Három budai kerületben is elérhetővé váltak a TIER klímasemleges e-rollerjei

forrás: Prím Online, 2021. november 8. 15:02

Európa vezető mikromibilitási rollermegosztója bevette Budát is, már az I., II. és XII. kerületben is olyan TIER rollerekre pattanhatnak a felhasználók, amelyek akár a hegyvidékre jellemző meredek utakon is képesek felkapaszkodni. A TIER népszerű, klímasemleges elektromos rollerjei szeptemberben a VIII., IX. és XI. kerületben startoltak el, majd rövid időn belül a VI. és VII. kerületben is elérhetővé vált a szolgáltatás. Az újabb bővítéssel már összesen nyolc kerületre terjed ki a működési terület, Buda jelentős részén és a pesti belvárosban egyaránt igénybe vehetők a német társaság elektromos rollerjei.

A helyi önkormányzatokkal történő sikeres egyeztetést követően már az I., II. és XII. kerületben is elérhető a TIER e-rollermegosztó szolgáltatása. A felhasználók már Vízivárosban is közlekedhetnek a TIER elektromos rollerjeivel. A területen ugyan limitált számban parkolhatnak a TIER járművek, azonban szabadon áthaladhatnak a Vár környékét övező területeken. A TIER egy külön, a járművek szabályos parkolásának ellenőrzésére dedikált csapattal is rendelkezik, így az e-rollerezők fennakadások nélkül vehetik igénybe a szolgáltatást.

 

A II. és XII. kerületek szerviz területbe történő becsatolásával immár egy teljes kör megtehető Budapesten a TIER klímasemleges mikromobilitási járműveivel. A pesti oldalról a Petőfi hídon áthaladva, vagy a Margit híd felől megközelítve a budai oldalt, összefüggően körbejárható a főváros a TIER e-rollerek segítségével.

 

 

Az újonnan csatlakozó kerületek azért is jelentenek nagy előrelépést a mikromobilitási törekvések szempontjából, mert ezzel a budai oldal hegyes, lankás utcáin is hatékony és környezetbarát közlekedési lehetőség válik elérhetővé a felhasználók számára. A legmodernebb, újgenerációs “TIER V” elektromos rollerek sokoldalú felhasználásra alkalmas kialakításuknak köszönhetően képesek az emelkedőkön is jó tempóban haladni. A járművek egyedülállóan nagy kerekeiknek, széles lábtartójuknak, a láthatóságot biztosító első, hátsó lámpáiknak és indexeiknek, valamint kettős felfüggesztésüknek köszönhetően minden körülmények között biztonságos közlekedési lehetőséget kínálnak a fővárosiaknak.

 

„Alig több mint egy hónapja indult el a TIER Budapesten, de máris rengeteg pozitív visszajelzést kaptunk azzal kapcsolatban, hogy járműveink kiemelkedő felhasználói élményt nyújtanak a budapestiek számára. Örömmel tölt el, hogy a helyi önkormányzatokkal folytatott sikeres egyeztetéseknek köszönhetően immár nyolc kerületben vagyunk jelen, és olyan egyedülálló, hatékony és környezetbarát mikromobilitási szolgáltatást kínálhatunk az emberek részére, amelyek valóban megkönnyítik számukra a mindennapi városi közlekedést. A budai kerületek felé történő bővítéssel már teljes Budapest körbejárható TIER elektromos rollerrel” – mondta Lendvai Tímea, a TIER magyarországi City Managere.

 

A TIER rollereket a mobilapplikáció letöltése után 250 forintos feloldási díj ellenében percenként 50 forintért vehetik igénybe a felhasználók. A fizetés bankkártyával és a PayPal rendszerén keresztül egyaránt lehetséges.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Redmi A1: az eddigi legmegfizethetőbb Redmi

A Xiaomi bejelentette, hogy megkezdi a Redmi A1 sorozat értékesítését. Az új, belépő szintű Redmi termékcsaládot elegáns design és sokrétű funkcionalitás jellemzi, kiváló felhasználói élményt biztosítva már a 50.000 forint alatti árkategóriában is. 

2022. szeptember 28. 20:03

Az LG 13 díjat gyűjtött be a nemzetközi dizájnversenyen

Ismét számos kitüntetéssel jutalmazták az LG Electronics formatervezési megoldásait az International Design Excellence Awards (IDEA) díjátadón: a vállalat 13 elismerést gyűjtött be, köztük egy, a verseny rangos elismerésének számító Arany díjat. Az Amerikai Ipari Tervezők Társasága (Industrial Designers Society of America, IDSA) évente rendezi meg a világ egyik legfontosabb formatervezési versenyét, az IDEA-t, ahol az iF Design Awardhoz és a Red Dot Design Awardhoz hasonlóan az ipari formatervezés terén elért kivételes teljesítményeket értékeli.

2022. szeptember 28. 18:32

Már az EKG-t is figyeli a Huawei WATCH GT 3 Pro okosóra

A HUAWEI WATCH GT 3 Pro EKG alkalmazása megkapta az Európai Unió CE tanúsítványát, amely jelzi, hogy az applikáció megfelel a vonatkozó uniós szintű biztonsági, egészségügyi és környezetvédelmi előírásoknak. Mostantól a WATCH GT 3 Pro európai és magyarországi felhasználói az EKG-funkcióval elektrokardiogram mérést is végezhetnek, így kényelmesen nyomon követhetik szívritmusukat, ami hozzájárulhat a szívükkel kapcsolatos esetleges egészségügyi kockázatok proaktív kezelésében. Mindazok, akik már rendelkeznek HUAWEI WATCH GT 3 Pro modellel itthon, az EKG funkciót a Huawei Egészség applikációban történő szoftverfrissítéssel érhetik el. 

2022. szeptember 28. 16:55

Az ABB új kiberbiztonsági megoldást vezetett be

Az ABB bevezette az ABB Ability Cyber Security Workplace (CSWP) megoldását, mely úgy fokozza a kritikus ipari infrastruktúra védelmét, hogy az ABB-től és a harmadik féltől származó biztonsági megoldásokat egyetlen egyszerű, átfogó digitális platformba vonja össze. Azzal, hogy a kiberbiztonsági információk hozzáférhetőbbé és könnyebben kezelhetővé válnak, a mérnökök és az operátorok gyorsabban felismerhetik és orvosolhatják a problémákat, csökkentve ezzel a különböző kockázatoknak való kitettséget.

2022. szeptember 28. 13:58

Új lendületet kap az informatikatanárok továbbképzése

Jelentősen bővíti továbbképzési palettáját és kapacitását, hamarosan pedig digitális platformon köti össze a pedagógusokat az IT cégekkel az InfoTanár Mentor Program. A 2019-ben indított kezdeményezés a tech szektorból érkező anyagi és szakmai támogatással kap új lendületet: az Aliz, egy magyar központú, felhős technológiákkal foglalkozó nemzetközi IT cég karolja fel az informatikatanárok szakmai támogatásának ügyét.

2022. szeptember 28. 12:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Jól szerepeltek a magyar diákok a juniorok informatikai diákolimpiáján

2022. szeptember 26. 18:20

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2022. szeptember 21. 13:46

Hatalmas siker a tudományos Európa Bajnokságon

2022. szeptember 19. 18:00

’Az Év Honlapja’ pályázat 21. alkalommal keresi a legjobb honlapokat, applikációkat és digitális megoldásokat

2022. szeptember 7. 11:38