Kimagasló színvonalú képzések az Óbudai Egyetemen

forrás: Prím Online, 2022. január 13. 16:58

Széleskörű képzési kínálattal várja a továbbtanulni szándékozó diákokat az Óbudai Egyetem műszaki, informatikai, természettudományi, gazdaságtudományi, agrár-, valamint pedagógiai területeken. Emellett új képzések közül is választhatnak a fiatalok több budapesti és vidéki helyszínen. Az Educatio Kiállításon az egyetem standjánál oktatók és hallgatók várták az érdeklődőket.

Nagy érdeklődés övezte az Óbudai Egyetem bemutatkozását az Educatio Kiállításon, már az esemény január 13-ai nyitónapján is. Ez nem véletlen, hiszen a felsőfokú oktatási intézmény egyre népszerűbb a fiatalok körében, jelenleg 12 ezer hallgató folytatja itt tanulmányait, a budapesti helyszínek mellett akár lakóhelyük közelében, Kaposváron, Székesfehérváron és Salgótarjánban is – hangsúlyozta Prof. Dr. Kovács Levente rektor. Minden harmadik mérnök az egyetemről kerül a hazai munkaerő-piacra. Az itt végzettek 90 százaléka egy hónapon belül el tud helyezkedni a saját, képesítése szerinti területen, ráadásul versenyképes, jó fizetéssel

 

A diákok számára fontos szempont lehet az is, hogy nem emelkedett a költségtérítéses képzések díja az elmúlt tanévhez képest. További vonzerőt jelenthet, hogy országos viszonylatban kiemelkedően magas ösztöndíj-lehetőségeket és nemzetközi tanulmányi programokat biztosít az intézmény.

 

Új képzések is megjelentek, többek közt Salgótarjánban a gazdálkodási és menedzsment, valamint a kereskedelem és marketing szak. Az egyetemen hamarosan új képzések is indulhatnak. Alapképzés formájában energetikai mérnöki alapképzés a Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Karon, mesterképzésen gazdaságinformatikus képzés a Neumann János Informatikai Karon, valamint geoinformatika a székesfehérvári Alba Regia Műszaki Karon.

 

A 22. EDUCATIO Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon az Óbudai Egyetem a HF23-as standon található. Az egyetemről Dr. Rácz Ervin mb.oktatási rektorhelyettes január 14-én 16 órakor tart előadást, ugyanezen a napon Prof. Dr. Molnár András általános rektorhelyettes 10.30-tól tart előadást az intézmény keretein belül zajló drónfejlesztésről.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05