Modern támogatások és biztonsági megoldások a Dell Technologiestól

forrás: Prím Online, 2021. október 13. 18:26

A Dell Technologies bejelentette új támogatását és biztonsági megoldásait, amelyek elősegítik, hogy az informatikai vezetők modern, intelligens és biztonságos felhasználói élményt nyújthassanak az alkalmazottaknak. A ProSupport Suite for PCs új funkciói a mesterséges intelligenciára és a folyamatos rendelkezésre állásra épülnek, így az informatikai támogatás leegyszerűsödik és testre szabhatóbb lesz. Az új biztonsági megoldások az üzleti számítógépeket új biztonsági ellenőrzési funkciókkal bővítik, és kiegészítő védelmi megoldásokat biztosítanak az operációs rendszer alatti szinteken.

„Ha a számítógépeink nem hatékonyak, akkor az alkalmazottaink sem lesznek azok. A támogatásoknak és a biztonsági ajánlatoknak igazodniuk kell a változó alkalmazotti környezethez, és lépést kell tartaniuk a mindenhol megjelenő fenyegetésekkel. A Dell Technologies egyedi ajánlatai megfelelnek ezeknek a követelményeknek és előremutató megoldásokat kínálnak” – mondta Patrick Moorhead, a Moor Insights & Strategy alapítója és vezető elemzője.

 

ProSupport Suite for PCs a maximális hatékonyságért és üzemidőért  

A Forrester Consulting nemrég készített felmérése szerint a vállalatok 70 százaléka azt tervezi, hogy a következő évben olyan megoldásokba fektet be, amelyek a távolról dolgozó munkavállalókat támogatja. Az informatikai vezetők a ProSupport Suite for PCs csomaggal testre szabhatják és automatizálhatják az alkalmazottak támogatását és a számítógépek optimalizálását. A legfontosabb új funkciók:

•  Testreszabható felügyeleti eszközök: A ProSupport Suite for PCs az első olyan szolgáltatás, amely automatizált, egyéni frissítési, katalógus-kezelési és üzembehelyezési képességeket ad az informatikai vezetők kezébe. Mostantól lehetőségük nyílik a Dell BIOS, az illesztőprogramok, a firmware és az alkalmazások automatikus, távoli frissítésére, valamint a frissítések csoportosításának és kezelésének testreszabására. 

•  Információk a számítógépflottáról, egyetlen helyen: Az informatikai vezetők most először egyetlen helyen tekinthetik át a teljes Dell-számítógépflotta állapot-, alkalmazási, valamint biztonsági mutatóit. Az eredmények alapján idővel teljesítménytrendek is kirajzolódnak, és szükség esetén azonnal, távolról intézkedhet az informatikai csapat. Ehhez a Dell Technologies mesterségesintelligencia-alapú támogatása az adatok alapján személyre szabott javaslatot tesz. 

•  Testreszabott, távoli munkafolyamatok: Az informatikai vezetők egy testreszabott szabályrendszer segítségével nagy számú távoli szervizelési munkafolyamatot határozhatnak meg és koordinálhatnak, és azt is előre megszabhatják, hogy ki kap automatikusan frissítéseket, és hogyan történjen azok telepítése.  

•  A ProSupport Suite for PCs funkciói elérhetősége: A partnerek az összes funkcióját használhatják a ProSupport Suite for PCs részét képező, mesterséges intelligencián alapuló támogatásoknak, eszközöknek és portáloknak. A partnerek áttekinthetik és felügyelhetik több szervezet támogatását is a TechDirect részét képező SupportAssist használatával, és igénybe vehetik a Dell Technologies szakértelmét az ügyfelek problémáinak orvoslása érdekében, akár esetenként, akár flottaszinten.

 

 

 

„Az informatikai részlegek szerepe most még fontosabb, mint valaha. Bár a cél változatlan: a hatékony munkavégzés biztosítása és a rendszer folyamatos működésének fenntartása, az ehhez szükséges háttérműveletek sokkal összetettebbé váltak, különösen a peremhálózatok egyre növekvő adatmennyiségének és lehetőségeinek következtében. Informatikai szolgáltatásaink tervezésekor egy mesterséges intelligenciára épülő, adaptív, folyamatos rendelkezésre állást biztosító megközelítést alkalmaztunk, amely figyelembe veszi napjaink realitását és ügyfeleink jövőbeli igényeit. Az új funkciók elsődleges célja, hogy segítsenek az informatikai vezetőknek előre gondolkodni és lépéselőnyben maradni, az alkalmazotti csapatoknak pedig folytatni a zavartalan együttműködést” – mondta Doug Schmitt, a Dell Technologies szolgáltatásokért felelős elnöke.

 

Új, intelligens biztonsági megoldások

A gyors átállás a távoli munkavégzésre, a felhőalapú alkalmazások megnövekedett mértékű használata és az alkalmazottak hatékonyságának növelése érdekében tett intézkedések miatt új fenyegetési útvonalak képződtek a végpontokon. A vállalatok helyszíntől, iparágtól és mérettől függetlenül célponttá válhatnak, mivel a fenyegetések egyre kifinomultabbak, és esetenként nehezen észlelhetők. Friss adatok szerint a vállalatok 44 százalékát érte legalább egy hardver- vagy BIOS-szintű támadás az elmúlt 12 hónapban. A hatékony végpontbiztonsági stratégia nélkülözhetetlen feltétele, hogy a teljes támadási felületet figyelembe vegye, beleértve a beszállítói lánc hardvereit és firmware-jeit is.

 

A Dell megbízható eszközökből álló biztonsági portfóliója (Dell Trusted Devices) a teljes beszállítói láncra és eszközéletciklusra kiterjedően biztosítja a Dell üzleti számítógépek védelmét. Ez az átfogó csomag, amely az operációs rendszer felett és alatt működő biztonsági megoldásokból áll, intelligens módszerekkel segít a vállalatoknak megelőzni, észlelni és kezelni a fenyegetéseket, jobb átlagos észlelési idővel (MTTD) és átlagos problémamegoldási idővel (MTTR). 

 

A Dell Technologies tovább erősíti vezető pozícióját, többek között az alábbi új biztonsági funkciókkal:

•  Az Intel Management Engine- (ME-) Verification ellenőrzi a kulcsfontosságú rendszerszintű firmware-t, és észleli az esetleges illetéktelen hozzáféréseket. Az Intel ME Verification első kiadása a rendszerbiztonság szempontjából kulcsfontosságú rendszerindítási folyamatokat vizsgál, és további, az operációs rendszer szintje alatti biztonsági rétegeket nyújt.

•  A Dell Trusted Device Security Information and Event Management (SIEM-) Integration teljes mértékben átláthatóvá teszi az operációs rendszer szintje alatti kritikus biztonsági eseményeket az ügyfelek számára, adott SIEM-irányítópultokon keresztül. Lehetővé teszi a szervezet biztonsági állapotának átfogó elemzését, és a meglévő biztonsági befektetések jobb kihasználására is lehetőséget biztosít. 

 

Elérhetőség 

•  A ProSupport Suite for PCs új funkciói október 19-től lesznek világszerte elérhetők az új és meglévő ügyfelek számára az értékesítési partnereken keresztül.

•  Az Intel ME Verification és a Dell Trusted Device SIEM Integration már elérhető Észak-Amerikában, Európában és az ázsiai és csendes-óceáni térségben.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Autonóm töltőállomást mutatott be a Siemens

Képzeljük el, hogy elektromos autónkkal megérkezünk a töltőállomáshoz, a jármű töltőportja kinyílik, majd a teljesen automatikus töltő átveszi az irányítást: egy minden térbeli tengelyen mozogni képes robot csatlakozik a jármű töltőcsatlakozójához és feltölti az akkumulátort. A teljes töltöttségi szint elérése után a robot befejezi a műveletet, és már haladhatunk is tovább. 

2021. október 25. 19:35

TabLog érkeztetés és beléptetés a Gizella Irodaparkban

A Gizella Irodaparkban kiemelt szerepet kap a prémium vendégérkeztetés és a mobiltelefonos dolgozói beléptetés a Real Estate Awards díjazott TabLog rendszerének a segítségével.

2021. október 25. 18:18

A pandémia után a logisztikai ipar gyorsítja a robotokkal végzett automatizálást

Az ABB „The new norm: How COVID-19 has accelerated the switch to robotic automation” címen közzétette a logisztikai ipar jövőjével foglalkozó tanulmányát. Ebben részletesen kifejti, hogyan fokozza a pandémia a logisztikai ipar robotikai és automatizálási beruházásait, miközben még inkább ráerősít a hosszú távon érvényesülő ágazati tendenciákra, így a munkaerőhiányra, a sokcsatornás termékforgalmazás növekedésére és az e-kereskedelem fellendülésére. A tanulmány a COVID-19 utáni korszak logisztikai ágazatát és az azt erősen befolyásoló tendenciákat vizsgálja, továbbá útmutatást ad arra vonatkozóan, hogy a vállalatok alkalmazkodóképességük fokozása érdekében miként növelhetik robotizálással és automatizálással működésük rugalmasságát.

2021. október 25. 12:25

Óriás akkumulátorgyár épül a magyar határhoz közel

Szerbiában, az alumíniumfeldolgozás és a csomagolóipar területén élenjáró Al Pack Group vállalkozásaként létrejött ElevenEs 2024-ben kezdi el a 100 százalékban megújuló energiával működő, 8 GWh teljesítményű szabadkai gyár építését, amely a jelen tervek alapján 2030-ra 300 MWh-nyi becsült éves teljesítménnyel működő, moduláris felépítésű lítium-vas-foszfát (LFP) akkumulátor cella előállítására lesz képes. 

2021. október 25. 09:47

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hosszabbít Az Év Honlapja Pályázat

2021. október 15. 18:12

Google: környezetbarát keresési funkciók érkeztek

2021. október 7. 17:13

Radikális változások jönnek a Google keresésben: itt a MUM!

2021. szeptember 30. 19:07

Megújul a Vodafone vezetékes internet és TV portfoliója

2021. szeptember 29. 11:20