Hazánkban nyílt meg Közép-Európa legnagyobb gamer és esport központja

forrás: Prím Online, 2021. október 20. 18:46

Budapesten egy lenyűgöző, világszínvonalú helyet nyitottak meg nemcsak a videójátékosok számára, hanem minden olyan érdeklődőnek, aki egy kicsit kiszakadna a hétköznapokból. A teljesen egyedi kialakítású Gamerland falai között többszereplős, különleges csapat- és sportjátékok, virtuális valóság és versenyszimulátorok által kapcsolódhatnak ki a vendégek. Ezen felül az Óbudán található központban Esport Aréna, profi gamer PC-k, konzolok és egyedi dizájnnal kialakított tematikus helyszínek is találhatók. 

Több mint 1000 négyzetméteren terül el, saját konyhával és bárpulttal rendelkezik, így kiváló helyszínként szolgál kiállításokhoz, expókhoz és előadásokhoz. A különtermeket pedig arra találták ki, hogy kisebb-nagyobb társaságok elvonuljanak, és ünnepeljenek, születésnapi összejövetelt, legénybúcsút, csapatépítőt szervezzenek, hogy a különleges alkalom még különlegesebb legyen!

 

 

Morvai Balázs, a Gamerland vezetője elárulta, másfél évet készültek, hogy megnyithassák a várva várt, kuriózumnak számító helyszínt. 

 

 

- Szerettünk volna egy olyan egyedi helyet nyitni, ahol a gamerek és szórakozni vágyók egyaránt kikapcsolódhatnak, a különleges játékok, eszközök és nem utolsó sorban a látvány miatt. Ez az a hely, ahol nem jön zavarba a személyzet, ha megkérdezik milyen FPS játékok vannak, vagy hogy hány hertzes a monitor. Minden úgy van kialakítva, hogy otthon érezzék magukat az érdeklődők. High-tech rendszerrel, hűségprogramokkal, változatos, az országban egyedülálló gépparkkal és ízletes ételekkel várjuk a kikapcsolódni vágyókat - mondta Morvai Balázs, aki csapatával együtt szeretné, ha Magyarország fel tudná venni a lépést nemzetközi szinten is az esport piacon. 

 

 

- A Gamerland ebben úgy tudja kivenni a részét, hogy biztosít egy helyet teljes infrastruktúrával, ahol folyamatos napi és heti programok, versenyek várják a hétköznapi gamereket és az esportolókat egyaránt. Célunk az, hogy minél több esport piacon jelenlévő szereplővel együttműködve, minél több programot szervezhessünk a magyar gaming közösség számára. A közösségépítés eredményeként pedig szeretnénk, ha minél több sikeres esportolót tudna hazánk kinevelni.

 

 

Profi gépek az igazán profiknak

- Nagy teljesítményű számítógépek és konzolok mellett, VR és retro arcade játékokkal, versenyszimulátorokkal, bootcamp szobával, foci arénával és bunyós ketreccel is várjuk a vendégeket. Ráadásul a nemzetközi mintára készült Esport Arénánkban Közép-Európában egyedülálló, 3 méter átmérőjű Samsung The Wall microLED-falon élvezhetik a házi versenyeket, a magyar esport bajnokság döntőit és - reményeink szerint minél hamarabb - külföldi csapatok meccseit. Jelenleg 25 db felsőkategóriás gamer számítógép várja a PC játékok megszállottjait, hogy kihozhassák magukból a legtöbbet. Maximális gyorsaság, zéró akadás és folytonos támogatás a személyzet részéről garantált. Legyen szó néhány baráti mérkőzésről, felkészülésről vagy magánbajnokságról, korszerű gépeink készen állnak a kihívásokra. 

 

 

Összekovácsoló erő a közös játékokban

- Nagyon fontosnak tartom, hogy a játékokkal eltöltött időnek legyen valami pozitív hatása, adott esetben ez a közösségépítés. Ha a digitálisan megismert társakból barátokká válnak a Gamerlandben, máris kivettük a részünket egy kicsit a társadalmi értékteremtésből. Sok olyan emberrel találkoztam, akik az online játéknak és az ebből származó offline közösségi találkozóknak köszönhetően tettek szert barátokra, és szakadtak ki a magányból. Úgy vélem, hogy a jelenlegi vírushelyzet miatt talán még nagyobb szerepe van ennek mint bármikor.

 

 

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A fényezőkabinokban dől el a járműjavító műhelyek sorsa

Olyan időket élünk, amikor a vállalkozások működésének egyik legfontosabb alapja a rugalmas alkalmazkodás. Mégpedig akár egyik napról a másikra. Nem kivétel ez alól a fényezési szektor sem, ahol az újabb és újabb nehézségek immár évek óta gyors egymásutánban követik egymást, fellélegzésre sem hagyva időt. Minden korábbinál szükségesebbé vált a költségek racionalizálása és a teljesítmény optimalizálása, nemcsak a profit növelésének, de az ügyfélkör megtartásának érdekében is.

2022. december 1. 20:47

Fejlessze a játékok hangzását a vadonatúj Philips TAG5106 fejhallgatóval

Az MMD, vezető kijelzőspecialista és a Philips monitors márka licencpartnere örömmel jelenti be egy vadonatúj prémium gaming headset bevezetését, amelyet a kényelem, a kiváló hangzás és a fejlett vezeték nélküli technológiák ideális kombinációját kereső játékosok számára terveztek. 

2022. december 1. 19:54

Először került magyar cég a fejvadászok toplistájának élére

A fejvadászcégek között a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. lett az első a Budapest Business Journal (BBJ) – Book of Lists friss rangsorában. Idén először került magyar cég a lista élére. Dr. Molontay Patrik ügyvezető igazgató a munkaerőpiaci trendekről meglepő tényeket is közölt, előfordul, hogy a jelöltek már a jelenlegi fizetésük dupláját jelölik meg bérigényként.

2022. december 1. 18:30

Véget ért a V4-országok digitális készségeinek felmérése

Lezárult a visegrádi országok fiataljai körében zajló IT Fitneszteszt: a projekt keretében 3324 hazai diák és 133 tanár tesztelte le digitális készségeit, ötven százaléknál jobb eredményt a diákok közel 29 százaléka, és a tanárok több mint 61 százaléka ért el. Az eredmények részletes elemzése jelentős segítséget nyújthat az oktatási szektor és a munkaerőpiac fejlesztésén dolgozó kormányzati szereplőknek is.

2022. december 1. 16:58

Új Dell PowerEdge megoldások a fenntarthatóbb adatközpontokért

A Dell Technologies bejelentette a Dell PowerEdge szerverek következő generációját, amely 4. generációs AMD EPYC processzorokkal rendelkezik. Az új rendszereket, amelyek minden eddiginél jobb alkalmazásteljesítményt nyújtanak, arra tervezték, hogy az ügyfelek hatékonyabban megbirkózhassanak napjaink kihívást jelentő, számításközpontú munkafolyamataival, például az adatok elemzésével.

2022. december 1. 15:25

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Innovatív építőipari vállalkozás vezetőit díjazta a FIVOSZ

2022. november 29. 12:39

December 1. éjfélig lehet nevezni 'Az Év Honlapja’ pályázatra!

2022. november 23. 09:55

Az energiatárolás lehet a válság megoldásának kulcsa

2022. november 18. 09:55

Iskolák is lehetnek a kiberbűnözők célpontjai?

2022. november 7. 15:56