Már havi 560 millió aktív felhasználója van a HUAWEI alkalmazásáruházának

forrás: Prím Online, 2021. november 9. 14:13

Ugrásszerűen – egy év alatt 81%-kal – nőtt a HUAWEI Mobile Services-be (HMS) integrált alkalmazások száma, a havi aktív AppGallery felhasználók száma pedig meghaladta az 560 milliót– jelentette be a HUAWEI Technologies Lisszabonban, az éves fejlesztői konferenciáján. A vállalat a 2021-es Web Summit-on beszámolt legújabb, harmadik negyedéves ökoszisztéma-növekedési adatairól. Minden kulcsfontosságú mutató, az alkalmazások mennyisége, a regisztrált fejlesztők száma és a havi aktív felhasználók mennyisége (MAU) is nőtt. Ez megerősítette a HMS pozícióját, mint a harmadik legnagyobb globális mobil ökoszisztéma.

Bejelentette harmadik negyedéves ökoszisztéma-növekedési adatait Lisszabonban, a Web Summit fejlesztői konferencián a HUAWEI. A vállalat jelenleg 5,1 millió regisztrált fejlesztőt segít összekapcsolni több mint 730 millió HUAWEI készüléktulajdonossal világszerte. A HMS Core rendszerbe integrált alkalmazások száma egy év alatt 81%-kal, 173 ezerre nőtt, és az idei év első három negyedévében az AppGalleryben az összes letöltés száma több mint 332,2 milliárd volt világszerte, ami 13%-os éves növekedést jelent. Így a HMS továbbra is a világ harmadik legnagyobb mobil ökoszisztémája.

 

2018-as indulása óta a HUAWEI AppGallery több mint 560 millió aktív felhasználót ért el világszerte, ebből 42 milliót Európában. A vállalat emellett jelentős fejlődést ért el saját HMS-alkalmazásai terén is: a HUAWEI Petal Maps már havi 7 millió aktív felhasználóval rendelkezik Európában, a HUAWEI Petal Search pedig 32 millió aktív havi felhasználóval és 3000 partnerrel bír világszerte. Az AppGalleryben ma már a Google Playben elérhető appok 90%-a megtalálható, az alkalmazásáruház aktív felhasználói számának további növekedését érdemben segítheti, hogy a HUAWEI 2021 októberében bemutatta új zászlóshajó készülékét, a Nova9-et. 

 

 

Megújult a HUAWEI keresőmotorja

A vállalat saját intelligens alkalmazásai, a Petal Search, a Petal Maps és a Petal Assistant fejlesztése folyamatos: a konferencia keretében frissítették a Petal Search 2.0-t. A következő generációs, mesterséges intelligencia-vezérelt keresőmotor 20 különböző területen – úgy, mint a hírek, videók, vásárlás, repülőjáratok, helyi vállalkozások, és még sok más – kínál innovatív keresési élményt.

 

A közelmúltban Red Dot Design Awarddal jutalmazott Petal Maps már több mint 166 országban és régióban érhető el, jelenleg 20 millióan használják világszerte havonta. Legújabb frissítési csomag része többek között a nagy pontosságú helymeghatározás, a topográfiai megjelenítési mód, a sávszintű navigáció és a Map Studio. 

 

Elindult a HUAWEI Ads

A HUAWEI eszközökre készült, valós idejű hirdetési piac, a HUAWEI Ads mostantól világszerte elérhető médiaügynökségek és alkalmazás-kiadók számára. A platform lehetővé teszi a hirdetők számára, hogy elhelyezhessék reklámjaikat a HUAWEI ökoszisztémában, beleértve az eszközöket és az AppGalleryt valamint megjelenjenek a Petal Search-ben, más HUAWEI alkalmazásokban és több ezer harmadik féltől származó appban is. 2020. januári indulása óta a HUAWEI Ads napi forgalma elérte a 600 milliót Európában, és az AppsFlyer legfrissebb jelentése szerint az egyik leggyorsabban növekvő platform a kontinensen. A vállalat ösztönző programjának keretében a szolgáltatás ingyenes próbaverziót kínál. 

 

 

Fejlesztői kitek a HMS Core-ban

A vállalat az eseményen összesen 69 kitet és 21 738 API-t jelentett be, melyek versenyképesebb funkciók létrehozását segítik a HMS Core 6-ban. Ezek intelligens, kontextus- és forgatókönyv-alapú megoldásaikkal minőségi alkalmazások hozhatók létre több eszközön, beleértve az okostelefonokat, táblagépeket, okostévéket, viselhető okoseszközöket és audiotermékeket. Ráadásul ezek Androidon, HarmonyOS-en és iOS-en futó appok esetében is alkalmazhatók.

 

Új partnerségek

2021-ben a Huawei meglévő és új partnerkapcsolatokat épített ki vezető márkákkal, melyek számos területet fednek le a HMS-ben.  Legyen szó e-kereskedelemről, közlekedési integrációról a Petal Searchben és a Mapsben (iTaxi, Awin, Dott), mobilfizetésről (Curve, Lydia), vagy egészségügyről (Runtastic, Fifty). 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05