Hazánkban nyílt meg Közép-Európa legnagyobb gamer és esport központja

forrás: Prím Online, 2021. október 20. 18:46

Budapesten egy lenyűgöző, világszínvonalú helyet nyitottak meg nemcsak a videójátékosok számára, hanem minden olyan érdeklődőnek, aki egy kicsit kiszakadna a hétköznapokból. A teljesen egyedi kialakítású Gamerland falai között többszereplős, különleges csapat- és sportjátékok, virtuális valóság és versenyszimulátorok által kapcsolódhatnak ki a vendégek. Ezen felül az Óbudán található központban Esport Aréna, profi gamer PC-k, konzolok és egyedi dizájnnal kialakított tematikus helyszínek is találhatók. 

Több mint 1000 négyzetméteren terül el, saját konyhával és bárpulttal rendelkezik, így kiváló helyszínként szolgál kiállításokhoz, expókhoz és előadásokhoz. A különtermeket pedig arra találták ki, hogy kisebb-nagyobb társaságok elvonuljanak, és ünnepeljenek, születésnapi összejövetelt, legénybúcsút, csapatépítőt szervezzenek, hogy a különleges alkalom még különlegesebb legyen!

 

 

Morvai Balázs, a Gamerland vezetője elárulta, másfél évet készültek, hogy megnyithassák a várva várt, kuriózumnak számító helyszínt. 

 

 

- Szerettünk volna egy olyan egyedi helyet nyitni, ahol a gamerek és szórakozni vágyók egyaránt kikapcsolódhatnak, a különleges játékok, eszközök és nem utolsó sorban a látvány miatt. Ez az a hely, ahol nem jön zavarba a személyzet, ha megkérdezik milyen FPS játékok vannak, vagy hogy hány hertzes a monitor. Minden úgy van kialakítva, hogy otthon érezzék magukat az érdeklődők. High-tech rendszerrel, hűségprogramokkal, változatos, az országban egyedülálló gépparkkal és ízletes ételekkel várjuk a kikapcsolódni vágyókat - mondta Morvai Balázs, aki csapatával együtt szeretné, ha Magyarország fel tudná venni a lépést nemzetközi szinten is az esport piacon. 

 

 

- A Gamerland ebben úgy tudja kivenni a részét, hogy biztosít egy helyet teljes infrastruktúrával, ahol folyamatos napi és heti programok, versenyek várják a hétköznapi gamereket és az esportolókat egyaránt. Célunk az, hogy minél több esport piacon jelenlévő szereplővel együttműködve, minél több programot szervezhessünk a magyar gaming közösség számára. A közösségépítés eredményeként pedig szeretnénk, ha minél több sikeres esportolót tudna hazánk kinevelni.

 

 

Profi gépek az igazán profiknak

- Nagy teljesítményű számítógépek és konzolok mellett, VR és retro arcade játékokkal, versenyszimulátorokkal, bootcamp szobával, foci arénával és bunyós ketreccel is várjuk a vendégeket. Ráadásul a nemzetközi mintára készült Esport Arénánkban Közép-Európában egyedülálló, 3 méter átmérőjű Samsung The Wall microLED-falon élvezhetik a házi versenyeket, a magyar esport bajnokság döntőit és - reményeink szerint minél hamarabb - külföldi csapatok meccseit. Jelenleg 25 db felsőkategóriás gamer számítógép várja a PC játékok megszállottjait, hogy kihozhassák magukból a legtöbbet. Maximális gyorsaság, zéró akadás és folytonos támogatás a személyzet részéről garantált. Legyen szó néhány baráti mérkőzésről, felkészülésről vagy magánbajnokságról, korszerű gépeink készen állnak a kihívásokra. 

 

 

Összekovácsoló erő a közös játékokban

- Nagyon fontosnak tartom, hogy a játékokkal eltöltött időnek legyen valami pozitív hatása, adott esetben ez a közösségépítés. Ha a digitálisan megismert társakból barátokká válnak a Gamerlandben, máris kivettük a részünket egy kicsit a társadalmi értékteremtésből. Sok olyan emberrel találkoztam, akik az online játéknak és az ebből származó offline közösségi találkozóknak köszönhetően tettek szert barátokra, és szakadtak ki a magányból. Úgy vélem, hogy a jelenlegi vírushelyzet miatt talán még nagyobb szerepe van ennek mint bármikor.

 

 

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Ellentmondás az adatokban

A legtöbb vállalat az adatok mennyiségének ugrásszerű növekedésére inkább teherként, mintsem előnyként tekint – derül ki a Forrester Consulting nemzetközi kutatásából, amelyet a Dell Technologies megrendelésére készített. Túlterheli a használt technológiai megoldásokat, az emberi erőforrásokat és a folyamatokat a hatalmas mennyiségű, sokféle adat gyors áramlása. A cégeknek vannak adathasználati céljaik – és sokan közülük úgy vélik, a működésük adatvezérelt –, de számos akadály lassítja őket. Ilyen akadály például az adathasználati szakértelem hiánya, az adatok elkülönített gyűjtése, az elszigetelt vállalati egységek, a manuális folyamatok, valamint az adatvédelmi és biztonsági hiányosságok. 

2021. december 6. 20:01

Már az Apple Music alkalmazás is elérhető az LG okostévéin

Tovább bővül az LG webOS platform által kínált otthoni szórakozási lehetőségek köre: már az Apple Music zenestreaming-szolgáltatás is elérhető az LG Electronics (LG) okostelevízióin.

2021. december 6. 18:22

Három évig tartó fejlesztési munkálatok végéhez ért a DIGI

Három évig tartó vezetékes hálózat fejlesztési munkálatokat zár le 2021 decemberében a DIGI. Az újításoknak köszönhetően a vállalat 16 vidéki nagyvárost is lefedő gerinchálózata saját optikai hálózaton kapcsolódik a budapesti központhoz. 

2021. december 6. 16:50

Gyors és felhasználóbarát töltés az ABB megoldásával

Az ABB bevezeti a Plug N Charge technológiát, amely egyszerűsíti, és még gördülékenyebbé teszi az elektromos járművek töltését és aztán a fizetést. A Pug N Charge alkalmazása esetén az elektromos autó vezetőjének csak annyi dolga lesz, hogy a járművel beáll a töltési ponthoz, majd a töltővezetéket csatlakoztatja az autóhoz. A töltési folyamat automatikusan indul, majd a folyamat végén a fizetés szintén automatikusan engedélyezve lesz.

2021. december 6. 15:13

A Nothing ear (1) fülhallgató fekete változata Magyarországra is megérkezik

A Nothing bejelentette, hogy első terméke, az ear (1) fülhallgató már fekete változatban is elérhető. A pehelysúlyú, teljesen vezeték nélküli fülhallgató matt fekete gumiharanggal, átlátszó tokban érkezik. Az új színváltozat az eredeti ear (1) specifikációihoz hasonlóan akár 34 órányi használatot biztosító tokkal, 11,6 milliméteres hangszóróval és aktív zajszűréssel érkezik.

2021. december 6. 13:45

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

December elején nyit az első magyar kriptotőzsde

2021. november 30. 21:13

Dr. Charaf Hassan a Vodafone Magyarország Alapítvány kuratóriumának új elnöke

2021. november 18. 16:49

A Magyar Telekom 2021. harmadik negyedévi eredményei

2021. november 9. 21:45

Magyar innováció nyert ezüstérmet az év egyik legfontosabb egészségügyi startup versenyén

2021. október 30. 14:59