43 díjjal ismerték el a Samsung egyedülálló mérnöki és tervezői teljesítményét

forrás: Prím Online, 2021. november 17. 18:37

A Samsung 43 új termék- és szolgáltatásinnovációja nyerte el a CES 2022 Innovációs Díját, köztük négy, a Legjobb Innováció elismerést is a Consumer Technology Association (CTA) szervezettől. Az évente átadott Innovációs díjak a kiemelkedő formatervezésű és egyedi kialakítású eszközöket ismerik el számos termékkategóriában. 

A Samsung több különböző területen is jól szerepelt, a CTA pedig olyan innovációit is díjazta, amelyek a teljes iparágra és a felhasználók életére egyaránt hatással vannak. Idén a Samsung termékei számos kategóriában kerültek a legjobbak közé, mint például a számítógépes kiegészítők, a számítógépes hardverek és komponensek, a digitális képalkotás és fényképezés, a beágyazott technológiák, a gaming, a fülhallgatók és személyi audiórendszerek, az egészség és wellness, a háztartási gépek, az otthoni audiovizuális eszközök és kiegészítők, a mobileszközök és kiegészítők, az okosotthon megoldások, a szoftverek és mobilalkalmazások, a fenntarthatósági megoldások, a viselhető okoseszközök és a vizuális kijelzők. 

 

A CES Innovációs Díját a világhírű kiállítás tulajdonosa és szervezője, a Consumer Technology Association, CTA támogatja. Az idei, teljesen digitálisan megtartott esemény után a CES 2022 visszatér Las Vegasba. A januári rendezvényen Jong-Hee Han, a Samsung Vizuális kijelzők üzletágának vezetője és elnöke is a nyitóbeszédet tartó előadók között lesz. A Samsung képviselője január 4-én, kedden, helyi idő szerint 18:30-kor*  szólal fel a Las Vegas-i Venetian szálloda Palazzo báltermében. 

 

A Samsung díjnyertes termékei között a következők is megtalálhatók:

 

Innovációs Díjat nyertek:

Samsung Galaxy Z Fold3 5G – A Galaxy Z Fold3 a Samsung kiemelkedő kameratechnológiáját egy teljesen új kialakítású készülékben alkalmazza, ezzel díjat nyert a mobileszközök és kiegészítők, valamint a digitális képalkotás és fényképezés kategóriákban is. A Galaxy Z Fold3 a Samsung által elindított hajlítható kijelzős termékkategória legújabb csúcskészüléke. A kihajtható készülékek közül elsőként rendelkezik IPX8 vízállósággal, emellett megtalálható benne a Samsung első kijelző alatti kamerája és támogatja az S Pent**, mindezt egy 7,6 colos kijelzőn, amely összecsukva könnyen zsebre tehető. A formavilágnak és az egyedi mérnöki megoldásoknak köszönhetően a Galaxy Z Fold3 különleges felhasználói élményt kínál.

 

 

Samsung Galaxy Watch4 – Az egészség és wellness, valamint a viselhető okoseszközök kategóriában is díjazott Galaxy Watch4 újratervezett operációs rendszerével és felhasználói felületével, kifinomult kialakításával és új fitnesz funkcióival a Samsung eddigi legkiemelkedőbb okosórája. A Samsung legfejlettebb BioActive érzékelőjének köszönhetően a felhasználók megmérhetik a véroxigén szintjüket és a pulzusukat. Az új testösszetételmérővel tizenöt másodperc alatt megismerhető a vázizomzat tömege vagy a testzsírszázalék. Az új operációs rendszernek és a felhasználói felületnek köszönhetően a Galaxy Watch4 az eddigi legkönnyeben kezelhető Samsung okosóra, amely új korszakot nyit a viselhető eszközök fejlesztésében. 

 

 

Samsung Galaxy A Sorozat – A mobileszközök és kiegészítők kategória újabb nyertese a Galaxy A széria, amelynek öt különböző készüléke elérhető áron kínál számos innovatív megoldást a felhasználóknak. A sokoldalú kamerarendszerekkel látványos fotók készíthetők, a lenyűgöző kijelzőkön különleges élmény a tartalomfogyasztás, mindezek pedig hosszú ideig élvezhetők a hosszú élettartamú, gyorsan tölthető akkumulátorral. A Galaxy A sorozat készülékei közül bárki kiválaszthatja a számára legmegfelelőbbet, a 120 Hz frissítési rátájú kijelzővel és IP67 por- és vízállósággal érkező A52 5G-től egészen a Samsung legalacsonyabb árú 5G készülékéig, az A32 5G modellig. 

 

 

Samsung Galaxy Buds2 – A fülhallgatók és személyi audiórendszerek kategóriában díjazott Galaxy Buds2 innovatív megoldásaival a Samsung audiótermékeinek sikereire épít. Az újragondolt dizájnnak köszönhetően az elérhető árú Buds2 kisebb és könnyebb lett, így egész nap kényelmesen viselhető, valamint a felhasználók kedvenc funkciói is megtalálhatók rajta. A fülhallgatók aktív zajszűréssel, dinamikus kétutas hangszórókkal és továbbfejlesztett Környezeti hang móddal biztosítanak lenyűgöző hangzást. A Galaxy Buds2 prémium minőségű fülhallgató köszönhetően a legújabb hangtechnológiának és a stílusos megjelenésnek. 

 

 

Samsung Galaxy SmartTag+ – A SmartTag+ szintén a mobileszközök és kiegészítők kategóriában nyert díjat. Az okoseszközzel a felhasználók nyomon követhetik a mindennapi életük legfontosabb tartozékait. Az UWB***  technológiával a SmartTag+ képes meghatározni az egyes eltűnt tárgyak pontos helyzetét**** . Elég a Galaxy SmartTag+ eszközt a kulcscsomóhoz, pénztárcához vagy egy kisállat nyakörvéhez rögzíteni és azok sosem tűnnek el többé. Legyen a keresett tárgy a szomszéd szobában vagy akár egy másik utcában, a SmartThings Find szolgáltatással a kompatibilis Galaxy okostelefonok kijelzőjén AR jelzések vezethetik el a felhasználókat a SmartTag+ helyzetéhez.

 

Samsung 512GB DDR5 RDIMM ― A Samsung első 512GB DDR5 RDIMM memóriája nagyszerűen alkalmazható olyan újgenerációs technológiáknál, mint a mesterséges intelligenciához szükséges nagyteljesítményű számítógépek, a felhőszolgáltatások vagy az adatközpontok szerverei. Az 512GB-os modulban 40 integrált DRAM csomag található, mindegyikben nyolc darab 16Gb-os DDR5 lapkával. A magas kapacitású, nagy sebességű chipek fejlett alacsony feszültségű folyamattal működnek, a TSV technológia pedig megakadályozza a jelentős teljesítménycsökkenést. Ezeket a fejlesztéseket ismerték el a számítógépes hardverek és komponensek kategóriában. 

 

Samsung ISOCELL HP1 ― Az ISOCELL HP1 szenzor a beágyazott technológiák győztese, a vállalat első 200MP-es 0.64 μm-es mobil képérzékelőjeként. A HP1 16,384 x 12,288 képpontot biztosít az 1/1.22-es optikai formátumhoz. A 4x4-es pixel-binning technológiával a szenzor 16 különálló pixelből állít elő egy nagyméretű, 2.56 μm-es képpontot, így képes tiszta, 12,5 MP-es képeket készíteni még korlátozott fényviszonyok mellett is. A szenzor képes éles videókat készíteni ultramagas felbontásban, akár 8K-ban, 30 fps mellett.

________________

*  Közép-európai idő szerint január 5-én, 3:30-kor.

**  Az S Pen Fold Edition külön vásárolható meg.

***  Ultra-wideband, ultraszélessávú technológia.

****  A funkció az UWB technológiával rendelkező Galaxy készülékeken érhető el, beleértve a Galaxy Note20 Ultra, a Galaxy S21+, a Galaxy S21 Ultra, a Galaxy Z Fold2 és a Z Fold3 5G készülékeket.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05