A Saab és Magyarország emeltszintű együttműködést tervez

forrás: Prím Online, 2021. szeptember 29. 14:21

A kecskeméti Nemzetközi Repülőnap és Haditechnikai Bemutató alkalmával a Saab és a magyar védelmi fejlesztésekért felelős kormánybiztos együttműködési megállapodást (MoU) írt alá a hosszútávú partnerek közötti együttműködés kibővítésére. 

A dokumentumot, amelynek célja, hogy keretet adjon a felek közötti magyarországi repülőgépipari kutatási-fejlesztési és üzleti együttműködést célzó tárgyalásoknak, Dr Maróth Gáspár védelmi fejlesztésekért felelős kormánybiztos és Dean Rosenfield, a Saab AB rangidős alelnöke látta el kézjegyével. Az aláírás eseményen jelen volt Benkő Tibor honvédelmi miniszter és Peter Hultqvist svéd védelmi miniszter. 

 

 

“A jelen MoU aláírása lehetőséget biztosít egyrészt Magyarország és a magyar technológiai és védelmi társaságok, másrészt a Saab és Svédország közötti még szorosabb együttműködése előtt. Ezeket a projekteket arra a hosszútávú partnerségi kapcsolat alapjaira építjük, amelyet a Saab az évek során teremtett meg az országban. Elkötelezettségünk Magyarország, mint Gripen-flotta üzemeltető, iránt nagyon erős“ - mondta Jonas Hjelm, a Saab aeronautikai üzletágának vezetője. 

 

Saab világelső termékekkel, szolgáltatásokkal és megoldásokkal áll a katonai védelmi és polgári biztonsági területek rendelkezésére. Saab a világ minden kontinensén rendelkezik tevékenységekkel és alkalmazottakkal. Innovatív, együttműködő és pragmatikus gondolkodásával, Saab új technológiák kifejlesztésével, befogadásával és javításával elégíti ki ügyfelei változó igényeit. 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Cégfelvásárlásokkal kerülnék el a recessziót a vállalatvezetők

A koronavírus-járvány visszatérésétől, még tovább növekvő geopolitikai feszültségektől és az inflációtól tartanak leginkább a vezérigazgatók – derül ki az EY 760 CEO megkérdezésével készült nemzetközi kutatásából. Minden második vezető cégfelvásárlást tervez egy éven belül. Két kulcsterületet is kiemeltek, ami kritikus fontosságú lesz a versenyképesség fenntartásához.

2022. november 30. 12:41

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Innovatív építőipari vállalkozás vezetőit díjazta a FIVOSZ

2022. november 29. 12:39

December 1. éjfélig lehet nevezni 'Az Év Honlapja’ pályázatra!

2022. november 23. 09:55

Az energiatárolás lehet a válság megoldásának kulcsa

2022. november 18. 09:55

Iskolák is lehetnek a kiberbűnözők célpontjai?

2022. november 7. 15:56