MOVE 2021: Új mobilitási megoldásokkal alakítják át az elektromos flottákat

forrás: Prím Online, 2021. november 22. 11:17

A Bridgestone EMIA és leányvállalata, a Webfleet Solutions a világ egyik legnagyobb mobilitási rendezvényén, a londoni MOVE 2021-en mutatta be, milyen megoldásokat nyújt az elektromos flották népszerűsítésére. A kiállítás látogatói megismerkedhettek a WEBFLEET flottakezelő szoftverrel, amely újításként a flotta elektromossá alakításához használt tervezési funkcióval is bővült. A rendszer segítségével a vállalatok számára egyszerűbbé válik az elektromos flottára történő átállás. A Webfleet Solutions adatai szerint azért is fontos ez a változás, mivel Európa haszongépjárműveinek akár 61%-a lecserélhető lenne elektromos járművekre.*

Az elektromos flották üzemanyagot és pénzt takarítanak meg üzemeltetőik számára, miközben segítenek csökkenteni a szén-dioxid-kibocsátást is. Az elektromos flottákra való átállás több akadályba is ütközhet: a hatótávolsággal kapcsolatos félelmek, illetve az infrastruktúra vélt hiánya – amelyet a Bridgestone a nemrég bemutatott EVBox partnerséggel kíván kezelni. A Webfleet Solutions segíti a menedzsereket és a vállalkozásokat az elektromos átállásban, miközben a kifejlesztett szoftvere a hatékonyságot növeli.

 

Elektromos flottára váltás

A jelenleg érvényes szén-dioxid-kibocsátásra vonatkozó szigorúbb szabályozások és az elektromos átállást támogató pénzügyi támogatások miatt – kiegészülve az egyéni és üzleti szinten jelentkező fenntarthatóbb életvitel iránti törekvésekkel – az elektromos flották kialakítása az üzemeltetők egyik prioritása. A Webfleet Solutions lehetővé teszi az elektromos járművek hatékony irányítását, a hatékony és eredményes flottabővítést, valamint a töltési költségek minimalizálását. 

 

A Webfleet Solutions előrejelzései szerint az Európában jelenleg kereskedelmi forgalomban használt személygépkocsik és könnyű haszongépjárművek túlnyomó többségét felválthatják az elektromos modellek. Egy 12 hónapos kereskedelmi forgalomban használt 100 000 jármű napi vezetési távolsági anonim és összesített adatai alapján a Webfleet Solutions becslése szerint az európai haszongépjárművek 61%-a lecserélhető lenne elektromos verzióra. Ezen felül, ha a becsléseknek megfelelően elektromos meghajtásra térnének át a vállalatok, akkor a kollektív benzinhasználat több mint 42%-kal, a dízelfogyasztás pedig valamivel több mint 30%-kal csökkenne. Ez az üzemanyag-megtakarítás együttesen 31%-os csökkenést jelentene a szén-dioxid-kibocsátásban. 

 

 

Az elektromos meghajtásra történő átállás lehetőségei 

Miközben továbbra is segít nyomon követni és optimalizálni a sofőrök vezetési stílusát, a WEBFLEET egy új, a flotta elektromossá tételét megkönnyítő tervezési funkcióval is bővült. Az eszköz, amely bármekkora flottaméret esetén képes az optimális elektromos járműarányt megmutatni, segít a felhasználóknak azonosítani azokat a járműveket, amelyek helyettesíthetők elektromos modellel. 

 

A WEBFLEET rendszerével a flottamenedzserek távolról is tájékozódhatnak az elektromos és hibrid járműveik felől, valós idejű információkat biztosítva az akkumulátor töltöttségi szintjéről, a hátralévő hatótávolságról és a töltési időkről, valamint azonosíthatják a legközelebbi töltőállomások helyét. A WEBFLEET a flották tervezési eszközeként is működik, mivel megmutatja mikor és hol töltik a járműveket a sofőrök – így az egyes járművek állapotának megfelelően optimális utazástervezést is lehetővé tesz. 

 

„A Webfleet Solutions nemcsak az iránt elkötelezett, hogy támogassa ügyfeleit elektromos járműveik teljesítmény maximalizálásában, hanem abban is segít nekik, hogy megtalálják az átálláshoz a legjobb lehetőségeket” – mondta Jan-Maarten de Vries, a Bridgestone Mobility Solutions vezérigazgatója a MOVE 2021 rendezvényen. „Folyamatosan új funkciókat fejlesztünk a WEBFLEET elektromos autókezelési rendszeréhez annak érdekében, hogy ügyfeleink számára megkönnyítsük az elektromos átállást a közeljövőben. Büszkék vagyunk arra, hogy hozzájárulhatunk a Bridgestone fenntarthatósági céljaihoz és ahhoz, hogy a sofőrök és flottamenedzserek számára elérhetőbbé és hatékonyabbá tesszük az elektromos mobilitást.”

 

_______________ 

*  12 hónapnyi, 100 000 WEBFLEET flottához tartozó jármű napi vezetési adataiból számítva.

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A digitalizáció javíthatja az egészségügyi ellátást a nehezen megközelíthető településeken

A közép-, kelet- és dél-európai országokban megkérdezett egészségügyi szakemberek és döntéshozók közel 60 százaléka úgy véli, hogy a digitális egészségügyi megoldások javítanák az egészségügyi szolgáltatásokhoz való hozzáférést a nehezen megközelíthető területeken. A magyarországi szakemberek szerint a digitalizáció a kórházakban is nagymértékben növelné a folyamatok hatékonyságát – derül ki az EIT Health InnoStars és az Emerging Europe közös felméréséből.

2022. május 24. 12:41

Nehezebb lesz trükközni a jövőben a Black Friday akciókkal

Május végén hatályba lép egy jogszabály-módosítás, amelynek következtében a kereskedelmi vállalkozásoknak a kedvezményes ár mellett fel kell tüntetni az elmúlt legalább harminc napban alkalmazott legalacsonyabb árat is. Az árrendelet módosításának célja a kereskedők akciótartási gyakorlatának újraszabályozása és a fogyasztók megtévesztésének visszaszorítása, különös tekintettel az olyan országos kampányok során mint például az év végi Black Friday.

2022. május 23. 18:03

Megbízható munkaadó elismerést kapott a hazai Continental Csoport

A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) megbízható munkaadó elismerését nyerte el a hazai Continental Csoport. A hazánkban már több mint 30 éve jelen lévő, kilenc lokációban közel nyolcezer munkavállalót foglalkoztató cég tisztességes gazdasági és felelős munkáltatói szerepvállalásáról kapott visszaigazolást. 

2022. május 23. 16:27

27. Év Menedzsere Díjátadó Gála

A Menedzserszövetség május 21-én, immáron 27. alkalommal rendezte meg legfontosabb és legkülönlegesebb eseményét, az Év Menedzsere Díjátadó Gálát, a magyar vállalatvezetők Oscar-ját, ahol a 2021-es év legkiválóbb vezetőit díjazták 8 kategóriában. 

2022. május 23. 14:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mindkét magyar csapat bronzérmes lett a Nemzetközi Informatikai Csapat Diákolimpián

2022. május 23. 19:40

Témanapot tart a Neumann Társaság az úttörő magyar számítógépépítőről

2022. május 16. 11:18

Példátlan szövetségre lépett két globális vállalat

2022. május 10. 15:35

A legnagyobb forgalmú online kereskedők rangsora

2022. május 5. 11:20