Hazánkban nyílt meg Közép-Európa legnagyobb gamer és esport központja

forrás: Prím Online, 2021. október 20. 18:46

Budapesten egy lenyűgöző, világszínvonalú helyet nyitottak meg nemcsak a videójátékosok számára, hanem minden olyan érdeklődőnek, aki egy kicsit kiszakadna a hétköznapokból. A teljesen egyedi kialakítású Gamerland falai között többszereplős, különleges csapat- és sportjátékok, virtuális valóság és versenyszimulátorok által kapcsolódhatnak ki a vendégek. Ezen felül az Óbudán található központban Esport Aréna, profi gamer PC-k, konzolok és egyedi dizájnnal kialakított tematikus helyszínek is találhatók. 

Több mint 1000 négyzetméteren terül el, saját konyhával és bárpulttal rendelkezik, így kiváló helyszínként szolgál kiállításokhoz, expókhoz és előadásokhoz. A különtermeket pedig arra találták ki, hogy kisebb-nagyobb társaságok elvonuljanak, és ünnepeljenek, születésnapi összejövetelt, legénybúcsút, csapatépítőt szervezzenek, hogy a különleges alkalom még különlegesebb legyen!

 

 

Morvai Balázs, a Gamerland vezetője elárulta, másfél évet készültek, hogy megnyithassák a várva várt, kuriózumnak számító helyszínt. 

 

 

- Szerettünk volna egy olyan egyedi helyet nyitni, ahol a gamerek és szórakozni vágyók egyaránt kikapcsolódhatnak, a különleges játékok, eszközök és nem utolsó sorban a látvány miatt. Ez az a hely, ahol nem jön zavarba a személyzet, ha megkérdezik milyen FPS játékok vannak, vagy hogy hány hertzes a monitor. Minden úgy van kialakítva, hogy otthon érezzék magukat az érdeklődők. High-tech rendszerrel, hűségprogramokkal, változatos, az országban egyedülálló gépparkkal és ízletes ételekkel várjuk a kikapcsolódni vágyókat - mondta Morvai Balázs, aki csapatával együtt szeretné, ha Magyarország fel tudná venni a lépést nemzetközi szinten is az esport piacon. 

 

 

- A Gamerland ebben úgy tudja kivenni a részét, hogy biztosít egy helyet teljes infrastruktúrával, ahol folyamatos napi és heti programok, versenyek várják a hétköznapi gamereket és az esportolókat egyaránt. Célunk az, hogy minél több esport piacon jelenlévő szereplővel együttműködve, minél több programot szervezhessünk a magyar gaming közösség számára. A közösségépítés eredményeként pedig szeretnénk, ha minél több sikeres esportolót tudna hazánk kinevelni.

 

 

Profi gépek az igazán profiknak

- Nagy teljesítményű számítógépek és konzolok mellett, VR és retro arcade játékokkal, versenyszimulátorokkal, bootcamp szobával, foci arénával és bunyós ketreccel is várjuk a vendégeket. Ráadásul a nemzetközi mintára készült Esport Arénánkban Közép-Európában egyedülálló, 3 méter átmérőjű Samsung The Wall microLED-falon élvezhetik a házi versenyeket, a magyar esport bajnokság döntőit és - reményeink szerint minél hamarabb - külföldi csapatok meccseit. Jelenleg 25 db felsőkategóriás gamer számítógép várja a PC játékok megszállottjait, hogy kihozhassák magukból a legtöbbet. Maximális gyorsaság, zéró akadás és folytonos támogatás a személyzet részéről garantált. Legyen szó néhány baráti mérkőzésről, felkészülésről vagy magánbajnokságról, korszerű gépeink készen állnak a kihívásokra. 

 

 

Összekovácsoló erő a közös játékokban

- Nagyon fontosnak tartom, hogy a játékokkal eltöltött időnek legyen valami pozitív hatása, adott esetben ez a közösségépítés. Ha a digitálisan megismert társakból barátokká válnak a Gamerlandben, máris kivettük a részünket egy kicsit a társadalmi értékteremtésből. Sok olyan emberrel találkoztam, akik az online játéknak és az ebből származó offline közösségi találkozóknak köszönhetően tettek szert barátokra, és szakadtak ki a magányból. Úgy vélem, hogy a jelenlegi vírushelyzet miatt talán még nagyobb szerepe van ennek mint bármikor.

 

 

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egyensúly a kényelem és a csatlakoztathatóság között

Az ideális monitornak bármilyen irodában robusztusságot, kényelmet és komfortot kell nyújtania a felhasználónak. A mindennapi munka nehézségeihez tervezett Philips monitors 243S1 minden tulajdonsággal rendelkezik, ötvözi a kényelmes felhasználói élményt, a jó képminőséget, a teljesítményt és a tartósságot.

2022. január 24. 20:05

Mesterséges intelligencián alapuló távdiagnosztikai megoldást mutatott be a Vodafone és az Innomed

A Vodafone Magyarország okostelefonokkal és SIM-kártyákkal támogatja az Innomed Medical Zrt.-t., hogy elősegítse telemetriás EKG-rendszerük széles körű terjedését. Az Innomed digitális megoldása révén a páciensek kezelőorvosai távolról, okoseszközeik segítségével tudják ellátni a betegfelügyeletet, lecsökkentve ezáltal a szívbeteg, illetve szívműtéten átesett betegek kórházi ellátási idejét. A fejlesztés az Innomed és a Vodafone több éves partneri kapcsolatának köszönhetően jött létre. Az eszköz működését a Vodafone egy különleges sajtóesemény keretében, a magyar jégkorong-válogatott játékosainak közreműködésével mutatta be a nagyközönségnek. 

2022. január 24. 18:29

2021 legnézettebb gyerekcsatornája lett a JimJam

Mértékadó, vezető márkává fejlődött a JimJam Magyarországon. A csatorna közönségaránya 2021-ben a 18-49 éves lakosság körében a Nielsen Közönségmérés adatai szerint 1,06 százalékot ért el, így megelőzve valamennyi hazánkban sugárzott gyermekcsatornát ebben a célcsoportban.

2022. január 24. 17:00

A 2022-es Samsung QLED és Lifestyle TV-k vezető minősítő intézetek tanúsítványait nyerték el

A Samsung 2022-es CES kiállításon bemutatott QLED és Lifestyle televízióit nemzetközileg elismert minősítő intézetek díjazták szemkímélő megoldásaikért és színtechnológiáikért. 

2022. január 24. 15:33

Legjobb nemzetközi munkáltatók között a HUAWEI magyarországi leányvállalata

A legjobb munkáltatóknak járó „TOP Employer 2022” elismerésben részesült a HUAWEI Technologies Hungary kiváló munkáltatói tevékenységéért. A multinacionális infokommunikációs cég magyarországi leányvállalata kiemelkedő eredményt ért el a többi között a tehetséggondozás és teljesítményértékelés terén. 

2022. január 24. 14:05

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új elnökséget választott az IAB Hungary

2022. január 21. 16:55

Ez a három újdonság határozza meg az online marketinget 2022-ben

2022. január 18. 15:29

Jön Magyarország legnagyobb e-kereskedelmi konferenciája

2022. január 12. 15:07

Már lehet regisztrálni az NMHH mobilkészülék-csere programjára

2022. január 7. 13:58