Mennyibe kerül egy programozó képzés Budapesten?

forrás: Prím Online, 2021. október 18. 09:10

Milyen árakért cserébe érhető el manapság egy programozó képzés Budapesten? Mi jellemzi az egyes szolgáltatók és intézmények árszabását, illetve mi mindenre érdemes figyelni akkor, amikor a leginkább optimális lehetőség kiválasztása a feladat?

Ezekkel a kérdésekkel foglalkozunk kiemelten is a bejegyzésben, remélhetőleg praktikus segédletet biztosítva ezáltal a minél könnyebb és hatékonyabb választáshoz.

 

Mennyibe kerül manapság egy programozó képzés Budapesten?

 

Nyilván a kérdés megválaszolásához szükséges felmérni azt, hogy mennyire mély és összetett programozó tudás elsajátítása a cél. Ehhez pluszban az is lényeges tényezőnek számíthat, hogy van-e bármiféle előzetes tudás vagy végzettség a területen.
 


Mindezen felül a programozást oktató intézmények árazási modellje is eltérő lehet. Ugyanakkor azzal mindenképp érdemes számolni, hogy a 4-600 ezer forintos szint alatt nehéz felnőttképzés keretei között programozást tanító helyet találni.

 

Persze egy komolyabb, összetettebb tudást átadó programozó képzésért adott esetben az 1 millió forintot is érdemes lehet kifizetni. Mondhatni adja magát a kérdés, hogy mikor?

 

Megéri-e beruházni a programozó képzés anyagi részébe?

 

Kétféle eshetőség meglétekor egyértelműen. Egyrészt akkor, ha hosszabb távon gondolkodunk a programozói karrier kialakításában. Másrészt akkor, hogyha a főváros mint lokáció ideális lehet a számunkra.

 

Amennyiben mindkét tényező fennáll, akkor kedvező lépésnek számíthat a programozó képzés Budapesten történő keresése. Már csak abból a megfontolásból is, hogy a tanulás, a tapasztalás és a tudásbővítés ősidők óta az egyik legjobb befektetésnek számít. Ebben segít a Codeberry programozó képzésekről szóló cikke.

 

Már csak az merülhet fel persze kérdésként, hogy az ár mellett mi mindent lehet még indokolt megfontolni a keresésnél.

 

Az ár mellett mi alapján érdemes választani a programozó képzések között?

 

Mindenképp az lehet a célravezető, ha több oktatási szervezet és intézmény kínálatát is sikerül alaposan tanulmányozni. Az ár tényezője mellett szintén lényeges tényezőnek bizonyulhat többek között az oktatás tematikája, az oktatók felkészültsége, no és persze a képzés időtartama.

 

Mindezen felül érdemes lehet kalkulálni a választott intézmény szellemiségével és attitűdjével is. Mindig jobb érzés olyan helyen tanulni és fejlődni, ahol a többiek mentalitása, gondolkodása és attitűdje szinkronban van velünk.

 

A felsoroltakon túl indokolt lehet még arra is gondolni, hogy egy alapszintű programozói tudás elsajátítását követően adottak lehetnek-e a feltételek a tudás bővítésére. Vagyis ha egy-egy oktatási intézmény lehetőséget biztosít a későbbi specializációra, az mindenképp extra hozzáadott értéket jelenthet.

 

Ezek mind-mind mérlegelendő szempontok akkor, amikor a szóba jöhető programozó képzések között kellene kiválasztani a leginkább testhezálló opciót. 

Kulcsszavak: képzés programozó

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09