Delta csoport: 4 milliárdos IT fejlesztés a Dunaújvárosi Egyetemnek

forrás: Prím Online, 2021. december 21. 09:48

Jelentős értékű közbeszerzések nyerteseként hirdette ki a Delta Technologies Nyrt. 100 százalékos tulajdonában álló Delta Systems Kft.-t a Dunaújvárosi Egyetemért Alapítvány nevében eljáró Dunaújvárosi Egyetem. A három közbeszerzési eljárás keretében a társaságot szerverek és tárolórendszerek, valamint kliens oldali IT eszközök beszerzése mellett optikai- és réz hálózat fejlesztése, szünetmentes tápegységek, aktív hálózati eszközök és szoftverek, valamint a hozzájuk kapcsolódó szolgáltatások elvégzésével bízták meg. A tenderek összértéke meghaladja a nettó 3,7 milliárd forintot.

A tenderek célja a Dunaújvárosi Egyetem IT rendszereinek és infrastruktúrájának 21. századi kihívásoknak megfelelő technológiai fejlesztése. Ehhez kapcsolódóan a Delta Systems Kft., mint a közbeszerzési eljárások nyertese a szerverek, tárolórendszerek, valamint kliens oldali IT eszközök szállítása mellett fejleszteni fogja a meglévő optikai- és réz hálózatot, valamint biztosítja a stabil működéshez szükséges szünetmentes tápegységeket, valamint aktív hálózati eszközöket és szoftvereket.

 

"A Delta Systems Kft. az ország egyik vezető rendszerintegrátoraként kiemelt missziójának tekinti a hazai oktatási intézmények, köztük az egyetemek digitális felzárkóztatását, infrastruktúrájának fejlesztését, közvetetten pedig az oktatás színvonalának növelését. Meggyőződésem, hogy az elnyert szerződések újabb lehetőségek ezen törekvés megvalósításában.” – jelentette ki a szerződések elnyerése kapcsán Vidra László, a Delta Systems Kft. ügyvezető igazgatója.

 

Mindhárom szerződés a finanszírozási forrás, azaz az Innovációs és Technológiai Minisztérium és a Dunaújvárosi Egyetemért Alapítvány között 2021. szeptember 28-án létrejött keretmegállapodás alapján tervezetten RRF finanszírozás formában nyújtandó egyetemi fejlesztésre fordítandó keretösszeg rendelkezésre bocsátása napját követő 5. munkanapon lép hatályba.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Korszerű tudás az állásszerzésért

Folytatja nagysikerű képzési programját a Microsoft: a LinkedIn-nel együttműködve világszerte 10 millió embert terveznek bevonni olyan képzésekbe, amelyek a digitális szektorban nagyon keresett hat szakterületen kínálnak tudást, és ezzel jobb esélyt az elhelyezkedésre. 350 ingyenes kurzus indul hét nyelven, ezekben a szakmákban: ügyintéző, projektmenedzser, üzleti elemző, rendszergazda, szoftverfejlesztő, adatelemző. A bizonyítvány megszerzői LinkedIn jelvénnyel adhatják tudtára a munkaadóknak, milyen szakterületeken szereztek jártasságot.

2022. december 2. 18:36

Így teszi fejlettebbé az ipari 5G az AMR-alkalmazásokat és teljesítményüket

Új napra virrad a negyedik ipari forradalom, mivel az 5G-s mobil vezeték nélküli szabvány régóta várt lehetőségeket teremt az ipari dolgok internete (IIoT) számára. Ez pedig azt jelenti, hogy az autonóm mobil robotok (AMR-ek) is élvezhetik a következő generációs nagy sebességű hálózat előnyeit.

2022. december 2. 11:17

A fényezőkabinokban dől el a járműjavító műhelyek sorsa

Olyan időket élünk, amikor a vállalkozások működésének egyik legfontosabb alapja a rugalmas alkalmazkodás. Mégpedig akár egyik napról a másikra. Nem kivétel ez alól a fényezési szektor sem, ahol az újabb és újabb nehézségek immár évek óta gyors egymásutánban követik egymást, fellélegzésre sem hagyva időt. Minden korábbinál szükségesebbé vált a költségek racionalizálása és a teljesítmény optimalizálása, nemcsak a profit növelésének, de az ügyfélkör megtartásának érdekében is.

2022. december 1. 20:47

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Lezárult a 2022-es ’Az Év Honlapja’ pályázat!

2022. december 2. 13:58

Innovatív építőipari vállalkozás vezetőit díjazta a FIVOSZ

2022. november 29. 12:39

December 1. éjfélig lehet nevezni 'Az Év Honlapja’ pályázatra!

2022. november 23. 09:55

Az energiatárolás lehet a válság megoldásának kulcsa

2022. november 18. 09:55