A digitalizációt is a klímavédelem szolgálatába állítaná Bécs

forrás: Prím Online, 2021. október 15. 09:59

Miként tehetik a digitális szolgáltatások és eszközök klímabarátabbá a városokat? Milyen technológiai kihívásokkal jár a városok együttműködése és hálózatosodása? Ilyen és hasonló kérdésekre keresik a választ a Digital Days konferencián, amelyet 2021. október 18-19-én rendeznek meg Bécsben. 

A digitalizáció és a fenntarthatóság kölcsönhatásai, a digitális technológiákban rejlő lehetőségek, ezek szerepe a klímacélok megvalósításában – ezek a fő témái az idei Digital Days konferenciának, amelyet „Zseniálisan digitális: a fenntartható Bécs” mottóval rendeznek meg. A kétnapos rendezvényen politikai, közigazgatási, gazdasági és tudományos szakemberek a közönséggel közösen járják körbe a digitalizáció és a fenntarthatóság összekapcsolásának lehetőségeit és határait annak érdekében, hogy a városok megvalósíthassák klímavédelmi céljaikat és együttműködhessenek ezen a területen. 

 

 

Elisabeth Oberzaucher, a Bécsi Egyetem viselkedésbiológusa nyitóbeszédében például arra keresi majd a választ, miként lehet úgy kialakítani az okosvárosokat, hogy azzal egyidejűleg azok minden lakójánál ösztönözzék a fenntarthatóságra való törekvést. 

 

A 2021. október 18-19. között az Erste Campuson és online megtartott konferenciának két angol nyelvű nemzetközi panele is lesz, amelyen Bécs mellett Krakkó, Zágráb, Ljubljana, Szófia, Prága, Berlin, Amszterdam és a Svájci Smart City Szövetség képviselői is részt vesznek. Szó lesz többek között arról, hogy az új digitalizációs technológiák mennyiben járulhatnak hozzá a projektek sikeres megvalósításához, illetve ezek átadásához más városok számára. Hiszen a digitális standardizáció megkönnyíti az együttműködést és a valós időben történő hálózatépítést. Melyek azok a területek, ahol a digitális technológiák támogatják a városok közötti tapasztalatcserét és az egymástól tanulást, és hol van az a pont, ahol már akadályozzák? 

 

Pódiumbeszélgetés a tavalyi Digital Days konferencián / Urban Innovation Vienna / David Bohmann

 

Előadások, workshopok, a 10 éves évfordulóját ünneplő Open Data Wien és Digital Girls Hackathlon is szerepelnek a konferencia programján. A rendezvény lezárásaként negyedik alkalomal ítélik oda a Hedy Lamarr-Díjat. A tízezer euróval dotált elismerést olyan osztrák kutatónők vehetik át, akik kiemelkedő teljesítményt nyújtottak az információtechnológia területén. 

 

A rendezvényen a részvétel ingyenes. Regisztráció és live-stream: https://didays.digitalcity.wien/

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05