A legjobbak legjobbjai találkoztak a Széchenyi István Egyetemen

forrás: Prím Online, 2021. szeptember 6. 16:15

A győri Széchenyi István Egyetem látta vendégül a 35. Országos Tudományos Diákköri Konferencia (OTDK) Műszaki Tudományi Szekciójának első helyezettjeit, akik egy új rendezvény keretében mutatták be kutatásaikat.  

A Széchenyi István Egyetem nagy hagyományokkal rendelkezik a műszaki tudományok terén, ezért is nyerhette el a 35. OTDK Műszaki Tudományi Szekciójának rendezési jogát. Az online térben megtartott áprilisi esemény lebonyolítása rendkívül magas színvonalú volt. Ennek köszönhetően lett az intézmény a házigazdája az újonnan életre hívott, OTDK+ elnevezésű rendezvénynek, amelyre az egyes tagozatok győztesei kaptak meghívást, és mutatták be első díjat kiérdemelt kutatásukat.

 

 Dr. Kuczmann Miklós, a Széchenyi István Egyetem professzora, a 35. OTDK Műszaki Tudományi Szekciójának ügyvezető elnöke és dr. Baranyi Péter, a Széchenyi István Egyetem rektora adta át az elismerést dr. Szendrő Péternek. (Fotó: Májer Csaba József)

 

A megnyitón dr. Weiszburg Tamás, az Országos Tudományos Diákköri Tanács megválasztott elnöke, a budapesti Eötvös Loránd Tudományegyetem docense úgy fogalmazott: ezúttal a legjobbak legjobbjai találkoznak, hogy bizonyítsák felkészültségüket. „Győrbe, a Széchenyi István Egyetemre mindig jó jönni, mert itt minden működik. Az intézmény jelentős szellemi potenciállal rendelkezik oktatóit és hallgatóit tekintve, és a magyar felsoktatáson belül is erős a pozíciója” – jelentette ki, majd köszönetet mondott azért a hatalmas munkáért, amit az OTDK tavaszi, kifogástalan megrendezése jelentett.

 

Az eseményen dr. Baranyi Péter, a Széchenyi István Egyetem rektora a Széchenyi István Egyetem érdemes polgára címet adományozta dr. Szendrő Péternek, az Országos Tudományos Diákköri Tanács örökös elnökének a magyar tehetséggondozás érdekében végzett munkájáért. A kitüntetett beszédében az országos tudományos diákköri mozgalom fontosságáról beszélt, amely hozzájárul ahhoz, hogy a tehetséges hallgatók később a nemzet boldogulásához járuljanak hozzá. A jelenlévőkhöz fordulva azt mondta: ha nem tudósok, oktatók lesznek, az általuk képviselt erő akkor is mindenütt vissza fog köszönni a nemzetgazdaság eredményeiben. „Győrben óriási fejlődés ment végbe az elmúlt években, és ennek a centruma az egyetem. Talán nincs is még egy város, amely ennyire szeretné saját egyetemét, és nincs még egy egyetem, amely ennyire beépülne a környezetébe ipari, társadalmi szempontból” – fogalmazott dr. Szendrő Péter.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Magyar cég innovációiért rajong a világ

Piros Attila, a Saint-Gobain Hungary vezérigazgatója a nyolcadik Bizalom Gálán vehette át a legmagasabb üzleti kategória nagydíját, a Leader Of The Year trófeát a nagyvállalati kategóriában. A díjazott vezető nemcsak a cége szakmai sikereire és innovációira büszke, de arra is, hogy munkatársai is a szívükön viselik a vállalat működését és a fenntarthatósági törekvéseiket.

2023. március 26. 16:43

Ezek az idei év okos trendjei a kényelem és a fenntarthatóság jegyében

Az utóbbi hónapokban újra szárnyra kaphattak a gyártók és a fejlesztők, és hozzánk is végre elérhettek régóta várt okos otthoni innovációk a globális chiphiány mérséklődésével és az ellátási láncok akadozásának javulásával. Sok technológiai újdonsággal, új márkával és szolgáltatással találkozhattunk idén például a Konyhakiállításon, amelyek a fogyasztói igényekhez maximálisan alkalmazkodnak. A MediaMarkt szakértői most összeszedtek öt trendet, ami jelenleg és a közeljövőben is meghatározza az otthonunkkal kapcsolatos technológiai fejlesztéseket.

2023. március 26. 15:09

Megtanulni egy nyelvet fél év alatt? Lehetséges!

Egy igazán egyedülálló nyelvtanulási módszerrel hatalmas sikereket érhetünk el! Kezdő szintről mindössze hat hónap alatt el lehet sajátítani egy idegen nyelvet az egyedi módszer által. Tóth Alexandra, az Alexa Nyelviskola megálmodója kifejlesztett egy hatékony rendszert, melynek segítségével könnyen és érthetően tanulhatjuk meg a régóta vágyott nyelvet. 

2023. március 26. 13:27

A Continental nyerte „Az év K+F beruházója” díjat a HIPA-tól

A technológiai cégcsoport magyarországi leányvállalatának, a Continental Automotive Hungary Kft-nek tavaly megvalósult beruházásait, vidéki bővülését, valamint a K+F területen nyújtott, folyamatosan kimagasló teljesítményét díjazta a Nemzeti Befektetési Ügynökség. 

2023. március 26. 11:55

Mini-ösztöndíj gyártói startupoknak Bécsben

Elsősorban magyar, horvát, cseh, szerb, szlovák, szlovén és osztrák scale-upok jelentkezését várják a Bécsi Gazdasági Ügynökség és az EIT Manufacturing East mini-ösztöndíjára, a Discover Vienna: Manufacturing Edition nevű programra Bécsbe. Aki ügyes, akár négyszázezer eurós támogatáshoz is juthat. 

2023. március 26. 10:32

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08

DEUTSCHE TELEKOM innovációk az idei Mobil Világkiállításon

2023. február 28. 12:48