Autómentes világnap: csökkenti a nagyvárosok forgalmát a TIER

forrás: Prím Online, 2021. szeptember 18. 12:50

Az autómentes világnap alkalmából a nemrég Budapesten is elérhetővé vált TIER egymillió térítésmentes úttal ajándékozza meg a nagyvárosokban közlekedőket. A kezdeményezés célja, hogy az autózást helyettesítő, fenntartható és tiszta alternatív megoldások használatára ösztönözzék a lakosságot, ezért ezt a lehetőséget a rollermegosztó szolgáltatást első alkalommal kipróbálók vehetik igénybe a 19. Európai Mobilitási Hét keretében.

Évről évre a világ számos nagyvárosa ünnepli az autómentes világnapot szeptember 22-én, amely arra ösztönözni az autósokat, hogy egy napig mondjanak le négykerekű járművükről. A városok autómentesítése számtalan előnnyel jár a lakosság számára, egyebek mellett csökkenti a légszennyezettséget, illetve biztonságosabb közlekedési körülményeket teremt a gyalogosok és kerékpárosok számára. Az idei Európai Mobilitási Hét témája a „Biztonságos és egészséges közlekedés a fenntartható mobilitás segítségével”, amelynek kapcsán Európa vezető közösségi mikromobilitási szolgáltatója, a TIER számos aktivitást szervez a kontinensen. A rollermegosztó társaság a világnap alkalmából egymillió díjmentes utazást ajándékoz az új felhasználóknak annak érdekében, hogy minél több emberrel megismertesse és megszerettesse a környezetszennyező járművekkel szemben fenntartható alternatívát jelentő közlekedési lehetőségeket.

 

„Az autómentes napokon mindannyian szembesülhetünk azzal, milyen kedvezőtlen hatást gyakorol mindennapjainkra a légszennyezettség, s egyben felismerhetjük azt is, milyen sokféle módon használhatjuk az amúgy túlzsúfolt útszakaszokat. A legtöbb várost az autós közlekedés köré tervezték, ám itt az idő, hogy ezen változtassunk, és elkezdjük az autók helyett az emberek helyváltoztatási igényeihez igazítva újragondolni úthálózataink kialakítását” – mondta Ailin Huang, a TIER fenntarthatósági vezetője.

 

 

Egymillió térítésmentes utazás az autómentes napon az új felhasználók számára

Az új felhasználók Budapesten is különleges lehetőséget vehetnek igénybe az idei autómentes világnap alkalmából: a BEATTRAFFIC kóddal szeptember 22-én, az EMW2021BP kód felhasználásával pedig egészen szeptember 30-ig térítésmentesen* jutnak két feloldáshoz, valamint egy 20 perces utazáshoz, így könnyedén kipróbálhatják a főváros legújabb klímasemleges TIER rollereit.

 

Európa vezető közösségi mikromobilitási szolgáltatójaként a TIER elkötelezetten támogatja az Európai Mobilitási Hetet, amely az Európai Bizottság kiemelt kezdeményezése a fenntartható városi mobilitás megteremtése érdekében. A program során a kontinens városait innovatív intézkedésekre, új infrastruktúrák és technológiák népszerűsítésére, a levegő minőségének javítására és rugalmas megoldások kidolgozására ösztönzik. A résztvevő országok és városok magas száma - 38 ország és 2 097 város - jól mutatja a kezdeményezés jelentőségét, valamint a fenntartható városi mobilitás iránti növekvő igényt.

 

Hogyan küzd a TIER az európai városok forgalmának csökkentéséért?

A TIER idén áprilisban indította el „Beat Traffic for Good” kezdeményezését a városi autósforgalom és a károsanyag-kibocsátás csökkentése érdekében. A szolgáltató célja, hogy az embereket alternatív és zéróemissziós közlekedési eszközök használatára, valamint az autóhasználat minimalizálására buzdítsa. A közlekedési adatok azt mutatják, hogy az emberek egy évben több száz órát töltenek dugókban ragadva. Az így elvesztegetett, abszurd mennyiségű időt jelképezte idén nyáron 42 véleményvezér kezdeményezése, akik négy európai városban összesen 405 órát töltöttek parkoló autókban.

 

A fentieken túl a TIER aktív párbeszédet folytat a városlakókkal és a döntéshozókkal annak érdekében, hogy közös erővel élhetőbbé, fenntarthatóbbá, zöldebbé és emberközelibbé tegyék a holnap nagyvárosait.

 

________________

* Az ajánlat csak új felhasználókra vonatkozik. Mindkét kód két feloldásra és 20 perc utazásra jogosít fel, a további feloldásokért és az utazásért a szolgáltatási feltételekben megjelölt díjat számol fel a TIER. 

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Akár 70 százalékkal is csökkenteni lehetne az irodaépületek szén-dioxid-kibocsátását

Digitális épület- és energiagazdálkodási megoldások alkalmazásával, valamint elektrifikációval, illetve megújuló energiaforrások használatával és mikrohálózatok telepítésével akár 70 százalékkal is csökkenteni lehetne az irodaépületek szén-dioxid-kibocsátását a Schneider Electric kutatása szerint. Az alacsony CO2-kibocsátású épületekre történő átállás jelentős mennyiségű új munkahely létrehozását is eredményezheti. 

2023. szeptember 27. 20:19

Smart company – 2024. Jövőre még okosabban!

A smart company nem attól okos, mert a legfejlettebb technológiák által vezérelt. Az az okos cég és okos iroda, amit folyamatosan egyre kevesebb költséggel sokkal hatékonyabban, jóval nagyobb árbevétellel, nyereséggel működtetünk. A PP Konferenciaközpont – BKIK „Smart company – 2024” című konferenciáján a cégtulajdonosok megtudhatják, hogy milyen eszközök és módszerek szükségesek az okos céggé váláshoz.

2023. szeptember 27. 18:57

A Zyxel új modellekkel bővíti népszerű switch sorozatát

A hagyományos switchek továbbra is az üzleti hálózati infrastruktúra gerincét képezik még a vezeték nélküli hálózatok korában is. A Zyxel GS1915 switchek gazdag funkciókészletet kínálnak, beleértve a nagy teljesítményű Power of Ethernetet (PoE) és a Nebula felhőalapú kezelést. Ráadásul rendkívül megfizethető áron kaphatók, emellett remek ár-érték arányú csomagban is elérhetők élvonalbeli vezeték nélküli hozzáférési pontokkal együtt.

2023. szeptember 27. 18:45

A Thermaltake The Tower 200 Mini toronyház új zöld színekben debütál

A Thermaltake bejelentette a The Tower 200 Mini toronyházak új verzióit a PC-rajongók kedvenc Turquoise, Racing Green színeiben, valamint az idei év új árnyalatában, Matcha Greenben. A Tower 200 egy kicsi, mégis tágas mini-ITX toronyház, amely egy ikonikus, függőleges kialakítással érkezik, képes befogadni akár egy 4090-es grafikus kártyát, és akár egy 280 mm-es AIO-t is támogat. A felhasználók már nagyon várták a The Tower 200 különböző színű változatait, a Thermaltake pedig meghallotta ezeket az igényeket. 

2023. szeptember 27. 17:19

Új Xiaomi AIoT eszközök a nemzetközi piacokon

A Xiaomi bemutatta legújabb csúcstechnológiás okoseszközeit, köztük a Xiaomi Watch 2 Pro okosórát és a Xiaomi Smart Band 8 okoskarkötőt. Az új eszközöket úgy tervezték, hogy könnyen összekapcsolhatók legyenek a nemrégiben bemutatott okostelefon-termékcsalád, a Xiaomi 13T készülékeivel. Az új, innovatív termékek az egészségi állapot és a sportteljesítmény folyamatos nyomonkövetésével, változatos kényelmi és hatékonyságnövelő szolgáltatásokkal épülnek be felhasználóik mindennapjaiba.

2023. szeptember 27. 15:47

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38

Harminc évre előre tekintenek a 30. MENTA konferencia előadói

2023. augusztus 31. 12:59