A modern, online piactér jellemzői

forrás: Prím Online, 2021. október 13. 19:25

Amikor offline vásárolunk, a legtöbbször célirányosan a megszokott üzletet keressük fel. Így van ez, ha ruhát, és akkor is, ha élelmiszert vásárolunk. Ennek az az oka, hogy fizikailag korlátozva vagyunk. Nem feltétlenül van ugyanis időnk vagy lehetőségünk végigjárni minden boltot, míg megtaláljuk a legjobb ajánlatot.

Az internetes vásárlások elterjedésével ezek a korlátok gyakorlatilag megszűntek. A világ bármely pontjáról vásárolhatunk, feltéve, hogy megtaláljuk, amit keresünk. A végtelen lehetőségeknek ugyanis nem csupán előnye, hanem hátránya is van. Mind a vevőnek, mind az eladónak könnyű eltűnnie a tömegben. Azonban vannak olyan keresőoldalak, amik megkönnyítik mindkét fél helyzetét.

 

Összehasonlítható árak

 

Az úgynevezett marketplace oldalak és árösszehasonlító website-ok jelentősen megkönnyítik a nekünk való ajánlatok elérését. A specifikált, részletes keresőkkel pontosan azokra az árucikkekre kereshetünk rá, amelyek minket érdekelnek. 

 

A vásárlók jelentős részének a minőség mellett ugyanolyan fontos, hogy a legkedvezőbb áron juthasson hozzá egy-egy termékhez. Épp ezért az összehasonlító oldalakon számos, azonos terméket forgalmazó üzlet árait tekinthetjük meg. Ezzel egy pillanat alatt megtaláljuk a számunkra legideálisabb ajánlatot.

 

Megkönnyíti a megfelelő termék kiválasztását

 

Gyakran előfordul, hogy csupán egy-egy tágabb termékkategóriára keresünk rá. Tudjuk, hogy klímát szeretnénk venni, de nem tudjuk még, milyet. Légzésfigyelőre van szükségünk, de az első gyermekünket várjuk, nem tudjuk, mit vegyünk figyelembe a választásnál.

 

Vagyis sok esetben nem csupán az árak ismerete merül fel igényként. A részletes termékleírások is befolyásolnak minket, amikor vásárolunk. A Wsfind igazán vevőbarát keresőoldal, mivel a termékekről szóló műszaki információkat is összevethetjük. Így jóval megalapozottabb döntést hozhatunk, amikor vásárolunk.

 

Készíts kívánságlistát!

 

Annak, hogy a különféle webshopok kínálatát egy helyről elérhetjük, több előnye is van. Egyrészt időt spórolunk meg azzal, hogy nem kell bolyonganunk az online térben, keresve a legjobb ajánlatokat. Másrészt akár kívánságlistákat is készíthetünk saját magunk vagy szeretteink számára.

 

Mennyivel egyszerűbb lebonyolítani a karácsonyi bevásárlást az egész család számára, ha megosztjuk velük a listánkat! A nagymama is fogja tudni, mit vásároljon az unokája szülinapjára, ha hozzá is eljut a kívánságlista. Esküvő, keresztelő, bababuli? Nincs több felesleges, szekrényben porosodó ajándék.

 

A webshopoknak is megéri

 

Az egyik legjobb dolog a webshopokat tömörítő oldalakban, hogy nem csupán a vevő számára előnyösek. A webshopok sokszor feleslegesen fizetnek különféle marketing megjelenésekért, ami finom szólva nem gazdaságos.

 

Egy korrekt keresőoldal csupán a valódi kattintásokat számlázza ki, így valóban segítve az induló és a már futó webáruházak munkáját.


 

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megjelent az OPPO új ColorOS 12 mobil operációs rendszere

Az OPPO elérhetővé tette az új ColorOS 12 nyilvános bétáját Indonéziában, Thaiföldön és Malajziában, kezdetben a Find X3 Pro 5G készüléken. A globális bevezetés lépésről lépésre folytatódik további országokban és eszközökön 2021 és 2022 folyamán. A ColorOS 12 több mint 110 OPPO készüléktípus és 150 millió felhasználó számára kínál teljesen megújult felhasználói felületet és új megoldásokat.

2021. október 16. 14:33

Új, az adatok korának megfelelő, rugalmas NAS-rendszerek

A Dell Technologies bejelentette új Dell EMC PowerScale rendszerét, amely a világ legrugalmasabb, bővíthető NAS-megoldása. A legutolsó generációban megtalálható fejlesztések rugalmasabb lehetőségeket kínálnak a felhasználás, a felügyelet és a biztonság terén, amelyek elkerülhetővé teszik a különböző silószerű adattárolást. Segítségükkel a strukturálatlan adatok kezelése hatékonyabbá tehető. 

2021. október 16. 12:40

Újabb extrákat kínál a Telenor a Hiper tarifák előfizetőinek

A Telenornál a Hiper tarifák előfizetői eddig is igénybe vehettek kifejezetten az előfizetésükhöz kapcsolódó extra szolgáltatásokat, kedvezményeket, ezek köre pedig most tovább bővül. Készülékvásárlás esetén 30 napon belüli elállási lehetőséget és cseregaranciát, illetve okoskiegészítőre járó állandó kedvezményt vehetnek igénybe, és az ügyfélszolgálat kényelmi lehetőségei is bővültek számukra.

2021. október 16. 10:31

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hosszabbít Az Év Honlapja Pályázat

2021. október 15. 18:12

Google: környezetbarát keresési funkciók érkeztek

2021. október 7. 17:13

Radikális változások jönnek a Google keresésben: itt a MUM!

2021. szeptember 30. 19:07

Megújul a Vodafone vezetékes internet és TV portfoliója

2021. szeptember 29. 11:20