Ünnepi vásárlási kisokos a Mio-tól

forrás: Prím Online, 2021. december 16. 20:59

Ha egy autós családtagodat, barátodat szeretnéd meglepni, de még nem tudod, minek örülne igazán, akkor ne keress tovább! Egy menetrögzítő kamera telitalálat lesz neki idén karácsonykor. A megfelelő dashcam kiválasztásában pedig támaszod lesz a Mio. A világ vezető menetrögzítőkamera-gyártója most összegyűjtötte azokat a legfontosabb szempontokat, melyek segítségével megtalálhatod a tökéletes karácsonyi ajándékot.

Akár 15-20 ezer forintért is lehet kapni fedélzeti kamerát, és persze ott vannak a csúcskészülékek is 60-70 ezer forinttól indulóan. Minél magasabb árkategóriába tartozó kamerát vásárolsz, annál több extra funkció lesz elérhető a készülékben. A Mio összeállításából válaszd ki, hogy mely szempontok lehetnek a legfontosabbak annak, akit megajándékoznál, és ennek megfelelően dönts a menetrögzítő kamera vásárlásakor!

 

 

Képminőség

Talán nincs is fontosabb annál, hogy a felvétel képe tiszta és éles legyen, sőt akár a többi jármű rendszáma is jól látszódjon. Közlekedési baleset esetén például nagyon fontos, hogy beazonosítható legyen az esemény minden résztvevője. A mai kamerák a HDR, és full HD felbontás mellett képesek 2K, és 2.5K, sőt, akár 4k felvételek készítésére is.

 

Emellett azt is érdemes megnézned, hogy 1 másodperc alatt hány képkockát készít a kamera – ezt fps-ben jelölik. Minél nagyobb ez a szám, annál jobb lesz a felvétel minősége.

 

Éjszakai felvétel

Ha szeretted gyakran vezet éjszaka vagy rossz látási körülmények között, akkor olyan kamerát ajándékozz neki, amely ilyenkor is tiszta és éles felvételeket készít. A Night Vision funkcióval ellátott Mio dashcamek tökéletesen megfelelnek ennek az elvárásnak. Ha pedig ennél is többre lenne szükség, akkor a MiVue 866 lesz a legjobb választás! Ez a kamera ugyanis az átlagnál másfélszer nagyobb Sensor Ultra érzékelővel bír, így kristálytiszta képet és rendkívül élénk színeket biztosít az éjszakai vezetés során.

 

Látószög

Nem mindegy, hogy milyen látószögben rögzíti a kamera az autó körüli eseményeket. Mert ha túl kicsi ez a szög, akkor előfordulhat, hogy nem látszik a felvételen például az autó vonalában lévő közlekedési lámpa vagy jelzőtábla. 120-125°-os látószögtől már jól használhatók lesznek a felvételek, sőt, a MiVue 812 például 140°-os, a MiVue 866 pedig 160°-os látószögű videókat készít.

 

Memória

A jó minőségű felvételek tárolásához nagy memóriahelyre van szükség, egy 16 GB-os tárhelyre kb. 3 órányi full HD minőségű felvétel fér el. Nézd meg, mekkora az adott kamera beépített memóriája (ez általában 16 és 64 GB között mozog), és hogy ez esetleg bővíthető-e SD vagy micro SD kártyával (ami akár 256 GB is lehet - a gyártó Class 10, High Endurance kategóriájú mSD kártyák használatát javasolja). Ha ugyanis menetközben megtelik a memória, akkor a készülék az újak kedvéért törli a régi felvételeket. Ebből a szempontból jó választás lehet a Mio MiVue 798-as kamera, amelynek memóriája 8 GB-ról akár 128 GB-ra bővíthető.

Hátsó kamera

A fedélzeti kamerákat az autó első szélvédőjére kell szerelni, így egyértelmű, hogy csak az autó előtti eseményeket rögzíti. Ha az is fontos, mi történt menetközben, vagy parkolás idején a jármű mögött, akkor hátsó kamerára is szükség lesz. Ezt megveheted külön (olyat válassz, ami kompatibilis az első kamerával!), de kaphatók duál készülékek is, amelyek eleve tartalmazzák az első és hátsó kamerát. Ilyen például a MiVue C380 Dual és a MiVue 798 Dual kamera.

 

GPS és WIFI

Ha a kamerában van beépített GPS, akkor a videókba bekerül az autó aktuális pozíciója, sebessége, a dátum, és a pontos idő. A Mio kamerák beépített GPS-e pedig még a jármű útvonalát is rögzíti, amelyet a MiVue Manager számítógépes applikáció segítségével Google Maps-en lehet követni. Emellett egyes Mio kamerák a Smart Alert funkciónak köszönhetően jelzik a megengedett sebesség túllépését. Sőt, a Speed Cam Alert még arra is figyelmeztet, ha sebességmérő kamerát helyeztek el az úton. Ez utóbbi funkció a legtöbb európai országban legálisan használható, indulás előtt azonban mindenképp érdemes utána nézni az aktuális szabályoknak.

 

Az integrált WIFI pedig abban könnyíti meg a helyzetet, hogy a kamera valós időben szinkronizálja a felvételeket az okostelefonnal. Sőt, arra is jó lehet, hogy akár már az autóból, közvetlenül a fedélzeti kameráról továbbíthatóak a felvételek az éterbe.

 

Parkolás közbeni védelem

Akinek ajándékba veszed a dashcamet, örülni fog, hiszen így parkolás közben is biztonságban tudhatja majd az autóját. Ezek a készülékek ugyanis képesek arra, hogy amint egy kis mozgást, rezgést vagy ütközést észlelnek a parkoló autónál, azonnal bekapcsolnak és elindítják a felvételt. A Mio kamerák Passive Parking és Smart Parking funkcióinak köszönhetően tulajdonosa így akkor is gyűjthet bizonyítékot, ha épp nincs a kocsinál.

 

Vezetéstámogató funkciók

Az újabb dashcam-ekbe épített asszisztenciák segítenek abban, hogy a sofőr számára biztonságosabb legyen a vezetés. A sávelhagyásra, a megengedett sebesség átlépésére való figyelmeztetés, vagy éppen a fáradtság-figyelmeztetés mind hasznos tud lenni. A MiVue 812 kamera pedig még hanggal, szóban is figyelmeztet.

Kütyük ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A NISMO-val és a TOM’S-szal is együttműködött a Casio

Bár az idei szezonban a Casio nem szponzorálja a AlphaTauri Forma 1-es csapatot, ennek ellenére a japán óramárka továbbra sem tette félre a motorsportok és a sebesség iránti szenvedélyét. „Mindezt jól bizonyítja a NISMO-val, valamint a TOM’S versenycsapattal történő együttműködés, amelynek keretében limitált szériás Edifice modellekre tehetnek szert a Casio márka szerelmesei” – hívta fel a figyelmet Nagy Sándor, a Casio termékmenedzsere. 

2022. augusztus 6. 14:03

Ezzel a néhány trükkel sokat spórolhatunk a villanyszámlán

Már eddig is akár több tízezer forintot spórolhattak évente a rezsiszámlán azok, akik igazán energiahatékony hűtőszekrényt és mosógépet használnak, az átlagos fogyasztás felett érvényes új energiaárak fényében pedig ennél is jóval magasabb lehet a megtakarított összeg. Ha nem rendelkezünk kifejezetten energiatakarékos készülékekkel, akkor sincs veszve minden, hiszen a berendezések tudatosabb használata szintén hozzájárulhat az energiafogyasztás csökkentéséhez. Az LG szakértői összegyűjtötték a leghasznosabb tippeket, amelyekkel takarékosabban üzemeltethetjük gépeinket.

2022. július 27. 11:21

A Siemens termosztátja szén-dioxid szenzorral őrzi a levegő minőségét

Az új modell folyamatosan figyeli a beltéri levegő minőségét, és szükség esetén változtat a beállításokon, hogy az épületben tartózkodók számára mindenkor egészséges és produktív beltéri légkört biztosítson, a hatékony működés fenntartása mellett. Ha az emelkedő CO2-koncentráció következtében a levegő minőségromlását észleli, a termosztát automatikusan magasabb fokozatra állítja a szellőztető rendszert, hogy megfelelő mennyiségű friss levegőt juttasson a helyiségbe.

2022. július 26. 12:56

7 tipp autós utazáshoz a Mio ajánlásával

Autós nyaralásra indulsz a családdal? Több száz kilométert fogsz vezetni? A hosszú, akár egész napos út alatt nemcsak az enni- és innivalóról, hanem a család kényelméről és biztonságáról is gondoskodni kell. A felhőtlen utazáshoz sok mindenre szükséged lesz, a lista összeírásában a minőségi fedélzeti kamerák gyártója, a Mio segít neked.

2022. július 23. 09:58

Az új Sony mikrofon kiváló minőségű hangot biztosít bárhol és bármikor

A Sony bemutatja új, kisméretű és pehelykönnyű ECM-G1 mikrofonját, amely kiváló minőségű hangrögzítéssel javítja a videófelvételek minőségét. A környezeti hangok kiszűrésével és a tiszta frontális hanggyűjtéssel a felhasználók kivételes hangminőséget élvezhetnek a tartalmak rögzítésekor.

2022. július 21. 11:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Most lesz csak igazán fontos érteni az energiacímkéket

2022. július 31. 12:17

Hetedik éve sikeres az ABB női esélyegyenlőséget célzó mentorprogramja

2022. július 25. 12:40

Így mutatkozik meg a háború hatása a kriptovilágban

2022. július 19. 16:24

Újra keresik az év webshopjait

2022. július 8. 18:20