Környezetvédelmi projekteket bocsát szavazásra a Raben

forrás: Prím Online, 2021. október 13. 17:05

Ha ősz, akkor szavazás… Megkezdődött az Eco2Way túra második szakasza, amelyet fennállásának 90. évfordulója alkalmából szervezett Európa egyik legjelentősebb logisztikai szolgáltatója, a Raben Group. Mostantól két hónapon át bárki szavazhat három környezetvédelmi kezdeményezés egyikére: denevérek megmentése Németországban, a tengerpartok megtisztítása Olaszországban, illetve gólyák élőhelyének helyreállítása Csehországban. A nyertes projekt megvalósításához a Raben Group anyagi támogatást nyújt.

A kerek évforduló alkalmából a Raben Group az internethasználókat különleges utazásra invitálta, amelyen az emberi tevékenységnek nagyban kitett helyeket mutatott be. Az ünneplés e nem mindennapi módja is arról árulkodik, hogy a vállalat szívén viseli a bolygónk és a következő nemzedékek sorsát. Az utazás összesen 21 veszélyeztetett helyet érintett 11 olyan országban, ahol a Raben Groupnak érdekeltségei vannak. A helyszíneket a cég eltökélt környezetvédő munkatársai mutatták be. A mintegy öthónapos sorozat megkoronázásaként szavazás indul, amelyen a cég munkatársai és az internethasználók kiválaszthatják azt a projektet, amely szerintük a legfontosabb, legértékesebb, és amely a leginkább megérdemli a támogatást. A szavazatokat november végéig lehet leadni az alábbi kezdeményezések valamelyikére:

1.  Denevérek megmentése Baden-Württemberg északi erdeiben. A projekt 100, egyenként 100 denevérnek, azaz összesen 10 ezer egyednek elegendő élőhely kialakítását célozza. Ezzel lehetővé válik e ritka emlősfaj populációjának visszaállítása Németországban, emellett a rovarállomány természetes szabályozása is.

2.  Olaszországi tengerpartok megtisztítása egy speciális víz alatti drón segítségével. Lehetővé teszi az ember által a tengeri környezetre gyakorolt negatív hatások, többek között a műanyaghulladék mennyiségének vagy a tengerfenék károsodásának felmérését. Továbbá az aljzat tisztítása és vizsgálata közben képes mintát venni élő szervezetekből, vízből vagy üledékekből. A Raben Sittam és a Black Bag nevű önkéntes szervezet célja egy olyan drón beprogramozása, amely segít fokozatosan megtisztítani az olasz tengerpart minden részét Liguriától kezdve.

3.  Gólyaoázis építése Csehországban. A kezdeményezés keretében több év alatt vizes élőhelyek és kisebb tavak jönnek létre 40 ezer négyzetméteren. Ezzel a jelenlegi évi néhány tucatról több százra növekedhetne az itteni állomány, továbbá nőhet a fészkek és a vándorlási útvonalak mentén kialakított pihenőhelyek száma is. A fehér gólyák megmentése további állatfajok (lepkék, rovarok, gyíkok, békák, illetve más madarak) és növények (ebben a kivételes esetben különleges ritka orchideák) fennmaradását is szolgálja, így biztosítva egy egészséges ökoszisztéma létrejöttét.

 

 

 

„A klímavédelemhez nem kell zseninek lennünk” – hangsúlyozza Ewald Raben, a Raben Group vezérigazgatója az évfordulós Eco2Way túrára utalva. „Ezeknek a helyeknek a jövője rajtunk múlik. Arra buzdítom, hogy szavazzon valamelyik projektre. Együtt segíthetünk” – szól a lelkesítő üzenet.

 

A természetes környezet gondozása egyre kevésbé csak divat, sokkal inkább válik azon nagyvállalatok mindennapi tevékenységének részévé, amelyek kiemelt kérdésként tekintenek a bolygó jövőjére. A környezettudatosság a Raben Group társadalmi felelősségvállalási stratégiájának egyik alappillére. A vállalat tisztában van a szállítmányozási és logisztikai iparág természeti környezetre gyakorolt hatásáról. Ezért a Raben évről évre egyre ambiciózusabb célokat tűz maga elé a szén-dioxid-kibocsátás csökkentése érdekében, emellett arra tanít, hogy cselekedni kell a jobb, zöldebb jövőért. Ennek egyértelmű megnyilvánulása az Eco2Way túra, amelynek betetőzéseként a cég kézzel fogható támogatást nyújt a Raben lelkes környezetvédői által meglátogatott helyek egyikének.

 

Szavazni a 14 nyelven elérhető https://www.raben90years.com/eco-voting/ weboldalon lehet. A legtöbb szavazatot kapott projekt megvalósításához a Raben Group támogatást nyújt. A szavazás 2021. szeptember 30. és 2021. november 30. között zajlik.

 

Ewald Raben, a Raben Group vezérigazgatója így buzdít mindenkit a részvételre:

 

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új nemzetközi értékesítési vezetővel erősít a Prefixbox

A Prefixbox, e-kereskedelmi termékkereső megoldásokat fejlesztő vállalat, új értékesítési alelnököt és operatív vezetőt üdvözöl a csapatában Deák Árpád személyében, akinek fő feladata a vállalat növekedési ütemének felgyorsítása, új értékesítési csapat kiépítésével, új nemzetközi piacok meghódításával, és a vállalat üzletfejlesztési stratégiájának vezetésével.

2021. december 2. 11:18

Digitalizálja gyártását a Dr. Oetker Magyarország

Másfél év alatt modernizálja gyártását a Dr. Oetker Magyarország. Az évente 9-11 ezer tonnányi, tizenhét országot – közte hazánkat is – ellátó, élelmiszeripari segédanyagokat gyártó vállalat meglévő gyártósorait digitalizálja jánossomorjai üzemében. 

2021. december 2. 09:57

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

December elején nyit az első magyar kriptotőzsde

2021. november 30. 21:13

Dr. Charaf Hassan a Vodafone Magyarország Alapítvány kuratóriumának új elnöke

2021. november 18. 16:49

A Magyar Telekom 2021. harmadik negyedévi eredményei

2021. november 9. 21:45

Magyar innováció nyert ezüstérmet az év egyik legfontosabb egészségügyi startup versenyén

2021. október 30. 14:59