Együttműködés a Mercedes-Benz, a Stellantis és a TotalEnergies között

forrás: Prím Online, 2021. október 21. 18:37

A Stellantis, a TotalEnergies és a Mercedes-Benz megállapodást kötöttek arról, hogy a Mercedes-Benzt az Automotive Cells Company (ACC) új partnereként üdvözölhetik. A megállapodás célja, hogy megalkossák az elektromos autózás alappillérét jelentő, európai akkumulátort. A Mercedes-Benz belépése az ACC-be egyértelműen bizonyítja az iparág fejlődését. Emellett a belépést követően a partnerek vállalják, hogy 2030-ra legalább 120 GWh-ra növelik az ACC ipari kapacitását.

Az ACC legfőbb célja, hogy az elektromos járművekhez alkalmazható akkumulátorcellákat és modulokat fejlesszen és gyártson. Mindezt úgy, hogy nagy hangsúlyt fektet a biztonságra, a teljesítményre, a legmagasabb szintű minőség és a legalacsonyabb szén-dioxid-kibocsátás biztosítása mellett. Az ACC aktualizált kapacitási terve, több mint hétmilliárd eurós beruházást fog mozgósítani, amelyet különböző támogatásokból, saját- és külső tőkéből, valamint hitelből finanszírozza. Ennek az európai akkumulátornak a létrehozása, támogatni fogja a kontinenst a mobilitás területén az energetikai átállás kihívásainak kezelésében és biztosítani fogja az elektromos autóipar egyik kulcsfontosságú alkatrészével való ellátását.

 

A Saft, a TotalEnergies leányvállalata - amely több mint 100 éves tapasztalattal rendelkezik a hosszú élettartamú akkumulátorok és akkumulátor-rendszerek fejlesztése és gyártása területén - egy vezető globális mobilitási szereplő, amelyhez egy hasonló értékekkel rendelkező Stellantis is társult. Utóbbi vállalatnak egyértelmű küldetése, hogy élvonalbeli technológiával biztosítsa a mobilitás szabadságát mindenki számára egyedi, vonzó, megfizethető és fenntartható megoldásokon keresztül. Mindezek mellett a Mercedes-Benz kutatási és fejlesztési szakértelme, valamint a márkát meghatározó minőségi szabványai alapján az ACC gyártási létesítményeinek bővítéséhez nyújt támogatást.

 

 

"A Mercedes-Benz nagyon ambiciózus átalakítási tervet követ, és ez a beruházási stratégia mérföldkövet jelent a CO2-semlegesség felé vezető úton. Az ACC-vel együtt Európában fogunk akkumulátorcellákat és modulokat fejleszteni és a gyártást ezzel még hatékonyabbá tenni - a Mercedes-Benz egyedi követelményeihez igazodva" - mondta Ola Källenius, a Daimler AG és a Mercedes-Benz AG vezérigazgatója. "A Mercedes-Benz új partnerével az ACC célja, hogy európai telephelyein több mint kétszeresére növelje a kapacitást, és ezzel támogassa Európa ipari versenyképességét az akkumulátorcellák tervezése és gyártása terén."

 

"Nagy örömmel üdvözöljük a Mercedes Benz-t az ACC új partnereként. Ez a csatlakozás egyértelműen támogatja az európai akkumulátor megteremtésére irányuló törekvésünket. Együtt minden képességünket bevetjük, hogy hozzájáruljunk a mobilitás fenntartható fejlődéséhez. Ez a lépés egy újabb bizonyítéka annak, hogy a TotalEnergies széles körű energetikai vállalattá váljon, kiterjesztve tevékenységünk az elektromobilitás területére" - mondta Patrick Pouyanné, a TotalEnergies elnök-vezérigazgatója.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A gyárakban már bizonyítottak, most korallokat mentenek a digitális ikrek

Környezetvédelmi szervezetek, kutatóintézetek és a Siemens közösen dolgoznak azon, hogy a Föld legnagyobb és mindennapos veszélyben lévő korallzátonyairól digitális másolat készülhessen. Ennek több előnye is van: a virtuális ikerpár adatbankként, szimulációs térként és valós idejű információszolgáltatóként is funkcionálhat.

2023. február 2. 13:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2022 díjazottjai!

2023. január 27. 09:47

Látássérülteknek fejlesztett eszköz nyerte az LG versenyének fődíját

2023. január 26. 14:02

Közeleg a 31. Magyar Innovációs Nagydíj felhívás beadási határideje

2023. január 16. 18:51

A Bullitt műholdas szolgáltatása lefedettlenség esetén is biztosítja az üzenetküldést

2023. január 9. 15:46