mert van autód, nem muszáj mindig használnod! Ha úgy érzed, kimerítő heted volt, de muszáj elutaznod, saját és mások biztonsága érdekében válaszd inkább a tömegközlekedést.

Kulcsszavak: fedélzeti kamera Mio

Kütyük ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Biomasszából készült okosórával köszönti a tavaszt a Casio

Vadonatúj modellel bővül az ütésálló G-Shock márkához tartozó, sportolásra tervezett G-Squad termékcsalád kínálata. A GBD-H2000-res négy új színben érkezik meg, amelyek közös jellemzője, hogy minden eddiginél könnyebb kivitelben készülnek, ezáltal pedig kényelmesebb viseletet biztosítanak. 

2023. március 31. 15:51

Kis és közepes méretű épületek intelligensebb és egyszerűbb kezelése

A most bejelentett Connect Box nyílt és könnyen kezelhető IoT-megoldást ad kis- és középméretű épületek felügyeletéhez. A teljesítmény felhasználóbarát monitorozásával és optimalizálásával lehetővé teszi az energiahatékonyság akár 30 százalékos növelését, valamint a beltéri levegőminőség jelentős javítását olyan létesítményekben, mint az iskolák, kiskereskedelmi üzletek, lakások és kis irodák.

2023. március 24. 19:28

Új csúcskategóriás okoseszközöket mutat be a Huawei Európában

Számos új csúcskategóriás terméket mutatott be a Huawei március 23-án Kínában. Az innovatív eszközök között szerepel a HUAWEI P60 Pro és a HUAWEI Mate X3 zászlóshajó okostelefon, a HUAWEI MateBook X Pro notebook, a HUAWEI WATCH Ultimate okosóra és a HUAWEI FreeBuds 5 vezeték nélküli fülhallgató. Az új termékek hamarosan Európában is elérhetőek lesznek, a bemutatót május 9-én, Münchenben tartja a gyártó.

2023. március 23. 16:33

Samsung tanácsok a pihentető alváshoz

Életünk közel egyharmadát töltjük alvással, nem véletlenül, hiszen ez teszi lehetővé testünk és elménk regenerálódását, míg a hiánya csökkentheti a teljesítményt és a tiszta gondolkodási képességet. Azonban, sokak számára a valódi pihenés kihívást jelent, egyre többen küzdenek alvási nehézségekkel*. Mivel a minőségi alvás jóllétünk és egészségünk alapja, a Samsung a helyes alvási szokások kialakításának fontosságára hívja fel a figyelmet az Alvás Világnapján.

2023. március 17. 18:50

„Van kedvetek átjönni?” – Így töltjük az időt, ha buli van nálunk

Szabadidejükben a magyarok többnyire tévét néznek vagy zenét hallgatnak, és ezt jellemzően a vendégeik társaságában is folytatják – mutat rá a Samsung reprezentatív felmérése* . A szórakoztató elektronikai eszközök közül legtöbben a televíziót használják vendégség alkalmával: a készüléket a vendéglátók több mint fele be szokta kapcsolni az esetek legalább felében, és úgy tűnik, a technológia kínálta lehetőségeknek köszönhetően a házibulik lelke a konyhából lassan a képernyő mellé költözik.

2023. március 16. 11:30

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak a digitális marketingről szóló legjobb szakdolgozatok

2023. március 27. 12:43

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08