Randizna egy oltott az oltatlannal?

forrás: Prím Online, 2021. december 14. 11:07

A jelenlegi járványhelyzetben szinte mindenhol az oltás felvételére buzdítják az embereket, és habár a tudomány szerint ez lenne a helyes lépés, mégis sokan tartanak tőle vagy nem ebben látják a megoldást. De vajon mennyire befolyásolja napjainkban az ismerkedést, hogy valaki már beoltatta magát, vagy sem? Elzárkózik egymástól a két tábor vagy ez nem szempont a párra vágyó egyedülállóknál? A Randivonal.hu társkereső oldal most ennek járt utána a belső statisztikái alapján és a legújabb, felhasználó körében készített felmérésben, melyet közel 1000-en töltöttek ki. 

 

A szinglik fogékonyabbak az oltás felvételére?

Úgy tűnik igen, ugyanis a kérdőívet kitöltők nagyjából 80%-a beoltatta már magát a covid-19 ellen és közel kétharmada már a harmadik oltást is felvette. Az életkor emelkedésével növekszik az átoltottság aránya is, de az iskolai végzettséget nézve ugyanolyan magas arányban vették már fel az oltást a társkeresők, akár felsőfokú, akár általános iskolai végzettséggel rendelkeznek.

 

A Randivonalon ismerkedőknek ugyanakkor nem muszáj kerülgetniük a forró kását, ha szeretnék tudni a kiválasztott partner oltásokhoz való hozzáállását. Az oldal készítői létrehozták a "Beoltva" plecsnit, így aki már megkapta az oltást, tudathatja a többi társkeresővel azt. A kérdőív és a belső adatok egybecsengenek, ha a nemeket is megvizsgáljuk, ugyanis a férfiak között pár százalékkal többen vannak a beoltottak a nőkhöz képest.

 

A belső statisztikák szerint nagyjából másfélszer több levelet is kapnak a "Beoltva" plecsnit használó társkeresők és jelenleg minden nyolcadik aktív felhasználó állította be a jelölést az adatlapján. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy a többi társkereső között nincs oltott, de ebből részben az is következhet akkor, hogy a társkeresőknek az oltás felvétele nem olyan fontos tényező a partner kiválasztásánál?

 

 

Az oltottak szerint

Habár az oltottak több mint 80%-a nem levelez jelenleg olyan társkeresővel, aki nincs beoltva, ugyanakkor a válaszadók kétharmada nem zárkózna el, ha egy számára vonzó, de nem beoltott társkereső kezdeményezne. Igaz a nők csak negyedannyira nyitottak a férfiakhoz képest ilyen esetekben. Más szemszögből viszont a beoltottaknak nagyjából az ötöde nem kezdeményez, ha nem látja a "Beoltva" jelölést az adatlapon, de több mint fele szerint fennáll az esély, hogy az illető csak nem élt az adatlapon való feltüntetés lehetőségével. Ebből is következik, hogy a beoltottak nem feltétlenül elutasítóak az oltatlanokkal, sőt!

 

Az oltást már felvett válaszadóknak csak a harmada kérdez rá a másik oltottsági állapotára és csak az ötöde nem tudna érzelmileg kötődni egy olyan emberhez, aki nincs beoltva. Nagyon úgy tűnik a szerelem mindent legyőz, ugyanis, ha csak a randin derülne ki, hogy a partner oltatlan, a társkeresők több mint kétharmadát nem zavarná, pláne ha az illető nagyon tetszik neki. De vajon hasonlóan vélekednek, akik nem oltották be magukat?

 

Az oltatlanok szerint

Az előző kérdés megválaszolását leegyszerűsíthetjük egy igenre is akár, de a részletek természetesen árnyalják az oltást elutasítók véleményét. Hasonlóan a másik táborhoz, az oltatlan társkeresők 80%-a nem levelez jelenleg olyan társkeresővel, aki be van oltva, de ugyanennyire elfogadnák, ha egy oltott társkereső kezdeményezne. Kimondhatjuk, hogy nyitottabbak az oltottakhoz képest, ugyanis kétharmaduk különösebb fenntartás nélkül kezdeményez azoknál, akiknek kint van a "Beoltva" plecsni. Az eredmények azt is megerősítették, hogy az oltás nélküli társkeresőket kevésbé érdekli a másik hozzáállása, mert csak minden hatodik társkereső kérdez rá az oltottsági állapotra, ha nem látja a "Beoltva" jelölést. Összességében úgy tűnik az oltást elutasító társkeresők egy kicsit nyitottabbak, de hasonlóan a másik táborhoz, kevésbé érdekli őket, hogy a leendő partner felvette-e már az oltást, és szintén csak az ötöde nem tudna érzelmileg kötődni egy beoltott partnerhez, de több mint kétharmadát nem zavarná, ha a randin kiderülne, hogy a másik már felvette az oltást. 

 

Úgy tűnik a kisebbséget leszámítva, jelenleg nem határozza meg a társkeresők partnerrel szemben támasztott igényeit az oltás témaköre. Sőt inkább az elfogadás jellemző, és a párra vágyó egyedülállók inkább azt szeretnék, hogy ne az ellenségeskedés határozza meg az egymáshoz fűződő kapcsolat kialakulását.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Thermaltake bemutatja a Matcha Green termékcsaládot

A Thermaltake, a prémium toronyházak, hűtések, gamer perifériák és nagy teljesítményű memóriák piacán vezető PC-komponens márka bejelentette a Ceres 300 TG ARGB Matcha Green közepes toronyházat és az ARGENT E700 Matcha Green valódi bőr gamer széket. 

2023. december 2. 17:50

Stratégiai megállapodást kötött a Corvinus és az EY

Az oktatás és a karriertervezés áll a fókuszában annak a stratégiai partnerségnek, amelyet az EY nemzetközi tanácsadó cég, valamint a Budapesti Corvinus Egyetem kötött meg november 30-án.

2023. december 2. 16:09

Az AGON by AOC két új 34 hüvelykes ultraszéles gaming modellt mutat be

Az AGON by AOC – a világ egyik vezető gaming monitor* és IT tartozék márkája – büszkén mutatja be két új 34 hüvelykes (86 cm) gaming monitorát az ultraszéles monitorok rajongóinak: az AOC GAMING CU34G2XE/BK-t és a gyorsabb, nagyteljesítményű testvérét, a CU34G2XP/BK-t. Ezeket a monitorokat úgy tervezték, hogy kiszélesítsék a magával ragadó játék eddigi határait és kiemelkedő értéket is nyújtsanak. Mind a CU34G2XE/BK, mind a CU34G2XP/BK megfizethető műszaki mérnöki látvány, amely a játékosoknak panorámikus játékteret és magas teljesítmény-paramétereket kínál.

2023. december 2. 14:31

Az Epson 100%-ban megújuló villamosenergia használatára áll át egész Európában

A precíziós, innovatív technológiai megoldásairól híres Epson bejelentette, hogy 2050-re teljesen karbonsemlegessé és a fosszilis erőforrásoktól mentessé alakítja működését. Az elmúlt években már számos meghatározó lépést tettek ennek érdekében, melyek pozitív eredményeiről a nemrég közétett fenntarthatósági jelentésük is beszámol.

2023. december 2. 12:24

A karácsonyi raktár-őrület ellen is bevetheti lelkes drónpilótáit ez a magyar startup

Egy nemzetközi felmérés szerint ez év első felében nem kevesebb, mint 8200 esetben szakadt meg a globális ellátási lánc. Végső soron az áruellátási nehézségeket is enyhítheti a magyar Aeriu megoldása, amelyet nemrég egy Miskolc melletti globális autóipari nagyvállalat is bevezetett raktárába. 

2023. december 2. 10:18

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A magyar cégek fele nem tud pályázni EU-s támogatásokra

2023. november 30. 10:01

Mutatunk 10 tippet, amivel kivédhetjük a csalásokat a Black Friday és a Cyber Monday idején

2023. november 21. 19:10

Tovább erősíti magyarországi jelenlétét a világ egyik vezető szoftverfejlesztő vállalata

2023. november 16. 14:27

A Magyar Telekom 2023. harmadik negyedéves eredményei

2023. november 9. 10:04