Az Oracle megelőzi a Google-t a Gartner 2021-es Solution Scorecard-jában

forrás: Prím Online, 2021. november 22. 12:39

Az Oracle infrastruktúra szolgáltatása (Oracle Cloud Infrastructure, OCI) jelentős előrelépést tett az elmúlt években. Az utóbbi négy negyedévben például az OCI több száz új szolgáltatással bővült és felhasználóinak száma is óriási növekedést mutat. A Gartner nemrégiben kiadott Solution Scorecard-jában az észak-amerikai felhőszolgáltatók között az Oracle-t a harmadik helyre sorolta, leváltva ezzel a Google Cloud Platformot, amely az elmúlt öt évben ezt a helyet birtokolta.

Ez az elemzői értékelés annak az eredménye, hogy egyre több jelentős szervezet, mint például a Deutsche Bank, a Telefonica Brasil, a Pernod Ricard, Utah állam, a Nissan, a 8x8, a Zoom, az Experian, a Red Bull Racing Honda, a Thomson Reuters, a Verizon és a McDonald's egyre több kritikus munkaterhelését helyez az OCI-ba.

 

Íme néhány fontos részlet a Gartner Scorecardból:

  •   Egymás után két évben is az Oracle-nek nőtt a legnagyobb mértékben a pontszáma, a 2020-as 62%-ról idén 78%-ra ugrott, megelőzve a Google Cloud Platformot.
  •   Az OCI a top 3-ban végzett, az AWS és az Azure mögött, a Gartner mérés szükséges kritériumainak 90%-át teljesíti.
  •   Emellett az OCI tökéletes pontszámot kapott a Compute, Storage, a Networking és a Software Infrastructure kategóriákban, a Gartner pedig tanulmányában kiemelte: "Az OCI az elmúlt évben százalékosan több új funkcióval bővült, mint bármely más szolgáltató ezen a piacon".

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Innováció mentén szakad ketté a hazai vállalati szektor

Az RnD Strategy Kft. közösen a Kantar – Hoffman nemzetközi piackutató céggel az elmúlt 20 év legátfogóbb innovációs kutatását végezte el 2022 júliusában. A kutatás a soft kvóta régióra és fő nemzetgazdasági ágazatokra vonatkozva zajlott; ezek a mezőgazdaság, az ipar, a kereskedelem és a szolgáltatás.

2022. október 2. 14:18

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Jól szerepeltek a magyar diákok a juniorok informatikai diákolimpiáján

2022. szeptember 26. 18:20

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2022. szeptember 21. 13:46

Hatalmas siker a tudományos Európa Bajnokságon

2022. szeptember 19. 18:00

’Az Év Honlapja’ pályázat 21. alkalommal keresi a legjobb honlapokat, applikációkat és digitális megoldásokat

2022. szeptember 7. 11:38