A Financial Times és a Dow Jones listáinak élén a Schneider Electric

forrás: Prím Online, 2021. december 20. 11:05

A Schneider Electric igazgatótanácsában a tagok 44%-a már jelenleg is nő, és a jövőben ezt az arányt még tovább emelnék teljes vállalati szinten. Az inkább férfiasnak tekinthető energiaszektorban tevékenykedő vállalat 2025-ig azt tervezi, hogy minden második újonnan felvett munkatársa nő lesz. Ezek alapján nem meglepő, hogy a cég ismét a sokszínűségben élenjáró vállalatok közé került a Financial Times Diversity Leaders 2022 rangsorában. Ráadásul az idén a világ legfenntarthatóbb vállalatának választott Schneider Electric ezúttal sorban a 11. alkalommal szerepel a Dow Jones Sustainability Index (DJSI) listáján is.

A Financial Times rangsora több mint 100 ezer munkavállaló megkérdezése alapján állt össze, akik a sokszínűség és a befogadó kultúra alapján értékelték a 250 főnél több munkavállalót foglalkoztató vállalkozásokat. A listán 850 társaság szerepel, közül a Schneider Electric a 66. lett, saját iparágán belül pedig az ötödik. 

 

Az elmúlt években jelentős erőfeszítéseket tett a Schneider Electric azért, hogy működésében is támogassa a sokszínűséget, a nemek közötti egyenlőséget, illetve az elfogadást. Ennek eredményeként sikerült elérni, hogy a társaság mindennapi működését irányító igazgatótanács tagjainak 44 százaléka nő. A vállalat emellett azzal is demonstrálta a nemek közötti egyenlőség iránti elköteleződését, hogy a 2025-ig megfogalmazott fenntarthatósági célkitűzései közé beemelte, hogy az újonnan felvett munkatársak fele nő legyen, a középvezetők esetében 40, a felsővezetőknél pedig 30 százalék legyen a hölgyek aránya. 

 

A Schneider Electric magyarországi érdekeltségeinél is kiemelt figyelmet fordítanak a nemek közötti egyenlőség biztosítására. „Másfél évvel ezelőtt hazai gyáraink és a szigetszentmiklósi logisztikai központunk vezetői kizárólag férfiak voltak, most a gyöngyösi üzemünket már nő vezeti, ott a közép- és felsővezetők mintegy fele már nő, míg a szigetszentmiklósi logisztikai központunkban ugyanebben a körben 40 százalék körül van a hölgyek aránya. Továbbra is célunk, hogy a nyitott pozíciók betöltésekor növeljük a nők számát olyan területeken is, mint például a mérnöki vagy értékesítői munkakörök” - mondta el Ivanov Katalin, a Schneider Electric Zrt. HR igazgatója.

 

A társaság nem csak a sokszínűség és az egyenlőség biztosításában jár élen, de folyamatosan komoly erőfeszítéseket tesz a fenntartható működés területén is, illetve azért, hogy a fenntarthatósági szempontok ügyfelei és beszállítói számára is fontosak legyenek. Ennek elismeréseként a Schneider Electric idén sorban már a 11. alkalommal szerepel a Dow Jones Sustainability Index (DJSI) listáján, ami 61 iparágból 322 vállalkozást tartalmaz. Idén nem ez volt az első komoly elismerése a cégnek, az év elején a Corporate Knights a világ legfenntarthatóbban működő vállalatának választotta a Schneider Electric-et. 

 

„Nálunk a fenntarthatóság nem egy új divathullám, hiszen már 15 éve fejlesztünk termékeket és szolgáltatásokat ennek jegyében. A globális trendekhez alkalmazkodva természetesen nálunk is előtérbe került a digitalizáció, de ez nem a cél, hanem az eszköz, ami segít abban, hogy „zöld” megoldásokat nyújthassunk ügyfeleinknek. Azon túl, hogy partnereinket támogatjuk abban, hogy fenntarthatóbban működjenek, természetesen mi magunk is alkalmazzuk az általunk fejlesztett rendszereket. Emellett idén ezekre az eszközökre is építve egy új programot indítottunk, melynek keretében az ezer legnagyobb beszállítónkat segítjük abban, hogy 2025-ig felével csökkentsék a CO2-kibocsátásukat” - mondta el Veres Zsolt, a Schneider Electric Hungária Zrt. vezérigazgatója. 

Kulcsszavak: Schneider Electric

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megbízható munkaadó elismerést kapott a hazai Continental Csoport

A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) megbízható munkaadó elismerését nyerte el a hazai Continental Csoport. A hazánkban már több mint 30 éve jelen lévő, kilenc lokációban közel nyolcezer munkavállalót foglalkoztató cég tisztességes gazdasági és felelős munkáltatói szerepvállalásáról kapott visszaigazolást. 

2022. május 23. 16:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mindkét magyar csapat bronzérmes lett a Nemzetközi Informatikai Csapat Diákolimpián

2022. május 23. 19:40

Témanapot tart a Neumann Társaság az úttörő magyar számítógépépítőről

2022. május 16. 11:18

Példátlan szövetségre lépett két globális vállalat

2022. május 10. 15:35

A legnagyobb forgalmú online kereskedők rangsora

2022. május 5. 11:20