Elindult a K&H Vigyázz, kész, pénz! vetélkedő

forrás: Prím Online, 2021. október 6. 19:13

A pénzügyi tudatosság fejlesztését több mint tíz éve kiemelten kezelő K&H ismét megrendezi a K&H Vigyázz, kész, pénz! pénzügyi vetélkedőt, amelyen 3-5 fős csapatokban általános és középiskolába járó diákok vehetnek részt. Az idei vetélkedés középpontjában a fenntarthatóság és a mindennapi életet átszövő digitalizáció áll majd. A csapatok díjazására a K&H közel 4 millió forint összértékben készül, a legjobbak innovatív digitális eszközöket nyerhetnek. A versenyre több ezer diák jelentkezését várják 2022. január 14-ig az ország minden részéből.

A mindennapi pénzügyek kezelése, a takarékoskodás, összességében a tudatos pénzügyi döntések meghozatala nem mindig egyszerű feladat. A K&H társadalmi felelősségvállalási programjának már több mint tíz éve szerves része a pénzügyi edukáció, mivel hisznek abban, hogy az általános pénzügyek ismerete hosszú távon hasznos tudást jelent a később helyes döntések meghozatalához. 

 

Miért?

A K&H Vigyázz, kész, pénz! pénzügyi vetélkedő különlegessége, hogy a gyerekek gyakorlati pénzügyi ismeretekre tehetnek szert játékos formában. A verseny feladatai elsősorban a vigyázz#KáPé vlogon és az ehhez kapcsolódó mobilapplikáción található tananyagra épülnek. A verseny korábbi évadaihoz hasonlóan a K&H naprakész és a korosztály igényeihez igazodó felkészítő anyagokkal segíti a csapatokat. „A K&H vetélkedőjében, idén az utóbbi évek trendjének megfelelően a digitalizáció és újdonságként a fenntarthatóság kap kiemelt szerepet.  Úgy gondoljuk, hogy ezek ma már alapjaiban határozzák meg a mindennapjainkat és nagy hatást gyakorolnak az élet más területeire is.” - mondta a versenyről Horváth Magyary Voljc Nóra, a K&H Csoport kommunikációs ügyvezető igazgatója.

 

 

Kiknek és mikor?

A versenyre 3-11. osztályos, általános és középiskolások nevezhetnek, 3-5 fős csapatokat alkotva. Az indulókat a csapatok 18. év feletti felkészítője - például a pedagógus vagy az egyik csapattag gondviselője - nevezheti be a versenyre. 

  •     K&H Vigyázz, kész, pénz! vetélkedőre a verseny hivatalos weboldalán már lehet nevezni, a végső nevezési határidő 2022. január 14. 
  •     A vetélkedőre kizárólag online nevezést fogad el a K&H. 

 

A verseny több szakaszból áll, melyet a fenntarthatóság jegyében teljesen online tartanak, az első két forduló után lesz a regionális középdöntő, amit az országos döntő követ, amelyre várhatóan 2022. május 10-11-én kerül sor. 

 

Hogyan?

A verseny zsűrije megoldókulcs alapján dönt, vagyis nem ismeri az indulók kilétét. A bírálók a döntést a feladatok helyes megoldása; a kreativitás, újszerű látásmód; a pénzügyi tanulságok, következtetések helyessége; pénzügyi tanácsok, módszerek hasznosíthatósága; beadott feladatmegoldás részletes kidolgozottsága; valamint a megvalósíthatóság alapján dönt a továbbjutásról és a helyezésekről. 

 

A K&H közel 4 millió forint összértékű nyereménnyel készül a vállalkozó kedvű diákok díjazására. A vetélkedőn legjobb eredményt elérő diákok, iskolák és felkészítők többek között táblagépet, okosórát, felső kategóriás okostelefont, digitális fényképezőgépet, és több 100 ezer forint értékű ajándékutalványokat nyerhetnek. 

Kulcsszavak: verseny

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Díjazták az építőipar „rocksztárját”

Markovich Béla, a Mapei Kft. ügyvezető igazgatója vehette át az idei "Év Építőipari Személyisége" díjat. A szakember 30 éve képzi és inspirálja a szakembereket és az építőanyag kereskedőket, emellett támogatja a megrendelőket építési álmaik valóra váltásában. Legyen szó TikTok videóról, egy medence burkolásáról készülő oktatóanyagról, vagy ezer szakember motiválásáról egy konferencián, Markovich Béla mindenhol ott vagy és minden lehetőséget megragad, közvetlenül hozzájárulva az építőipar kultúrájának fejlődéséhez.

2024. március 29. 15:16

Térítésmentesen tanulhatnak nyelvet a tanárok

A hétköznapi élet során egyre több olyan impulzussal találkozunk, ami idegen nyelvhez kötött. Így vannak ezzel a pedagógusok is, akiknek a kezében páratlan lehetőség van: azok a tanárok ugyanis, akik még nem beszélnek angolul vagy németül, vagy esetleg magasabb szintre emelnék a nyelvtudásukat, esetleg csak gyakorolnák a kiejtésüket, bővítenék a  szókincsüket, térítésmentes nyelvtanulási lehetőséget tudhatnak magukénak. A KRÉTA Idegennyelvi Felkészítő Modulja (IFM) ugyanis térítésmentes lehetőséget biztosít minderre a pedagógusoknak is, akik közül már több ezren használják a felületet.

2024. március 29. 13:30

Idén is a „Bajnokok" között a Schneider Electric

Zsinórban az ötödik évben kapott „Champion", vagyis „Bajnok" minősítést a Schneider Electric a Canalys kutatócég „Titans Channel Leadership Matrix" elemzésében. A vállalat az értékesítési csatornái folyamatos fejlesztése iránti elkötelezettségével, valamint a bevezetett programokkal és a partnereit támogató eszközökkel érdemelte ki az elismerést.

2024. március 29. 10:48

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05