Még több támogatást kapnak az Imagine Cup versenyzői

forrás: Prím Online, 2021. szeptember 30. 15:59

A 2022-es lesz a huszadik Microsoft Imagine Cup verseny. A világ egyik legrangosabb, fiatal fejlesztők számára megrendezett nemzetközi versenyére már most lehet regisztrálni. Föld, oktatás, egészségügy és életmód kategóriákban lehet majd indulni. A jubileumi évben a verseny közösségépítő eseményt, mentori támogatást, képzéseket és opcionálisan választható külön versenyt is kínál a pályázóknak. Ez utóbbi esélyt ad az Imagine Cup döntőjébe való bekerülésre is!

A Magyarországon is nagy népszerűségnek örvendő, fiatal fejlesztők számára létrehozott nemzetközi Microsoft Imagine Cup versenyt huszadik alkalommal rendezik meg az idén. Az idei regisztráció már a tavalyi verseny lezárulását követően elérhetővé vált, azonban csak most derült ki, milyen kategóriákban mérhetik össze a képességeiket a fiatal innovátorok. A verseny honlapján a 20-ik kerek évfordulóra megemlékező bejegyzésben tették közzé, hogy a pályázóknak a „Föld”, az „oktatás”, az „egészségügy” és az „életmód” elnevezésű kategóriák valamelyikébe kell beküldeniük projektjeiket. Az Imagine Cup versenyre több mint 100 országból, általában több mint 2 millió diák szokott jelentkezni.

 

Azok a fiatalok (16 évesnél idősebb diákok), akik vállalkoznak a megmérettetésre, a legkorszerűbb technológiák felhasználásával alkotnak innovációkat az emberiség előtt álló problémák leküzdésére, a Microsoft Azure nyújtotta lehetőségek kihasználásával, a sokoldalúságra, befogadásra és az akadálymentesség szempontjait is figyelembe véve. Mindeközben a saját képességeiket is fejlesztik, gyarapítják a tudásukat, a legjobbak pedig értékes jutalomban is részesülnek. Ezek között van pénzjutalom is, de legalább ennyire fontos, hogy szakértői segítséget kapnak a projektjeik megvalósításához, igénybe vehetik a Microsoft partnerhálózatát ahhoz, hogy együttműködéseket, kapcsolatokat építsenek ki iparági szereplőkkel, és felületet kapnak az ötleteik, termékeik bemutatására, népszerűsítésére.

Miben lesz más a jubileumi verseny?

Ebben az évben a Microsoft a korábbiaknál is több segítséget nyújt a versenyzőknek. Ilyen segítségnek szánják az Imagine Cup Build Your Epic kick-off rendezvényt, amelyre 2021. október 8-9-én kerül sor a Microsoft Teams felületén. A versenyzők ezen az online eseményen akár csapattársakat is találhatnak maguknak, ötleteket, inspirációkat szerezhetnek szakértőktől és korábbi versenyzőktől, és többet megtudhatnak az Azure szolgáltatásairól.

 

A virtuális Discord közösséghez csatlakozva a versenyzők kapcsolatokat alakíthatnak ki más versenyzőkkel, illetve itt is kereshetnek maguknak csapattársakat. A GitHub-on elérhető képzések a projektjeik továbbfejlesztéséhez nyújtanak útmutatót a fiataloknak. Akik sikeresen teljesítik a képzés követelményeit, mentori támogatást is igénybe vehetnek a Microsoft szakértőitől.

 

Az idei év újdonsága az Epic Challenge. Ez egy további, opcionális verseny, amelyre a pályázók a regisztrációjukkal egyidőben jelentkezhetnek. A nevező csapatoknak egy három perces videóban kell ismertetniük a projektjüket a problémafelvetéssel és az arra adott megoldási javaslatukkal. Ezt egy szakértői zsűri fogja elbírálni, minden régióból kiválasztva egy csapatot, amely automatikusan bekerül a nemzetközi döntőbe és nyer 1000 dollárt. Minden régió legjobb öt csapata visszajelzést is kap a zsűritől arról, hogyan fejlesszék tovább az ötletüket és a projektjüket. Az Epic Challenge-re beküldendő pályázatok leadási határideje novemberben lesz, amelynek pontos dátumát később hozzák nyilvánosságra a szervezők.

 

Az Imagine Cup kiváló alkalom a fiatal tehetségek számára, hogy olyan területen csillogtathassák meg a képességeiket, amit igazán fontosnak tartanak, ehhez ráadásul a Microsoft szakértőinek segítségét is igénybe vehetik. Minden – tréningek, eszközök, mentorok, a hasonló érdeklődésű emberekkel való kapcsolatfelvétel lehetősége – adott ahhoz, hogy a pályázó által megalkotott projekt a gyakorlatban is megvalósulhasson. Ez a projekt a pályázó fiatal későbbi szakmai karrierjének is fontos részévé válhat, amely növeli az esélyét a munka világában.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

160 milliárd forintos iparág a hazai üvegipar

Az Európai Üvegipari Szövetség statisztikája szerint a síküveg globális piaci értéke 2020-ban elérte a 115 milliárd eurót, míg az iparág ebben az évben mintegy 186 ezer embert foglalkoztatott. Az Üveg Nemzetközi Éve szakmai programsorozata 2022-ben hazánkban is kiemelten foglalkozik az üveg ipari, gazdasági, valamint innovációs és fenntarthatósági szerepével. A hazai üvegipar nettó árbevétele az elmúlt három évben növekvő tendenciát mutat, ez a szám 2021-ben több, mint 160 milliárd forint volt. 

2022. május 20. 20:01

A BitMEX elindította Spot Trading szolgáltatását

A BitMEX a világ egyik legnagyobb kripto-kereskedő platformja bejelentette a BitMEX Spot Exchange szolgáltatás indulását, amely lakossági és intézményi kereskedők számára is egyszerűen elérhetővé teszi az azonnali kriptovaluta-kereskedést. A BitMEX európai kriptokereskedők körében végzett kutatása alapján a megkérdezettek több mint felének (55%) jelenleg is van kriptovalutája, a tranzakciók 80 százaléka pedig elérte az 1000 dollárt.

2022. május 20. 18:12

A kutatás hidakat épít a Seco ügyfelei felé

Rachid M'Saoubi szerepe a Seco Tools-nál vezető kutatási és fejlesztési szakértőként bonyolultnak tűnhet, számára azonban az a legfontosabb, hogy hidakat épít a tudományos világ és a Seco Tools és a vállalat ügyfeleinek igényei között, hogy megőrizhessék versenyképességüket és sikerességüket.

2022. május 20. 16:28

5 hasznos tipp: így vigyázz a mobilodra nyáron

A nyári időszakban igyekszünk az elmúlt hónapok hajtását kipihenni, megrohamozzuk végre a strandokat, fesztiválokat, vagy éppen a tengerpart felé vesszük az irányt. Bárhogyan is, egy biztos: a telefonunkat nem hagyjuk otthon – utazás, pihenés közben pedig a meghibásodás és a balesetek kockázata is nőhet. A Yettel most összegyűjtött 5 tippet, amivel biztonságban tudhatjuk eszközünket a nyári időszakban is, hiszen erre is érdemes ugyanúgy vigyázni ilyenkor, mint magunkra.

2022. május 20. 14:50

Okostelefonból POS-terminál

Kiugróan sikeres évet zárt az OTP Bank fintech leányvállalata, az OTP Mobil, amely széles körben kínál készpénzmentes fizetési és a mindennapi ügyintézést megkönnyítő szolgáltatásokat. A Simple megoldások „legfiatalabb tagja”, a SimpleBusiness alkalmazás a 2020-as elindítása óta négy, két QR-kód alapú és két fizetési linken alapuló lehetőséget kínál a vállalkozásoknak elektronikus fizetésre. Ez a csomag bővül most egy ötödik elemmel, a bankfüggetlen és sokoldalú érintéses fizetési funkcióval.

2022. május 20. 12:47

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Témanapot tart a Neumann Társaság az úttörő magyar számítógépépítőről

2022. május 16. 11:18

Példátlan szövetségre lépett két globális vállalat

2022. május 10. 15:35

A legnagyobb forgalmú online kereskedők rangsora

2022. május 5. 11:20

Nívó-díjat kapott a Magyar Telekom

2022. április 29. 20:24