Megerősítették a Magyar Telekom BBB+ hitelminősítését stabil kilátással

forrás: Prím Online, 2021. október 22. 16:59

A Scope Ratings GmbH a hitelminősítés éves felülvizsgálata eredményeként megerősítette a Magyar Telekom BBB+ kibocsátói hitelkockázati besorolását, amelyhez stabil kilátás tartozik, valamint a nem alárendelt, nem biztosított adósságához tartozó BBB+ minősítést egyaránt.

A megerősítés azt tükrözi, hogy a Scope Ratings GmbH megítélése szerint a Magyar Telekom erős és stabil pozícióval rendelkezik a hazai mobil és szélessávú piacon egyaránt. Ezzel a felülvizsgálattal a Társaság megfelel a Magyar Nemzeti Bank Növekedési Kötvényprogramja követelményeinek.

 

Daria Dodonova, a Magyar Telekom gazdasági vezérigazgató-helyettese elmondta: „Nagy örömömre szolgál, hogy sikerült megtartanunk a BBB+ minősítést stabil kilátással. Ez elismerést jelent a hazai mobil- és szélessávú piacokon betöltött piacvezető pozícióink, folyamatos jó teljesítményünk és a Magyar Telekom üzleti modelljének ellenállóképessége tekintetében. A minősítések ösztönöznek bennünket arra, hogy folytassuk hálózatfejlesztési beruházásainkat, amelyek az ország digitalizációjához is hozzájárulnak.”

 

A jelentés, a hitelminősítési módszertan, valamint a hitelminősítő által alkalmazott minősítési kategóriák a hitelminősítő társaság alábbi linkjén érhető el: https://www.scoperatings.com/#search/rating/detail/CR0000572156.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Dr. Charaf Hassan a Vodafone Magyarország Alapítvány kuratóriumának új elnöke

2021. november 18. 16:49

A Magyar Telekom 2021. harmadik negyedévi eredményei

2021. november 9. 21:45

Magyar innováció nyert ezüstérmet az év egyik legfontosabb egészségügyi startup versenyén

2021. október 30. 14:59

Hosszabbít Az Év Honlapja Pályázat

2021. október 15. 18:12