Delta csoport: 4 milliárdos IT fejlesztés a Dunaújvárosi Egyetemnek

forrás: Prím Online, 2021. december 21. 09:48

Jelentős értékű közbeszerzések nyerteseként hirdette ki a Delta Technologies Nyrt. 100 százalékos tulajdonában álló Delta Systems Kft.-t a Dunaújvárosi Egyetemért Alapítvány nevében eljáró Dunaújvárosi Egyetem. A három közbeszerzési eljárás keretében a társaságot szerverek és tárolórendszerek, valamint kliens oldali IT eszközök beszerzése mellett optikai- és réz hálózat fejlesztése, szünetmentes tápegységek, aktív hálózati eszközök és szoftverek, valamint a hozzájuk kapcsolódó szolgáltatások elvégzésével bízták meg. A tenderek összértéke meghaladja a nettó 3,7 milliárd forintot.

A tenderek célja a Dunaújvárosi Egyetem IT rendszereinek és infrastruktúrájának 21. századi kihívásoknak megfelelő technológiai fejlesztése. Ehhez kapcsolódóan a Delta Systems Kft., mint a közbeszerzési eljárások nyertese a szerverek, tárolórendszerek, valamint kliens oldali IT eszközök szállítása mellett fejleszteni fogja a meglévő optikai- és réz hálózatot, valamint biztosítja a stabil működéshez szükséges szünetmentes tápegységeket, valamint aktív hálózati eszközöket és szoftvereket.

 

"A Delta Systems Kft. az ország egyik vezető rendszerintegrátoraként kiemelt missziójának tekinti a hazai oktatási intézmények, köztük az egyetemek digitális felzárkóztatását, infrastruktúrájának fejlesztését, közvetetten pedig az oktatás színvonalának növelését. Meggyőződésem, hogy az elnyert szerződések újabb lehetőségek ezen törekvés megvalósításában.” – jelentette ki a szerződések elnyerése kapcsán Vidra László, a Delta Systems Kft. ügyvezető igazgatója.

 

Mindhárom szerződés a finanszírozási forrás, azaz az Innovációs és Technológiai Minisztérium és a Dunaújvárosi Egyetemért Alapítvány között 2021. szeptember 28-án létrejött keretmegállapodás alapján tervezetten RRF finanszírozás formában nyújtandó egyetemi fejlesztésre fordítandó keretösszeg rendelkezésre bocsátása napját követő 5. munkanapon lép hatályba.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Innováció mentén szakad ketté a hazai vállalati szektor

Az RnD Strategy Kft. közösen a Kantar – Hoffman nemzetközi piackutató céggel az elmúlt 20 év legátfogóbb innovációs kutatását végezte el 2022 júliusában. A kutatás a soft kvóta régióra és fő nemzetgazdasági ágazatokra vonatkozva zajlott; ezek a mezőgazdaság, az ipar, a kereskedelem és a szolgáltatás.

2022. október 2. 14:18

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Jól szerepeltek a magyar diákok a juniorok informatikai diákolimpiáján

2022. szeptember 26. 18:20

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2022. szeptember 21. 13:46

Hatalmas siker a tudományos Európa Bajnokságon

2022. szeptember 19. 18:00

’Az Év Honlapja’ pályázat 21. alkalommal keresi a legjobb honlapokat, applikációkat és digitális megoldásokat

2022. szeptember 7. 11:38