A legjobbak legjobbjai találkoztak a Széchenyi István Egyetemen

forrás: Prím Online, 2021. szeptember 6. 16:15

A győri Széchenyi István Egyetem látta vendégül a 35. Országos Tudományos Diákköri Konferencia (OTDK) Műszaki Tudományi Szekciójának első helyezettjeit, akik egy új rendezvény keretében mutatták be kutatásaikat.  

A Széchenyi István Egyetem nagy hagyományokkal rendelkezik a műszaki tudományok terén, ezért is nyerhette el a 35. OTDK Műszaki Tudományi Szekciójának rendezési jogát. Az online térben megtartott áprilisi esemény lebonyolítása rendkívül magas színvonalú volt. Ennek köszönhetően lett az intézmény a házigazdája az újonnan életre hívott, OTDK+ elnevezésű rendezvénynek, amelyre az egyes tagozatok győztesei kaptak meghívást, és mutatták be első díjat kiérdemelt kutatásukat.

 

 Dr. Kuczmann Miklós, a Széchenyi István Egyetem professzora, a 35. OTDK Műszaki Tudományi Szekciójának ügyvezető elnöke és dr. Baranyi Péter, a Széchenyi István Egyetem rektora adta át az elismerést dr. Szendrő Péternek. (Fotó: Májer Csaba József)

 

A megnyitón dr. Weiszburg Tamás, az Országos Tudományos Diákköri Tanács megválasztott elnöke, a budapesti Eötvös Loránd Tudományegyetem docense úgy fogalmazott: ezúttal a legjobbak legjobbjai találkoznak, hogy bizonyítsák felkészültségüket. „Győrbe, a Széchenyi István Egyetemre mindig jó jönni, mert itt minden működik. Az intézmény jelentős szellemi potenciállal rendelkezik oktatóit és hallgatóit tekintve, és a magyar felsoktatáson belül is erős a pozíciója” – jelentette ki, majd köszönetet mondott azért a hatalmas munkáért, amit az OTDK tavaszi, kifogástalan megrendezése jelentett.

 

Az eseményen dr. Baranyi Péter, a Széchenyi István Egyetem rektora a Széchenyi István Egyetem érdemes polgára címet adományozta dr. Szendrő Péternek, az Országos Tudományos Diákköri Tanács örökös elnökének a magyar tehetséggondozás érdekében végzett munkájáért. A kitüntetett beszédében az országos tudományos diákköri mozgalom fontosságáról beszélt, amely hozzájárul ahhoz, hogy a tehetséges hallgatók később a nemzet boldogulásához járuljanak hozzá. A jelenlévőkhöz fordulva azt mondta: ha nem tudósok, oktatók lesznek, az általuk képviselt erő akkor is mindenütt vissza fog köszönni a nemzetgazdaság eredményeiben. „Győrben óriási fejlődés ment végbe az elmúlt években, és ennek a centruma az egyetem. Talán nincs is még egy város, amely ennyire szeretné saját egyetemét, és nincs még egy egyetem, amely ennyire beépülne a környezetébe ipari, társadalmi szempontból” – fogalmazott dr. Szendrő Péter.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az Apple TV+ tartalmait vizsgálta a Médiatanács

A helytelen korhatár-besoroláson túl a korhatár-minősítés sem volt jól látható helyen feltüntetve az Apple TV+ műsorkínálatot tartalmazó felületén – állapította meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa. A testület bejelentés nyomán egy sorozatepizódot is vizsgált, illetve bírságot szabott ki a Körmend FM szolgáltatójára a szerződéses vállalások nem megfelelő teljesítése miatt.

2023. június 8. 20:27

Új switchekkel pörög fel a megfigyelési piac

A biztonsági kamera technológiák fejlődését követően a PoE switchek is fontos szerepet játszanak a megfigyelő rendszerek telepítésében. A switch kialakítás területén piacvezető Zyxel kifejezetten erre az igényre válaszolva alkotta meg a GS1350 PoW switch sorozatát. A portok változatos számának és a magas teljesítmény tartaléknak köszönhetően eszközeikkel akár úgy is könnyedén működtethetők a biztonsági kamera hálózatok, hogy egyszerre minden port csatlakoztatva van.

2023. június 8. 18:55

Sikeresen átköltöztek a DIGIMobil ügyfelei a Vodafone hálózatára

2023. június 1-től a DIGIMobil és a DIGINet Aktív 50 ügyfelei a Vodafone Magyarország belföldi mobilhálózatát használják, így az előfizetők jelentősen nagyobb, csaknem országos lefedettséget élvezhetnek – mindehhez a DIGI 2023. december 31-ig garantálja a korábbi előfizetésekben szereplő kedvező, 4 forint/perces tarifát. Az érintett ügyfeleknek nem kell kicserélniük SIM-kártyájukat az új hálózatra való átálláshoz, azonban az adatroaming bekapcsolására, illetve egyes készülékeken a manuális hálózatválasztásra is szükség lehet.

2023. június 8. 17:08

Gazdaságos megoldás egyszerűsíti az áruszállítást

Ahhoz, hogy egy termék eljusson A-ból B pontba, az esetek nagyon nagy százalékában egy dologra biztosan szükség van: ez az úgynevezett sztreccsfólia. A raklapcsomagolás gazdaságosabb és kedveltebb fóliatípusát lehetővé tette egy magyar cég úgy, hogy az nemcsak gazdaságosabb lett a piacon kapható termékeknél, de környezetbarát is, hiszen a vékonyabb fólia használatával kevesebb hulladék keletkezik. Az AMCO Csomagolástechnikai és Konzultációs Kft. innovációja az áruszállítást nagyságrendekkel könnyítheti meg a közeljövőben.

2023. június 8. 15:40

Értékké válik a személyes adat a vásárlók számára

Az online megoldások térnyerése tudatosabbá tette a vásárlókat, akik ma már legszívesebben csak akkor adnák meg a személyes adataikat, ha valódi kedvezményeket kapnak cserébe – derül ki az EY 21.000 fogyasztó körében végzett nemzetközi felméréséből. 

2023. június 8. 14:06

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39