Három budai kerületben is elérhetővé váltak a TIER klímasemleges e-rollerjei

forrás: Prím Online, 2021. november 8. 15:02

Európa vezető mikromibilitási rollermegosztója bevette Budát is, már az I., II. és XII. kerületben is olyan TIER rollerekre pattanhatnak a felhasználók, amelyek akár a hegyvidékre jellemző meredek utakon is képesek felkapaszkodni. A TIER népszerű, klímasemleges elektromos rollerjei szeptemberben a VIII., IX. és XI. kerületben startoltak el, majd rövid időn belül a VI. és VII. kerületben is elérhetővé vált a szolgáltatás. Az újabb bővítéssel már összesen nyolc kerületre terjed ki a működési terület, Buda jelentős részén és a pesti belvárosban egyaránt igénybe vehetők a német társaság elektromos rollerjei.

A helyi önkormányzatokkal történő sikeres egyeztetést követően már az I., II. és XII. kerületben is elérhető a TIER e-rollermegosztó szolgáltatása. A felhasználók már Vízivárosban is közlekedhetnek a TIER elektromos rollerjeivel. A területen ugyan limitált számban parkolhatnak a TIER járművek, azonban szabadon áthaladhatnak a Vár környékét övező területeken. A TIER egy külön, a járművek szabályos parkolásának ellenőrzésére dedikált csapattal is rendelkezik, így az e-rollerezők fennakadások nélkül vehetik igénybe a szolgáltatást.

 

A II. és XII. kerületek szerviz területbe történő becsatolásával immár egy teljes kör megtehető Budapesten a TIER klímasemleges mikromobilitási járműveivel. A pesti oldalról a Petőfi hídon áthaladva, vagy a Margit híd felől megközelítve a budai oldalt, összefüggően körbejárható a főváros a TIER e-rollerek segítségével.

 

 

Az újonnan csatlakozó kerületek azért is jelentenek nagy előrelépést a mikromobilitási törekvések szempontjából, mert ezzel a budai oldal hegyes, lankás utcáin is hatékony és környezetbarát közlekedési lehetőség válik elérhetővé a felhasználók számára. A legmodernebb, újgenerációs “TIER V” elektromos rollerek sokoldalú felhasználásra alkalmas kialakításuknak köszönhetően képesek az emelkedőkön is jó tempóban haladni. A járművek egyedülállóan nagy kerekeiknek, széles lábtartójuknak, a láthatóságot biztosító első, hátsó lámpáiknak és indexeiknek, valamint kettős felfüggesztésüknek köszönhetően minden körülmények között biztonságos közlekedési lehetőséget kínálnak a fővárosiaknak.

 

„Alig több mint egy hónapja indult el a TIER Budapesten, de máris rengeteg pozitív visszajelzést kaptunk azzal kapcsolatban, hogy járműveink kiemelkedő felhasználói élményt nyújtanak a budapestiek számára. Örömmel tölt el, hogy a helyi önkormányzatokkal folytatott sikeres egyeztetéseknek köszönhetően immár nyolc kerületben vagyunk jelen, és olyan egyedülálló, hatékony és környezetbarát mikromobilitási szolgáltatást kínálhatunk az emberek részére, amelyek valóban megkönnyítik számukra a mindennapi városi közlekedést. A budai kerületek felé történő bővítéssel már teljes Budapest körbejárható TIER elektromos rollerrel” – mondta Lendvai Tímea, a TIER magyarországi City Managere.

 

A TIER rollereket a mobilapplikáció letöltése után 250 forintos feloldási díj ellenében percenként 50 forintért vehetik igénybe a felhasználók. A fizetés bankkártyával és a PayPal rendszerén keresztül egyaránt lehetséges.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Nem csak a nappaliban, hanem ipari csarnokokban is felbukkan majd az Apple Vision Pro

Közel négy hónapja mutatkozott be az Apple Vision Pro, és egyelőre nincs új hír a fejlesztés háza tájáról az akkor megismert paramétereken túl. A kiterjesztett és a virtuális valóság szemünk előtt való keverésére képes, fejen hordható eszköz szórakoztatóipari és irodai környezetben való felhasználásáról már sok szó esett, ugyanakkor az eszközben rejlő üzleti és ipari lehetőségekről egyelőre alig lehetett hallani. A Delta Systems Kft. fejlesztői összegyűjtöttek néhány olyan szemléletes példát, ahol nem csak látványosságként, hanem üzleti előnyt teremtő termelőeszközként is funkcionálhat a jövőben az Apple csodaszemüvege.

2023. szeptember 26. 15:44

Tiszántúlon fülledt az erotika

A Szexrandi.hu társkereső 2015-óta minden évben utánajár és Google Trends mutatói segítségével, hogy földrajzilag hol a legfogékonyabbak a magyarok a szexuális tartalmak iránt. Most ismét a nyilvánosság elé tárják a kutatás eredményeit, hogy tavaly nyár óta mely városokban volt fogékonyabb a lakosság az erotikus tartalmakra, és hol kerestek rá a legtöbben a szex szóra. Tavaly még fej fej mellett voltak a Dunántúli és a Tiszántúli települések, ám idén Kelet-Magyarország tartolt az interneten a szexuális témák iránti érdeklődésben.

2023. szeptember 26. 14:13

Innovatív bioműanyag projekt megvalósulásához járul hozzá az ABB

A megújuló és fenntartható vegyipar egyik úttörőjeként számontartott Avantium új üzemet épít, mellyel a fosszilis alapanyagokat fokozatosan kiváltó bioalapú műanyagokra való átállást kívánja előmozdítani. A hollandiai Delfzijlben található létesítmény egy olyan újszerű technológiát fog alkalmazni, amely a növényi cukrokat a polietilén-furanoátnak (PEF) nevezett következő generációs műanyaggá alakítja át.

2023. szeptember 26. 12:47

"Story in Sight": inspiráció és tudás a fotográfián keresztüli önkifejezésre

A Xiaomi a nagy elismertségnek örvendő Leica Akademie Instructor szakmai közösséggel és a híres fotóriporterrel, Giuseppe Nucci-val együttműködésben indította el "Story in Sight" elnevezésű projektjét. A kezdeményezés keretében a fényképészet iránt érdeklődő egyetemisták vehetnék részt szakmai workshopokon, amelyeken a vizuális történetmesélés módszereibe avatják be őket.

2023. szeptember 26. 11:21

Elismerték az Epson fenntarthatósági törekvéseit

Az Epson idén harmadjára nyerte el a DataMaster Lab GREEN Award díját, amellyel tintasugaras innovációját és általános fenntarthatósági erőfeszítéseit ismerték el. Ráadásul dupla elismerést zsebelhetett be a márka, ugyanis a terméktesztek során a DataMaster ötcsillagos értékelést adott az Epson AM-C többfunkciós tintasugaras másolóinak.

2023. szeptember 26. 09:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38

Harminc évre előre tekintenek a 30. MENTA konferencia előadói

2023. augusztus 31. 12:59