A Széchenyi István Egyetem üzbég hallgatója nyerte el a legjobb angol nyelvű előadás díját

forrás: Prím Online, 2021. november 30. 18:20

A győri Széchenyi István Egyetem egyik üzbég hallgatója nyerte el a legjobb angol nyelvű előadás díját egy gazdaságinformatikai szakmai konferencián. A siker nemcsak azt példázza, hogy az intézmény hagyományosan erős a műszaki-informatikai tudományterületeken, hanem azt is, hogy az elmúlt években nagyot lépett előre a nemzetköziesítés terén, amelynek köszönhetően a hallgatói közösséget már 65 ország fiataljai alkotják.

A Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Gazdaságinformatikai Kutatási és Oktatási Fórum szakmai szervezet 17. alkalommal szervezte meg éves konferenciáját Veszprémben. Az eseményen akadémiai szférában dolgozó oktatók, kutatók, ipari szakemberek, valamint hallgatók közül a legjobb angol nyelvű előadás díját Ulugbek Bayboboev, a Széchenyi István Egyetem gazdaságinformatikus mesterszakos hallgatója nyerte el, aki „Felhőalapú technológiák jelentősége a mindennapi életben” címmel beszélt a jelenlévőknek, Üzbegisztánban végzett kutatásának eredményeit összefoglalva. A konferencia legjobb előadásainak szerzői a kettős vak bírálatot követően lehetőséget kapnak a magyar nyelvű GOKOF, illetve angol nyelvű SEFBIS Journal folyóiratokban való publikálásra.

 

A legjobb angol nyelvű előadás díjazottja, Ulugbek Bayboboev, a Széchenyi István Egyetem gazdaságinformatikus mesterszakos hallgatója 

 

Az esemény kiváló alkalmat biztosított a résztvevőknek a témához kapcsolódó munkáik és eredményeik bemutatása mellett vélemények ütköztetésére, kutatói hálózatok építésére, az üzleti szféra és az oktatás kapcsolatának erősítésére és hasznos eszmecserére is. A rendezvény végén sor került a szervezet tisztújító közgyűlésére is, amelynek során dr. Erdős Ferencet, a Széchenyi István Egyetem egyetemi docensét, a gazdaságinformatikus alap- és mesterszakok szakfelelősét elnökségi tagnak választották.

 

Dr. Erdős Ferenc, a Széchenyi István Egyetem egyetemi docense, a gazdaságinformatikus alap- és mesterszakok szakfelelőse

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Így lehetünk sikeres streamerek

Az utóbbi pár évben hazánkba is nagy erőkkel robbant be a streaming piac, és egyre többen szeretnének belekóstolni a tartalomgyártás ezen formájába. De hogyan tudunk teljesen kezdőként elindulni ezen az úton? Az Euronics összegyűjtötte, hogy milyen alapeszközökre van szükség, és tippeket ad ahhoz, hogy sikeres streamerek legyünk. 

2023. március 29. 18:39

„Élj sokszínűen!” üzeni a Xiaomi az új Redmi Note 12 sorozattal

A Xiaomi bejelentette a piacon már jó ideje várt Redmi Note 12 sorozatot. A népszerű termékcsaládhoz négy készülék tartozik: a Redmi Note 12 Pro+ 5G, a Redmi Note 12 Pro 5G, a Redmi Note 12 5G, és a Redmi Note 12. 

2023. március 29. 17:11

Itt a kriptoról is mindent tudó ChatGPT és AI-képgenerátor

Kriptovilággal kapcsolatos, mesterséges intelligencián alapuló chatbotot és ingyenes AI-alapú képalkotó technológiát fejlesztett a Binance. A Bicasso nevű programban olyan alkotásokat hozhatunk létre a mesterséges intelligencia segítségével, amiket eddig inkább csak sci-fikben tudtunk elképzelni. 

2023. március 29. 15:43

A Fujitsu európai partnerkapcsolatra lép a Nuixszal

A Fujitsu kibővítette partnerkapcsolatát a nyomozati analitikai és hírszerzési szoftvereket szállító Nuixszal az adatvédelmi, valamint a bűnözés és csalás elleni megoldások piacán. A Fujitsu európai portfóliójába felvett Nuix termékekkel az ügyfelek megbízhatóan értelmezni tudják működési területük bármilyen adatát.

2023. március 29. 14:15

Tízezer látogató a RETRÓ kiállításon!

A hajdúszoboszlói Bocskai Múzeum RETRÓ kiállítását láthatták az érdeklődők két héten át a debreceni FÓRUM bevásárlóközpontban. A látogatószám azt mutatja, hogy szívesen kalandoztak az érdeklődők az 1970-80-as években. Az idősebbek a gyerekkorukat elevenítették fel, míg a 40 évnél fiatalabbak egy ismeretlen világba csöppentek. Olyan ikonikus tárgyak idézték meg a ’70-80-as évek hangulatát, mint a vonalas telefon, a SOKOL rádió, a trapper farmer, a pille szék vagy épp egy szódás szifon. Tárlatvezetések, múzeumpedagógiai foglalkozások, egy múltidéző kvízjáték és még egy Soltész Rezső élőkoncert is színesítette az amúgy sem unalmas kiállítást. 

2023. március 29. 12:47

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak a digitális marketingről szóló legjobb szakdolgozatok

2023. március 27. 12:43

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08