Mik azok az RSI botok?

forrás: Prím Online, 2021. december 29. 20:11

Az RSI botok olyan mutatók, amelyeket figyelembe véve hatékonyabbak és sikeresebbek lehetünk a kriptovaluták adás-vételében. Éppen ezért fontos, hogy megértsük, hogy pontosan mik is ezek és miben segítenek.

Először is, mi az az RSI bot pontosan?

 

Az RSI a Relative Strength Index, magyarul relatív erősségi index rövidítése. Ezt a technikai mutatót pénzügyi piacokon, többek között a kriptovaluták piacain is használják. Azt a célt szolgálja ez a jelzőszám, hogy segítségével egy eszköz, például a kriptovaluta historikus erősségét vagy gyengeségét tudjuk ábrázolni a múltbéli időszak záróárai alapján. Ezt egyszerűbben hívhatjuk piaci lendületnek, hangulatnak is. A mutató egy nullától százig terjedő skálán mutatja ezt az értéket. 

 

A bűvös harmincas és hetvenes érték

 

A kereskedők két lényeges érték átlépését szokták figyelni. Az első ilyen a harmincas szint. Ennek közelében a terméket általában túladottnak tekintik. Ez nem jelent mást, mint hogy itt a várakozások szerint az eladások már mérséklődnek, majd abbamaradnak. Ezt a feltételezések szerint a vételi oldal erősödése követi. Röviden összefoglalva: a harmincas értéken vagy efelett várható, hogy az eszköz árfolyama emelkedni kezd. Sok befektető ezt a szintet tekinti jó beszállási, eszközvásárlási alkalomnak.

 

Ezzel szemben a hetvenes szintnél sokan az eszköz túlvásároltságáról, túlárazottságáról beszélnek. Ez azt jelenti, hogy itt a vásárlási szándék gyengülésével lehet számolni, és helyette az eladások beindulása prognosztizálható. Ez pedig természetesen az árfolyam csökkenésével járó folyamat. A hetvenes szintet tehát sok befektető megfelelő kiszállási szintnek tekinti. Fontos még megjegyezni, hogy a mutató a kilengések számával, valamint a vizsgált időszakkal számol.

 

Hogyan működik az RSI bot?

 

Lehetőség van benne beállítani, hogy mekkora százalékon szeretnénk bevásárolni a kiszemelt kriptovalutából, és milyen százaléknál szeretnénk értékesíteni azokat. Nem csak egy tranzakciót lehet beállítani a programban. Több cél beállításával növelhetjük a profit lehetőségét, amíg az eszköz el nem éri a tervezett eladási százalékot.

 

A Tradensea RSI bot figyelembe tudja venni az esetleges árfolyam különbségeket is. Ez egy nagyon hasznos funkció, melynek értelmében azt figyeli az automatizmus, hogy az eladási árfolyam nem alacsonyabb-e a vételi árnál, mert ebben az esetben nem jön létre a tranzakció. Ez egy olyan beépített kontroll, ami analizálja a beszálló pozíciókat az eladási értékhez viszonyítva, és csak azokat az ügyleteket engedélyezi, amik semmiképp sem eredményeznek veszteséget a felhasználónak. Ilyen módon csak a profitot termelő műveletek futhatnak le.

 

Amennyiben olyan pozícióink vannak, amik nem tudnak a fent leírt elvek szerint megvalósulni, két opció közül választhatunk. Az egyik, hogy kivárunk, amíg nem tudunk profitot realizálni, a másik pedig, hogy beállítunk ezeknek egy rögzített profit százalékot, amin manuálisan eladunk, ha elér ahhoz a ponthoz a piac.

 

Az RSI botok is remek segítséget jelentenek az automatizált kereskedés során. Ha megtanuljuk őket használni, kiaknázhatjuk a bennük rejlő lehetőségeket.

Kulcsszavak: kriptovaluta kriptopénz

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

2022. július legveszélyesebb kártékony programjai

Check Point Software Technologies Ltd., a világszerte vezető szerepet betöltő cyber-biztonsági megoldásokat szállító vállalat kutatórészlege, a Check Point Research (CPR) kiadta legújabb, 2022 júliusára vonatkozó Global Threat Index elemzését. A jelentés szerint az Emotet tartja magát a legyakrabban előforduló kártékony programok listáján, annak ellenére is, hogy globális hatása 50%-kal csökkent júniushoz képest.

2022. augusztus 17. 11:20

Az energiaválság a számítástechnikai piacot sem kíméli

A növekvő rezsiköltségek miatt még nagyobb lendülettel szabadulnának a bányászok a videokártyáiktól, ami a használtpiac további erősödését eredményezi, a magyarok pedig most kezdenek rájönni, mennyit is számít az energiatakarékosság.

2022. augusztus 17. 09:55

Mobilpiac: a legolcsóbb díjcsomagok drágultak, de többet is nyújtanak érte

A mobilszolgáltatók díjcsomagjainak 2022 első félévében lezajlott változásait vizsgálta a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH). Az elemzésből kiderül: elsősorban a legolcsóbb díjcsomagok ára emelkedett, amik ugyanakkor minden esetben többletszolgáltatást is tartalmaztak.

2022. augusztus 16. 18:43

Nikon siker az EISA Awards-on

A Nikon négy terméke is sikeres volt az EISA Awards 2022-2023 rendezvényen. A Nikon vezető tükör nélküli fényképezőgépe, a Z 9, lenyűgözte a zsűrit, és elnyerte a „Camera of the year“ címet. A NIKKOR objektívek szintén diadalmaskodtak: a NIKKOR Z 800mm f/6.3 VR S a „Telephoto Lens” díjat, a NIKKOR Z 400mm f/2.8 TC VR S a „Professional Telephoto Lens” díjat hozta el, a NIKKOR Z MC 105mm f/2.8 VR S pedig a „Macro Lens” kategóriában nyert.

2022. augusztus 16. 17:00

Új gyerek okosórával jelentkezik a norvég Xplora

Az Xplora, az 5 és 12 év közötti gyermekek számára készült okosórák világelső gyártója piacra dobta legújabb készülékét, az új XGO3-at. A még gyorsabb, pontosabb és strapabíróbb okosórák már a hazai piacon, a Media Markt üzleteiben is elérhetőek.

2022. augusztus 16. 15:10

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Indul a 2022-es ’Az Év Honlapja’ pályázat!

2022. augusztus 15. 12:31

Új HR vezérigazgató-helyettes a Yettelnél

2022. augusztus 11. 11:21

Most lesz csak igazán fontos érteni az energiacímkéket

2022. július 31. 12:17

Hetedik éve sikeres az ABB női esélyegyenlőséget célzó mentorprogramja

2022. július 25. 12:40