A legjobbak legjobbjai találkoztak a Széchenyi István Egyetemen

forrás: Prím Online, 2021. szeptember 6. 16:15

A győri Széchenyi István Egyetem látta vendégül a 35. Országos Tudományos Diákköri Konferencia (OTDK) Műszaki Tudományi Szekciójának első helyezettjeit, akik egy új rendezvény keretében mutatták be kutatásaikat.  

A Széchenyi István Egyetem nagy hagyományokkal rendelkezik a műszaki tudományok terén, ezért is nyerhette el a 35. OTDK Műszaki Tudományi Szekciójának rendezési jogát. Az online térben megtartott áprilisi esemény lebonyolítása rendkívül magas színvonalú volt. Ennek köszönhetően lett az intézmény a házigazdája az újonnan életre hívott, OTDK+ elnevezésű rendezvénynek, amelyre az egyes tagozatok győztesei kaptak meghívást, és mutatták be első díjat kiérdemelt kutatásukat.

 

 Dr. Kuczmann Miklós, a Széchenyi István Egyetem professzora, a 35. OTDK Műszaki Tudományi Szekciójának ügyvezető elnöke és dr. Baranyi Péter, a Széchenyi István Egyetem rektora adta át az elismerést dr. Szendrő Péternek. (Fotó: Májer Csaba József)

 

A megnyitón dr. Weiszburg Tamás, az Országos Tudományos Diákköri Tanács megválasztott elnöke, a budapesti Eötvös Loránd Tudományegyetem docense úgy fogalmazott: ezúttal a legjobbak legjobbjai találkoznak, hogy bizonyítsák felkészültségüket. „Győrbe, a Széchenyi István Egyetemre mindig jó jönni, mert itt minden működik. Az intézmény jelentős szellemi potenciállal rendelkezik oktatóit és hallgatóit tekintve, és a magyar felsoktatáson belül is erős a pozíciója” – jelentette ki, majd köszönetet mondott azért a hatalmas munkáért, amit az OTDK tavaszi, kifogástalan megrendezése jelentett.

 

Az eseményen dr. Baranyi Péter, a Széchenyi István Egyetem rektora a Széchenyi István Egyetem érdemes polgára címet adományozta dr. Szendrő Péternek, az Országos Tudományos Diákköri Tanács örökös elnökének a magyar tehetséggondozás érdekében végzett munkájáért. A kitüntetett beszédében az országos tudományos diákköri mozgalom fontosságáról beszélt, amely hozzájárul ahhoz, hogy a tehetséges hallgatók később a nemzet boldogulásához járuljanak hozzá. A jelenlévőkhöz fordulva azt mondta: ha nem tudósok, oktatók lesznek, az általuk képviselt erő akkor is mindenütt vissza fog köszönni a nemzetgazdaság eredményeiben. „Győrben óriási fejlődés ment végbe az elmúlt években, és ennek a centruma az egyetem. Talán nincs is még egy város, amely ennyire szeretné saját egyetemét, és nincs még egy egyetem, amely ennyire beépülne a környezetébe ipari, társadalmi szempontból” – fogalmazott dr. Szendrő Péter.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az agyamra mész! – legidegesítőbb szokások az irodában

A hangos telefonálástól a csámcsogásig széles a skála, összegyűjtöttük az 5 legidegesítőbb szokást, amit a kollégák művelhetnek az irodában.

2021. december 8. 20:35

Az internet atyja köszöntötte a 30 éves magyar internetet

1991-ben jegyezték be az első magyar domént, a sztaki.hu-t, és ezzel megnyílt az út a magyar internet előtt. A harmincéves jubileumot az ELKH Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézet (SZTAKI) virtuális kerekasztallal ünnepelte, amin a magyar internetet megalapozó hálózatkutatási és internetfejlesztési szakemberi vettek részt. Bakonyi Péter, Csaba László, Martos Balázs, Horváth Nándor, Pásztor Miklós és Tétényi István munkája nélkül nem startolt volna el olyan gyorsan a magyar internet. A beszélgetésbe becsatlakozott Kovács László, a SZTAKI Elosztott Rendszerek Osztályának vezetője is.

2021. december 8. 19:29

Videójátékot szeretne a gyerek karácsonyra. Megvegyük neki?

Néhány nap és itt a karácsonyi ajándékozás időszaka. A legtöbb magyar a tavalyi évhez képest idén többet tervez költeni szeretteire, és – a járvány előtti évekhez hasonlóan – a szórakoztató elektronikai termékekre, és ezen belül a videójátékokra ismét nőtt az igény*. De valóban jó ötlet videójátékot ajándékozni a gyereknek? A kérdés nagyon sokakat érint, hiszen a Good Gamer kutatásából már kiderült, hogy a 6-18 éves magyar gyerekek háromnegyede játszik videójátékkal, átlagosan hetente 8 órát, azaz egy teljes munkanapot fordítanak erre a hobbira. De vajon hány éves kortól és milyen, az érettségükhöz megfelelő játékot válasszunk nekik? Tippek és tanácsok egy szakembertől!

2021. december 8. 16:27

Egy Facebook-letiltás átlagosan 1,2 millió forintos kárt okoz a kkv-knak

A hazai kkv-k harmadát tiltotta már le a közösségimédia-óriás. A letiltott vállalkozások 55%-a semmilyen magyarázatot nem kapott, miközben egy letiltás által okozott átlagos kár közel 1,2 millió forint volt.

2021. december 8. 14:58

Így intézd biztonságosan a karácsonyi internetes vásárlásokat

Az ünnepi időszak lehetőséget biztosít a zavarosban halászó bűnözőknek, hogy egy kis extra bevételhez jussanak, ezért ilyenkor megszaporodnak az adathalász e-mailek és az átverős oldalak is – figyelmeztet a G DATA.

2021. december 8. 13:52

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Egy évtized alatt 260-szorosára nőtt a mobil adatforgalom

2021. december 8. 18:01

December elején nyit az első magyar kriptotőzsde

2021. november 30. 21:13

Dr. Charaf Hassan a Vodafone Magyarország Alapítvány kuratóriumának új elnöke

2021. november 18. 16:49

A Magyar Telekom 2021. harmadik negyedévi eredményei

2021. november 9. 21:45