Az LG 2022-es konyhai megoldásai azonnali hozzáférést kínálnak az okosreceptekhez

forrás: Prím Online, 2021. december 31. 18:17

Minden eddiginél könnyebbé teszik a konyhai előkészületeket az LG Electronics (LG) legújabb beépíthető LG InstaView dupla sütős tűzhelye és a tűzhely fölé beépíthető mikrohullámú sütője. A gyártó legfontosabb sütés-főzési technológiáit felvonultató prémium készülékek az elsők, amelyek az új LG ThinQ receptszolgáltatással érkeznek.*  

A dupla sütős tűzhely esetében az LG InstaView technológia alkalmazása azt jelenti, hogy a felhasználók anélkül nézhetnek be a sütő belsejébe, hogy kinyitnák a készülék ajtaját: ha kettőt koppintanak az üvegajtóra, bekapcsolódik a belső világítás, vagyis úgy ellenőrizhető a készülő étel állapota, hogy a forró levegő sem szökik ki. Mindkét, a mai otthonok számára teljeskörű ételkészítési megoldást nyújtó termék a 2022-es CES kiállításon debütál.

 

 

Az új tűzhely az LG ProBake konvekciós technológiáját alkalmazza az előmelegítés nélküli, gyors és alapos sütéshez, amely minden alkalommal finom, egyenletesen átsült ételeket garantál. Pontos hőmérséklet- és légáramlás-szabályozásával a ProBake rövidebb elkészítési időt biztosít, de ez a technológia kulcsfontosságú szerepet játszik a készülék forrólevegős sütési (Air Fry) és forrólevegős Sous Vide (Air Sous Vide) üzemmódjaiban is. Az Air Fry funkcióval az olajban sütéshez képest sokkal kevesebb zsiradék felhasználásával készíthetők ízletes, ropogósra sült finomságok, az Air Sous Vide móddal ínycsiklandó, szaftos ételek süthetők, miközben a fogások elkészítése az LG UltraHeat Power Burner technológiájának köszönhetően több időt sem igényel.

 

A most bemutatott különleges készülékduó másik fele, az LG tűzhely fölé beépíthető mikrohullámú sütője a gyártó szabadalmazott gőzsütési technológiáját alkalmazza a szaftosabb, egészségesebb és ízletesebb ételek elkészítéséhez. A prémium kategóriás berendezésbe épített, kicsúsztatható ExtendaVent szagelszívó hatékonyan csökkenti a füst és a tartós szagok jelenlétét a konyhában. A továbbfejlesztett EasyClean belső bevonatnak köszönhetően gyerekjáték tisztán tartani a mikrót: mivel a bevonat megakadályozza az ételmaradékok és zsiradékok letapadását, a készülék belsejének tisztításához elegendő egy nedves ronggyal áttörölni.**  Az LG minimalista dizájnmegközelítését jól példázza a készülék széles betekintést nyújtó, rozsdamentes acélból és edzett üvegből készített LG WideView ablaka.

 

Szintén 2022-es újdonság, hogy az LG ThinQ receptszolgáltatás (ThinQ Recipe) teljesebb és kényelmesebb felhasználói élményt kínál azzal, hogy az LG és partnerei összes intelligens konyhai szolgáltatását és tartalmát egy helyen teszi elérhetővé. A ThinQ mobilalkalmazáson keresztül elérhető LG ThinQ receptszolgáltatás olyan gasztroélményt kínál, amelynek segítségével a felhasználó kereshet, tervezhet, vásárolhat és főzhet több száz könnyen követhető recept alapján - ezek között elismert szakácsok ínycsiklandó ételei mellett az LG Originals sorozat is megtalálható. Utóbbi az LG saját séfjeinek videósorozata, amely bemutatja, hogyan lehet a legjobban kihasználni a gyártó konyhai megoldásainak funkcióit.*** 

 

A bostoni székhelyű mesterségesintelligencia-startuppal, a Foodspace Technologyval való együttműködésnek köszönhetően a ThinQ receptszolgáltatásban az LG időtakarékos Scan to Cook funkciója is elérhető, amely bizonyos fagyasztott ételek főzési útmutatásait szkenneli be, értelmezi és küldi el a sütőknek, amelyek önműködően alkalmazzák a szükséges beállításokat.

 

A Proactive Customer Care, azaz az LG intelligens ügyfélszolgálati megoldása a ThinQ alkalmazásból is elérhető. A mesterséges intelligenciát és gépi mélytanulási technológiát alkalmazó szolgáltatás folyamatosan monitorozza a sütők teljesítményét, probléma esetén figyelmezteti a felhasználót, és karbantartási tippeket is küld, hogy az LG készülékek az évek múltával is optimálisan működjenek.**** 

 

 

Az érdeklődők január 5-től a CES 2022 keretében, az LG virtuális kiállítótermében tekinthetik meg a ThinQ Recipe megoldással érkező, 2022-es LG InstaView sorozat termékeit. Az eszközök elérhetősége régiónként változhat.

 

______________

*  Az LG ThinQ recipe alkalmazás a Scan to Cook funkcióval rendelkező modelleken használható. Az elérhető szolgáltatások és a funkciók modelltől vagy régiótól függően változóak lehetnek.

**  Az EasyClean borítás csak a gázüzemű modellekben található.

***  Az elérhető szolgáltatások és a funkciók modelltől vagy régiótól függően változóak lehetnek.

****  A Proactive Customer Care szolgáltatás elérhetősége modelltől és régiótól függően változó.

Kulcsszavak: CES 2022 LG Electronics LG

Kütyük ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A NISMO-val és a TOM’S-szal is együttműködött a Casio

Bár az idei szezonban a Casio nem szponzorálja a AlphaTauri Forma 1-es csapatot, ennek ellenére a japán óramárka továbbra sem tette félre a motorsportok és a sebesség iránti szenvedélyét. „Mindezt jól bizonyítja a NISMO-val, valamint a TOM’S versenycsapattal történő együttműködés, amelynek keretében limitált szériás Edifice modellekre tehetnek szert a Casio márka szerelmesei” – hívta fel a figyelmet Nagy Sándor, a Casio termékmenedzsere. 

2022. augusztus 6. 14:03

Ezzel a néhány trükkel sokat spórolhatunk a villanyszámlán

Már eddig is akár több tízezer forintot spórolhattak évente a rezsiszámlán azok, akik igazán energiahatékony hűtőszekrényt és mosógépet használnak, az átlagos fogyasztás felett érvényes új energiaárak fényében pedig ennél is jóval magasabb lehet a megtakarított összeg. Ha nem rendelkezünk kifejezetten energiatakarékos készülékekkel, akkor sincs veszve minden, hiszen a berendezések tudatosabb használata szintén hozzájárulhat az energiafogyasztás csökkentéséhez. Az LG szakértői összegyűjtötték a leghasznosabb tippeket, amelyekkel takarékosabban üzemeltethetjük gépeinket.

2022. július 27. 11:21

A Siemens termosztátja szén-dioxid szenzorral őrzi a levegő minőségét

Az új modell folyamatosan figyeli a beltéri levegő minőségét, és szükség esetén változtat a beállításokon, hogy az épületben tartózkodók számára mindenkor egészséges és produktív beltéri légkört biztosítson, a hatékony működés fenntartása mellett. Ha az emelkedő CO2-koncentráció következtében a levegő minőségromlását észleli, a termosztát automatikusan magasabb fokozatra állítja a szellőztető rendszert, hogy megfelelő mennyiségű friss levegőt juttasson a helyiségbe.

2022. július 26. 12:56

7 tipp autós utazáshoz a Mio ajánlásával

Autós nyaralásra indulsz a családdal? Több száz kilométert fogsz vezetni? A hosszú, akár egész napos út alatt nemcsak az enni- és innivalóról, hanem a család kényelméről és biztonságáról is gondoskodni kell. A felhőtlen utazáshoz sok mindenre szükséged lesz, a lista összeírásában a minőségi fedélzeti kamerák gyártója, a Mio segít neked.

2022. július 23. 09:58

Az új Sony mikrofon kiváló minőségű hangot biztosít bárhol és bármikor

A Sony bemutatja új, kisméretű és pehelykönnyű ECM-G1 mikrofonját, amely kiváló minőségű hangrögzítéssel javítja a videófelvételek minőségét. A környezeti hangok kiszűrésével és a tiszta frontális hanggyűjtéssel a felhasználók kivételes hangminőséget élvezhetnek a tartalmak rögzítésekor.

2022. július 21. 11:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Most lesz csak igazán fontos érteni az energiacímkéket

2022. július 31. 12:17

Hetedik éve sikeres az ABB női esélyegyenlőséget célzó mentorprogramja

2022. július 25. 12:40

Így mutatkozik meg a háború hatása a kriptovilágban

2022. július 19. 16:24

Újra keresik az év webshopjait

2022. július 8. 18:20