A Siemens kapcsolja össze digitálisan az Expo 2020 épületeit

forrás: Prím Online, 2021. október 12. 12:38

A dubaji világkiállítás legfontosabb infrastruktúra-digitalizációs partnereként a Siemens az expo hatalmas, Monaconál kétszer nagyobb területén bemutatja, hogyan lehet egy város épületeit, gépeit és létesítményeit okos technológia segítségével összekapcsolni. A Siemens MindSphere nevű ipari IoT megoldása tölti be az Expo 2020 központi idegrendszerének szerepét, mely többek közt 137 épület 200.000 adatpontját köti össze, valamint 15.000 kamera csatlakozik hozzá. Bár a kiállítás infrastruktúráját felügyelő rendszer a háttérben fut, mindenki, aki az expóra látogat, profitálhat a működéséből.

A Siemens technológiája lehetővé teszi az expo vezetői számára a fenntarthatósági mutatók követését, így többek közt az épületüzemeltetés optimalizálását, a szén-dioxid-kibocsátás csökkentését, a víz- és energiatakarékosság elősegítését, valamint a látogatók kényelmének és biztonságának növelését is. A rendszer valós idejű hozzáférést biztosít az adatokhoz és elemzésekhez, így jobb döntéseket hozhatnak például arról, hogyan növeljék az épületek energiahatékonyságát vagy miként javítsák az öntözőrendszerek vízfelhasználását. Ez különösen fontos a Közel-Keleten, ahol az energiafelhasználás jelentős részét az épületek teszik ki. 

 

 

„Itt, az eddigi leginkább digitálisan összekapcsolt expón megmutatjuk, mit tehet a Siemens annak érdekében, hogy a városok hatékonyabbá, fenntarthatóbbá, biztonságosabbá és kényelmesebbé váljanak. Nemcsak a rendezvény mellett köteleztük el magunkat, hanem az Expo 2020 után ide költöztetjük dubaji központunkat is” – mondta Matthias Rebellius, a projektért felelős Siemens Smart Infrastructure üzletág vezetője, aki elmondta, hogy terveik szerint 2025-re duplájára, 1,5 milliárd euróra szeretnék növelni az SI üzletág digitális megoldásokból származó bevételeit. Ennek eléréséhez a vállalatnak hosszú távú tervei vannak, többek közt a régióban is: „Ázsia egy növekvő piac: Kínában, Indiában és a Közel-Keleten egyaránt szeretnénk növelni piaci részesedésünket” – tette hozzá.

 

A Siemens rendszeresen részt vesz a világkiállításokon 1851 óta, amikor a vállalat alapítója, Werner von Siemens bemutatta a nagyközönségnek mutatós távíróját Londonban. Az Expo 2020 Dubai rendezvényre 25 millió látogatót várnak. A rendezvény 2022. március 31-ig tart nyitva.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Mobil robotok támogatják az okostévék összeszerelését is

A Mirgor gyárában televíziók, okostévék és monitorok készülnek, 24-től 85 colos méretben, okos 4k és 8k technológiával. A TV-gyár ellátási folyamatának technológiai továbbfejlesztése érdekében a vállalat lecserélte korábbi félautomata, sofőrök által vezetett szállítójárművekre támaszkodó, szinte manuálisan működtetett rendszerét öt MiR AMR-re, amelyeket a MiR Fleet rendszerén keresztül irányít. Az újítás nagymértékű javulást eredményezett a biztonság, a helykihasználás és az anyagok gyártósorra való érkezése tekintetében.

2022. január 17. 19:50

Blockchain: átalakulás vár a legtöbb iparágra

A megosztott főkönyvi megoldások jelenlegi helyzetét leginkább az internet '90-es években betöltött szerepéhez lehetne hasonlítani: a Deloitte szakértői szerint a blokklánc technológia alapvetően változtatja meg a telekommunikáció, média és szórakoztatás, termelés, egészségügy és kereskedelem területeit, ahol alkalmazásában jelentős növekedés tapasztalható. Mostanra azonban a blockchaint övező hurráoptimizmust felváltotta a stratégiai gondolkodás.

2022. január 17. 18:01

Hogyan hasznosíthatók az NFT-k a pénzügyi szolgáltatói szektorban?

Az NFT-k egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, a jelenségre már a pénzügyi szolgáltató szektor képviselői is felfigyeltek. De pontosan hogyan alkalmazhatók a tokenek a pénzügyi szektorban? Mik a legjellemzőbb kritikák, milyen kockázattal járhat a befektetés? Vajon lesz hosszútávú jövője a pénzügyi szektorban? Orbók Ilona, a BDO Magyarország ügyvezetője összegyűjtötte a legfontosabb tudnivalókat.

2022. január 17. 14:59

Klímaberendezéseket adományozott a Panasonic a Semmelweis Egyetem gyermek-tüdőgyógyászatának

A Panasonic Heating and Cooling Solutions üzletágának hazai képviselete Etherea nanoe X technológiával felszerelt levegő-levegő hőszivattyú rendszerek adományozásával és telepítésével támogatja a Semmelweis Egyetem I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinikájának pulmonológiai-allergológiai szakrendelését, ahol légúti betegségben szenvedő gyermekeket kezelnek.

2022. január 17. 12:29

Virtuális látogatás az ABB Distribution Solutions brnói gyárában

A virtuális gyárlátogatás betekintést enged a világ legnagyobb, IEC szabvány szerinti középfeszültségű mérőváltóit és szenzorait előállító gyárába, és azokba a gyártócsarnokokba, ahol a középfeszültségű lég- és gázszigetelt, valamint kisfeszültségű kapcsolóberendezések készülnek. 

2022. január 17. 09:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Jön Magyarország legnagyobb e-kereskedelmi konferenciája

2022. január 12. 15:07

Már lehet regisztrálni az NMHH mobilkészülék-csere programjára

2022. január 7. 13:58

Átszámítva közel 40 millió forintot fizettek a világ első SMS üzenetéért

2021. december 21. 17:35

Digitális műtárgyként árverezi el a Vodafone a világ első SMS-ét

2021. december 14. 15:32