A Saab és Magyarország emeltszintű együttműködést tervez

forrás: Prím Online, 2021. szeptember 29. 14:21

A kecskeméti Nemzetközi Repülőnap és Haditechnikai Bemutató alkalmával a Saab és a magyar védelmi fejlesztésekért felelős kormánybiztos együttműködési megállapodást (MoU) írt alá a hosszútávú partnerek közötti együttműködés kibővítésére. 

A dokumentumot, amelynek célja, hogy keretet adjon a felek közötti magyarországi repülőgépipari kutatási-fejlesztési és üzleti együttműködést célzó tárgyalásoknak, Dr Maróth Gáspár védelmi fejlesztésekért felelős kormánybiztos és Dean Rosenfield, a Saab AB rangidős alelnöke látta el kézjegyével. Az aláírás eseményen jelen volt Benkő Tibor honvédelmi miniszter és Peter Hultqvist svéd védelmi miniszter. 

 

 

“A jelen MoU aláírása lehetőséget biztosít egyrészt Magyarország és a magyar technológiai és védelmi társaságok, másrészt a Saab és Svédország közötti még szorosabb együttműködése előtt. Ezeket a projekteket arra a hosszútávú partnerségi kapcsolat alapjaira építjük, amelyet a Saab az évek során teremtett meg az országban. Elkötelezettségünk Magyarország, mint Gripen-flotta üzemeltető, iránt nagyon erős“ - mondta Jonas Hjelm, a Saab aeronautikai üzletágának vezetője. 

 

Saab világelső termékekkel, szolgáltatásokkal és megoldásokkal áll a katonai védelmi és polgári biztonsági területek rendelkezésére. Saab a világ minden kontinensén rendelkezik tevékenységekkel és alkalmazottakkal. Innovatív, együttműködő és pragmatikus gondolkodásával, Saab új technológiák kifejlesztésével, befogadásával és javításával elégíti ki ügyfelei változó igényeit. 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az ABB E-mobility leszállította az egymilliomodik EV-töltőt

Az ABB E-mobility bejelentette, hogy leszállította az egymilliomodik elektromosjármű-töltőjét, ami a legújabb mérföldköve a vállalat azon távlati céljának, hogy az intelligens és megbízható töltési megoldások folyamatos fejlesztésével lehetővé tegye a kibocsátásmentes jövőt.

2023. január 31. 17:11

Hiszi vagy sem, bárki lehet olajkút-tulajdonos Magyarországról

2022 végén elkezdtek termelni az első részben magyar befektetők által vásárolt olajkutak, melyeknek hozama a múltbéli tapasztalatok alapján akár az évi 25-30 százalékot is elérheti. Glück Róza, a magyar nyelvű ügyfélszolgálattal rendelkező olajkutam.com vezetője elmondta, egy négymillió forint értékű olajkútrészből akkora bevételre lehet szert tenni havonta, mintha egy 40 milliós ingatlant adnánk bérbe. Mivel az utalások dollárban érkeznek, a pénzromlástól sem kell tartani, az értékesítő cég ráadásul visszavásárlási garanciát is kínál a befektetőknek.

2023. január 31. 11:20

A BorsodChem aktívan támogatja a digitális átállást

A Wanhua Cégcsoporton belül elsőként váltott a legmodernebb SAP S/4HANA vállalatirányítási rendszerre a BorsodChem Zrt. Európában. A kazincbarcikai székhelyű vállalat, amely Európa egyik piacvezető műanyag alapanyag és szervetlen vegyianyag gyártója, és az SAP 2022 elején közös projektbe kezdett. Ennek keretében a társaság régi R3-as vállalatirányítási rendszerét a legújabb, mesterséges intelligenciával is támogatott verzióra cseréli. A vállalatirányítási rendszer korszerűsítését azért sem érdemes halogatni, mert a korábbi SAP Business Suite 7 csomag hivatalos, globális támogatását csak 2027. év végéig vállalja az SAP.

2023. január 31. 09:57

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2022 díjazottjai!

2023. január 27. 09:47

Látássérülteknek fejlesztett eszköz nyerte az LG versenyének fődíját

2023. január 26. 14:02

Közeleg a 31. Magyar Innovációs Nagydíj felhívás beadási határideje

2023. január 16. 18:51

A Bullitt műholdas szolgáltatása lefedettlenség esetén is biztosítja az üzenetküldést

2023. január 9. 15:46