Vezető konténerbiztonsági vállalatot vásárol fel a SUSE

forrás: Prím Online, 2021. november 11. 11:10

A SUSE bejelentette, hogy megállapodást kötött a NeuVector Inc. felvásárlására. A kaliforniai központú szervezet vezetőnek számít a konténerek teljes életciklusára kiterjedő biztonságot kínáló megoldások piacán. A cég termékeivel végponttól végpontig terjedő védelmet nyújt a sebezhetőségek DevOps folyamatokban történő kiküszöbölésétől kezdve az automatizált biztonságon át egészen a compliance feltételek teljesítéséig. 

A 2015-ben alapított vállalat minden iparágat képes kiszolgálni, beleértve az olyan szigorúan szabályozott területeket is, mint például a pénzügyi és az állami szektor. A felvásárlásnak köszönhetően a SUSE még nagyobb biztonságot kínálhat a konténereket használó ügyfelei számára, és teljes körű, integrált megoldást nyújthat számukra a konténerek kezeléséhez és védelméhez.

 

Az akvizíció teljes ellenértéke 130 millió dollár, ebből 101 millió dollár a SUSE meglévő készpénzállományából származik, 29 millió dollár pedig 695 853 új részvény kibocsátásából. A SUSE a Rancher tavalyi, sikeres integrációjához hasonlóan jelentős keresztértékesítési potenciált lát a két szervezet ügyfélbázisában, és arra számít, hogy a kombinált kínálat új lehetőségeket nyit a SUSE értékesítési csatornájában. A SUSE korábbi elveihez és működéséhez hűen a NeuVector platform forráskódját is nyílttá fogja tenni. Azzal, hogy a NeuVector nyílt forráskódúvá válik, ez a megoldás lehet az első számú választás a Kubernetes-fürtök biztonságossá tételéhez az adatközpontokban, a felhőben és az edge környezetekben egyaránt.

 

 

A 451 Research friss elemzése alapján a konténerek biztonsága a legfontosabb tényező a felhőnatív platformok vállalati használatának növelése terén, különösen az erősen szabályozott és nagyobb védelmet igénylő iparágakban. Ezért is tartja fontosnak a SUSE, hogy integrálja a NeuVectort a SUSE Rancher vállalati konténerfelügyeleti megoldásba. Így végponttól végpontig terjedő biztonságot kínálhat bármilyen kritikus fontosságú környezetben, lefedve az összes, a konténeres alkalmazásokhoz kapcsolódó folyamatot a fejlesztéstől kezdve a telepítésen át a futtatásig. A megoldás képes más konténeres platformokkal és Kubernetes disztribúciókkal is együttműködni, és gondoskodni azok biztonságáról.

 

„Ügyfeleink világossá tették, hogy a biztonság kritikus fontosságú számukra a felhőalapú működéshez és a digitális átalakuláshoz, az akvizícióval pedig biztosíthatjuk nekik a védelemhez szükséges képességeket. Azzal, hogy integráljuk a NeuVectort a SUSE Rancherbe, egy rendkívül erős vállalati konténerkezelési és -biztonsági platformot hozhatunk létre, amely garantálja az ügyfeleink által elvárt, végponttól végpontig terjedő konténerbiztonságot. A NeuVector a Rancherhez hasonlóan hatékonyan kiegészíti meglévő termékeinket, és lehetővé teszi a belépést a gyorsan növekvő piacokra” – foglalta össze Melissa Di Donato, a SUSE vezérigazgatója.

 

A NeuVector évek óta együttműködik a SUSE-val, az ügyfelek már most is telepíthetik a NeuVector megoldást a SUSE Rancher alkalmazáskatalógusából. A felvásárlásnak köszönhetően a SUSE még biztonságosabb szoftvereket kínálhat a meglévő és a leendő SUSE Rancher ügyfelek számára, akik ezáltal egy teljesen integrált konténerbiztonsági megoldást vehetnek igénybe, amely lehetővé teszi számukra, hogy megvédjék rendszereiket és folyamataikat a rosszindulatú támadóktól. 

 

Az akvizíció révén a SUSE Rancher még hatékonyabban tudja támogatni a szervezeteket a kockázatkezelési feltételek teljesítésében az olyan erősen szabályozott iparágakban, mint a pénzügy, az egészségügy és a kormányzati szektor. A NeuVector egyedülálló módon képes hálózati ellenőrzést is végezni a konténerek biztonságának fenntartásához, ami a legerősebb védelmet nyújtja a lehető legkevesebb beavatkozással. A megoldás a nulla bizalom megközelítést is támogatja, amelyet egyre több ügyfél alkalmaz a biztonság erősítéséhez.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Érik a forradalom az alkalmazásfejlesztésben

Az IT-szektorban tomboló munkaerőhiány nem új keletű probléma: miközben jelenleg az USA-ban közel 1 millió betöltetlen pozíció van a területen, a hazai GDP csaknem 20%-át adó digitális gazdaság a kivándorlással, a kisadózó vállalkozásokat érintő szigorításokkal és az alapfokú oktatás kapcsolódó hiányosságaival küzd. Mindezt tetézi a járvány alatt pánikszerűen felpörgő digitalizációs igény, hiszen nagyságrendileg ötször több megrendelés érkezik manapság a fejlesztő cégekhez. 

2022. október 4. 17:08

Angliában is zöldülnek az ingatlanok

A tervek szerint 2022. év végén adják át az Egyesült Királyság első, a UK Green Building Council (UKGBC) nettó zéró károsanyagkibocsátási keretrendszere alapján tervezett kereskedelmi ingatlanát, a The Forge-ot. A mintegy 13 ezer négyzetméteres klímabarát épületegyüttesben az elérhető legmodernebb intelligens épületmenedzsment és energiagazdálkodási megoldásokat alkalmazzák majd az üzemeltetéskor, de már az építés során sikerült 25 százalékkal csökkenteni a CO2 kibocsátást egy hasonló volumenű beruházáshoz képest.

2022. október 4. 12:41

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Jól szerepeltek a magyar diákok a juniorok informatikai diákolimpiáján

2022. szeptember 26. 18:20

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2022. szeptember 21. 13:46

Hatalmas siker a tudományos Európa Bajnokságon

2022. szeptember 19. 18:00

’Az Év Honlapja’ pályázat 21. alkalommal keresi a legjobb honlapokat, applikációkat és digitális megoldásokat

2022. szeptember 7. 11:38