Két új csúcstechnológiás műholdat rendelt a SES

forrás: Prím Online, 2021. november 25. 11:10

A SES bejelenttette, hogy két geostacionárius (GEO) Ku-sávú műholdat rendelt a keleti 19,2 fokos elsődleges orbitális pozícióban található keringési pályájára. Ezek célja, hogy fenntartsák a vállalat európai nézőinek nyújtott prémium szolgáltatásait, valamint új lehetőségeket biztosítson számára a régióban. Az ASTRA 1P és az ASTRA 1Q nevű két új műholdat, amelyek várhatóan 2024-ben indulhatnak útjukra, a Thales Alenia Space fogja megalkotni, a Thales (67%) és a Leonardo (33%) közös vállalkozásaként. 

Az ASTRA 1P egy hagyományos, széles sugárzású műhold, amely a SES elsődleges televíziós szolgáltatásait támogatja és lehetővé teszi kereskedelmi és közszolgálati műsorszolgáltatóknak Németországban, Franciaországban és Spanyolországban, hogy továbbra is a legmagasabb képminőségben és a legköltséghatékonyabb módon sugározzák műholdas csatornáikat. 

 

Az ASTRA 1Q, egy következő generációs digitális műhold, amely egyben szélessugárzású és nagy átbocsátóképességű, és az ASTRA 1P-hez hasonlóan támogatni tudja a közvetlen műholdas DTH (direct to home) szolgáltatást. Emellett a teljes mértékben rugalmas ASTRA 1Q pályája testre szabható és könnyedén áthelyezhető egy másik keringési pályára, ami lehetővé teszi a SES számára, hogy előrelátóan kiszolgálja videó-és adatvásárlóinak változó igényeit.

 

 

A SES keleti 19,2 fokos elsődleges orbitális pozíciójában található jelenlegi műholdjai példátlan számú, összesen 118 millió háztartást, az összes európai tévés otthon 43%-át látják el. Az elsősorban Németországban, Franciaországban és Spanyolországban található televíziós háztartásokat ASTRA műholdak szolgálják ki. 

 

A HD-tartalmat fogadó televíziós otthonok száma az elmúlt öt évben majdnem 30%-kal növekedett. A keleti 19,2 fokról több mint 1000 csatornát sugároznak, 440-et HD, 15-öt pedig UHD minőségben. A keleti 19,2 fokos műholdakról közvetített csatornák közül több száz FTA (Free-to-Air), vagyis bárki által, előfizetés nélkül elérhető szolgáltatás, amely minden műfajt lefed a szórakoztató műsoroktól a filmeken keresztül a sportműsorokig. Ezeken nézhetünk dokumentumfilmeket, kulturális műsorokat, gyerekműsorokat vagy vásárlási csatornákat, több nyelven: németül, angolul, franciául vagy például spanyolul. 

 

 

„Keleti 19,2 fokos elsődleges televíziós pozíciónk az egyik legértékesebb tulajdonunk, ami az elmúlt 30 évben kulcsfontosságú volt ahhoz, hogy a neves európai műsorszolgáltatók megnövelhessék általa tévés közönségüket. Ez a két műhold rendelkezni fog a kellő rugalmassággal, megbízhatósággal és redundanciával, amelyre nézőinknek szüksége van, emellett segítségével még a 2040-es években is prémium szolgáltatásokat fogunk tudni nyújtani” – nyilatkozta Steve Collar, a SES vezérigazgatója. „Mindemellett a fejlett műholdas technológiának köszönhetően jövőbiztossá tesszük befektetésünket és nagyfokú rugalmasságot fecskendezünk az ASTRA 1Q-ba annak érdekében, hogy biztosítani tudjuk az általunk kiszolgált összes piac változó igényét.”

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Informatikai pályaorientációs napon segítik női szakértők az iskolás lányok elhelyezkedését

Lányoknak szóló informatikai pályaorientációs napot szervez a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Informatika Történeti Kiállítása és a Women4Cyber Hungary a szegedi Szent-Györgyi Albert Agorában. A Girls in ICT Day rendezvényen gondolatébresztő interjúk és inspiráló előadások segítenek a jövő reménybeli női informatikusainak a tájékozódásban és elhelyezkedésben. Az érdeklődőknek az eseményre nemcsak személyesen, hanem online is lehetőségük van csatlakozni.

2024. április 18. 16:54

Kerti bolt: az eMAG új, online üzlet az üzletben koncepciója több mint 100 ezer termékkel

Kerti bolt néven az eMAG új, bolt a boltban online koncepcióját indította útjára a webáruházában, amely mintegy 100 ezer-féle kertészeti terméket kínál, és kényelmesebb böngészési élményt nyújt e kategória termékei között. Értékesítési statisztikái szerint egy átlagos magyar vásárló átlagosan mintegy 24.000 forintot költ online vásárolt kertészeti termékekre – a legtöbb ilyen terméket május hónapban értékesíti a cég.

2024. április 18. 09:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09