Újabb felvásárlással erősít a Raben Group

forrás: Prím Online, 2021. szeptember 20. 15:59

Németországi növekedési stratégiájának részeként a Raben Group felvásárolta a Luible Logistik GmbH-t. Az európai logisztikai szolgáltató ezzel tovább bővíti szállítmányozási hálózatát a helyi piacon, és erősíti pozícióját a kombinált közúti és vasúti szállításban.

Az egyesülés nyomán a Rabenhez kerülnek a Luible leipheimi (Bajorország, Schwaben kerület) érdekeltségei és 130 munkavállalója. A családi vállalkozás kiváló stratégiai helyszínen, egy nagy jelentőségű gazdasági térségben, az A7 és A8 autópályák találkozásánál működik.

 

A Luible elsősorban nemzetközi teherszállításra és gyűjtőszállítmányozásra szakosodott, emellett pedig különleges kezelést igénylő, többek között veszélyes áruk disztribúciójának szervezését végzi.

 

 

„Örömömre szolgál, hogy a Luible révén tovább bővíthettük a hálózatunkat, hiszen, az első kapcsolatfelvétel valójában váratlanul történt… A koronavírus-járvány idején, egy olyan, kihívásokkal teli időszakban, amikor rendkívül nagy áruforgalom zajlott, a Luible spontán módon kisegített bennünket. Így kezdődtek az első tárgyalásaink, amelyek később egyre intenzívebbé váltak.” – mondta Ewald Raben, a Raben Group vezérigazgatója.

 

A Luible 1949 óta van jelen a piacon, a mostani név alatt hat éve, négy szállítmányozó vállalat egyesülése óta működik. A cég a közúti és vasúti áruszállítás mellett szerződéses logisztikai szolgáltatásokat kínál. Éves forgalma 14 millió euró. Saját flottája 55 korszerű, az Euro6 kibocsátási normának megfelelő járművet számlál. A Raben Groupba történő integrálódással az ügyfelek immár egy számottevően hatékonyabb és nagyobb, Németország-szerte 39 telephelyből álló hálózat nyújtotta előnyöket élvezhetnek. A Raben Európában több mint 10 ezer embert foglalkoztat, emellett 8500  járművet és körülbelül 1,15 millió négyzetméternyi raktárkapacitást üzemeltet.

 

„A Rabennel kötött megállapodásunk új lehetőségeket teremt számunkra Németországban és Európában. A döntést az egész család bevonásával hoztuk meg.” – közölte René Mick, a Luible GmbH ügyvezető partnere.

 

A Raben következetesen folytatja növekedési stratégiáját

A Luible átvételével a Raben bővíti németországi áruszállítási hálózatát, és a felső-svábföldi térségben működő vállalkozás révén első rangú helyszínen veti meg a lábát. Az európai logisztikai szolgáltató az utóbbi évek befektetései révén dinamikusan, növekedett a német piacon, és következetesen valósította meg saját független szállítmányozási infrastruktúra kiépítését célzó hosszú távú stratégiáját

Kulcsszavak: Raben Group

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39